27 12
發新話題

高仿抗震俄佬老番鏡

引用:
原帖由 loveless 於 25-9-2017 17:29 發表

望入支鏡都唔似o架,
老翻一望入去好明顯係最近代光學生產模式, reticle 雖然跟足1.7m軍規,
但唔係磨砂, 老翻鏡片響光學, 即係變形紫邊之類, 表現甚至好過正版...
話說當年請教笠大你,認為我枝係真嘢但俾人重新用黑油翻新過 唔記得報告翻個後續。。
原本肉肉marking果塊面版仔,我聽你講用洗油水抹甩左層翻新油後,下面真係有正廠個靚靚marking

引用:
原帖由 紗夢 於 26-9-2017 02:46 發表

話說當年請教笠大你,認為我枝係真嘢但俾人重新用黑油翻新過 唔記得報告翻個後續。。
原本肉肉marking果塊面版仔,我聽你講用洗油水抹甩左層翻新油後,下面真係有正廠個靚靚marking
我都有錯, 正確應該乜都唔講, 兩舊平收

螺絲換番一字螺絲,你可以擰甩鏡上面既十字螺絲,去廣東道、新填地街五金舖配番同size既一字螺絲。
引用:
原帖由 JBL 於 25-9-2017 15:17 發表

師兄會換乜螺絲呢?俄佬野我唔識,請指教一下.......

如果單論外觀像真程度,要似蘇聯PSO-1的話,我會買中國北方工業鐵盒版4x24鏡。

有簡單的白色數目字,歸零擰掣係英文(left, right; up, down);刻度燈掣開關有"ON"同"OFF"字樣。
引用:
原帖由 JBL 於 26-9-2017 11:44 發表

鐵盒版好似無刻字

引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-9-2017 10:06 發表
螺絲換番一字螺絲,你可以擰甩鏡上面既十字螺絲,去廣東道、新填地街五金舖配番同size既一字螺絲。
而家好多鋪都唔賣一字螺絲,早兩年,去"善昌"及"現代"呢啲大間嘅螺絲專門店搵一字螺絲,都已經唔賣
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

蘇聯製PSO-1鏡,小弟都有兩枝;而家反而好想買枝中國製85式狙擊瞄準鏡來收藏(軍版有IR功能)中國製而家仲難搵過蘇製PSO-1!

引用:
原帖由 jacko 於 26-9-2017 12:14 發表

而家好多鋪都唔賣一字螺絲,早兩年,去"善昌"及"現代"呢啲大間嘅螺絲專門店搵一字螺絲,都已經唔賣
淘寶幫到你

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-9-2017 13:20 發表

淘寶幫到你
我見到,但買得少唔抵,買得多又用唔曬
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 26-9-2017 13:32 發表

我見到,但買得少唔抵,買得多又用唔曬
我都係淘寶買過補牙 本身要4粒
橫掂都比錢 要左10粒
再用集運 $10

27 12
發新話題