發新話題

【氣槍狂徒】警地氈式搜公園 撿逾10粒痰罐仔子彈

我見過D人就係吾聽勸鍾意做犯法野.無幾耐拉Q左,未識死,又等拉

犯罪的快感吧.挑戰公權力的快感吧.

這些人通常自命聰明.教而不善,坐監好過(前提:舉証成功.法官正常)
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

早幾年都拗過一大輪
又黎世界大戰了

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-9-2017 14:11 發表
早幾年都拗過一大輪
又黎世界大戰了
阿國旗叔好似唔見咗,平靜咗好多囉.

SKIP

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 walther 於 19-9-2017 14:16 發表

阿國旗叔好似唔見咗,平靜咗好多囉.
其實無咩好拗 肉在針板上 大眾根本當係同一樣野
如果有日真係要立法 有邊位尊貴既議員會為小眾玩意去發聲

引用:
原帖由 xo8816 於 19-9-2017 13:37 發表

成日Focus在某某槍種仲乜,人家都講左就算bb彈都可以改到過晒香港法例呀,同意……你同意啲乜o者
我係話, 同意你講無論邊種槍, 改過咗JJ就係違法.  無話針對乜嘢槍?  唔洗太緊張

引用:
原帖由 queen 於 19-9-2017 12:05 發表

置身事外???你就想la.......

對非玩具槍市民而言, 談罐仔, 4.5鋼珠, 6mm, 8mm......etc......全部都是氣槍....沒有不同...
的確係,對一般民眾,唔會識分
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-9-2017 15:01 發表

我係話, 同意你講無論邊種槍, 改過咗JJ就係違法.  無話針對乜嘢槍?  唔洗太緊張
哦!係o既係o既…嘻嘻…

有人拎把老牛去啄人,豬肉佬怕俾人入就走去周圍藐把刀 ,仲教人分老牛啄人傷好多架…咁…

有感同o個啲乜乜師兄發表偉論話 “我地淨係打紙牌架o乍,唔打人架安全好多” 同埋o個啲 “佳祥槍會藐穿門架,我地修肺果啲巧安全架” 一樣唔知佢諗乜,有事發生就自己搵位企到開開,咩?劃清界線呀?

豬肉佬劏豬時表示 : o係埋同一個豬欄你以為企後啲唔洗劏呀?時間問題o乍傻豬豬,叫大聲啲添丫就劏你先

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-9-2017 12:50 發表
如果有日真係立法 我諗班尊貴既議員都唔會識分airsoft同airgun
只望早日警方周晒d airgun
老實講如果限制(例如登記購買)非圓珠彈頭既鋼彈(例如今次個d)限制市面流通性係讚成的,因呢類係設計打獵打把用,危險性同改造性係高出其他圓珠彈好多,係香港唔比打獵之下冇用武之地,至於一刀切就咪了,大家都知大眾冇呢類知識只會累隔離同比有心人提早禁玩具槍,所以真係無計之下最大限度只可以限制某危險性彈頭出售,有槍難買危險子彈久而久之已有阻嚇性

引用:
原帖由 gainax 於 19-9-2017 16:52 發表

老實講如果限制(例如登記購買)非圓珠彈頭既鋼彈(例如今次個d)限制市面流通性係讚成的,因呢類係設計打獵打把用,危險性同改造性係高出其他圓珠彈好多,係香港唔比打獵之下冇用武之地,至於一刀切就咪了,大家都知大眾冇 ...
師兄知唔知所有 airgun 其實係可以打圓珠既呢 ? 如果政府真係要去到連兩招以下既槍或彈都禁既話,點會同你分咩 airsoft 定 airgun, 圓珠定痰罐彈吖, 我好相信會一律禁嗮.可惜咁簡單既唇亡齒寒道理好似唔係好多人明咁.

引用:
原帖由 gainax 於 19-9-2017 16:52 發表

老實講如果限制(例如登記購買)非圓珠彈頭既鋼彈(例如今次個d)限制市面流通性係讚成的,因呢類係設計打獵打把用,危險性同改造性係高出其他圓珠彈好多,係香港唔比打獵之下冇用武之地,至於一刀切就咪了,大家都知大眾冇 ...
最簡單可能係最好
<2J 苟且偷生
>2J 落閘放狗
改到支Nerf 過2J, 我話之你4歲, 落閘.

禁來復管已可

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-9-2017 17:16 發表
禁來復管已可

airsoft 都有膛線內管架喎,雖然工作原理係唔同同埋唔係好流行.
http://shop.ehobbyasia.com/falco ... m.html#.WcDmOPMjHeM

附件

19-9-2017 17:43

引用:
原帖由 jacko 於 19-9-2017 15:15 發表

的確係,對一般民眾,唔會識分
太曲線要注解:之前出事果排,有d 打開paper target 既玩具槍射手大人物即刻拍片介紹自己幾咁安全,幾咁sport,
又強調射靶唔射人,安全射擊乜乜... 我唔知條片幾時拍... 如果係「出事」之後拍...完全符合上面「豬肉刀論」,
有事...拿拿林明哲保身,拿...射人果班 ( 我當係wargame 玩家啦) 特別危險架... 佢地打6mm 好暴戾,我地打6mm 好技術的...
「果邊d 豬咁肥識劏一定劏佢先」,起碼唔好燒到自己果疊,但事實上係...劏完 隔黎果隻,下一隻就係你...所以先話「好野6mm 可以置身事外」。

自己唔玩鋼豬談罐仔,亦聽過不少有聲水的評語,但自己唔識亦冇研究,所以見我從來唔會係呢d post 度大發偉論...知之為知之,不知為不知,是知也。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題