發新話題

[DIY] hea製R hop分享

師兄好波 有沒諗過出貨
相信好多玩手拉師兄都有興趣
本身自己沒信心整諗住買tru-hop算

Btw如果痴上舊膠度再放入去會唔會ok,定一定要痴住個管先有用。

引用:
原帖由 新手一隻 於 17-4-2018 21:22 發表

話說雖然一直都知外國唔少舖頭都有做開r hop服務,但價格真係令人卻步。
最近係ebay見到有人賣laser cutting patch,號稱唔洗cut唔洗磨,100%直上,仲有唔同牌子槍管的cutting賣。聽評價講過得去,而且價錢都叫能 ...
前排搵倒個整rhop收我20歐。。我真係沒咩興趣 明明幾蚊一大條膠。
最近又好似有cutting tool 買,好彩忍得住

之後聽有用過嘅師兄試過話遠真係遠左,但凖度未算真係好凖。
俾高人指點過之後決定自製hopup 下壓受力分佈,係老鼠屎同hop up 膠中間加塊金屬片另下壓平均分布到hop up 膠上用來模仿rhop 。

原意是用盡和bb彈磨擦的距離。 和rhop有異曲同工之妙 下圖希望睇得明xdd
原本
                   改良後:         ———
——!———                 ——!!!——
     ””””                               ””””
      彈                                彈

引用:
原帖由 新手一隻 於 18-4-2018 02:32 發表

ebay嗰個自稱NO Sanding Needed約10美金,未計運費,算能接受的。

師兄說言,大概係咁樣?
係,只係我枝槍hop up chamber 沒位塞咁大舊野所以用金屬片。
依家gbb 用左依個設定係0 hop都炒起0.36

引用:
原帖由 lyokoryan 於 21-4-2018 08:46 發表

咁用返0.2珠會唔會0 hop炒到上天
應該會掛@@唔係越動越難hop咩,係同一初速。會炒到飛天xdd
等我遲下塞.45入去玩下~~

發新話題