發新話題

玩樂性最高既 GBB 手槍

引用:
原帖由 pbay 於 29-9-2017 17:07 發表
Px4  by HK衫(我們 full mark版)  

有明鎚, 有decocker, 旋轉式外管 跟足真槍,
好有趣,
結構實淨, 是拉又重手, 後座力強, 賞玩打下靶的話值得一試.

新貨就無了 (軍軍軍得返我們核突版),
可去二手版徵 ...
.可惜beretta個logo都係錯了

只講玩樂
手槍:gh webley,國際左輪
長火:xm26

引用:
原帖由 walther 於 29-9-2017 18:23 發表
嘥爸根既 FNS9 同 FNX 45 點比呢 ?
個人覺得fnx好玩d 但fns抵玩d

引用:
原帖由 walther 於 29-9-2017 20:19 發表
如果買 fnx, 邊隻 copy RMR red dot 比較好呢 (唔會咁容易走位) ?
一定係ace 1 arms

引用:
原帖由 walther 於 29-9-2017 20:49 發表

咁 mount 應該揀邊隻呢 ?
都係a1a啦 但要注意 由於飛機座攞位太盡 mount果兩粒螺絲會穿左入飛機座入面 會阻住隻飛機既行程
唔建議改短螺絲 我既做法係係飛機兩邊既肋條銼隻直角 比位兩條螺絲 咁就ok了

引用:
原帖由 walther 於 29-9-2017 23:30 發表
井記咪曾經話過出枝全鋼沙鷹既 ? 係咪冇咗件事。
fp_都有 但17k...
或者有日會有人出kit比we既

引用:
原帖由 gainax 於 30-9-2017 01:24 發表

fpX個支唔係要2萬以上? In0 支沙鷹當年預售先1200usd,
夠買兩支f記有找 唔知乜原因冇生產可能接唔到大量訂單
唔係17k咋咩
今次we系統已經係到 造kit比造槍易
但要睇返多唔多人會買 廠先會諗造唔造
我既話鏡面鋁kit已經夠

引用:
原帖由 gainax 於 30-9-2017 02:06 發表
全新睇crvv片up好似2萬以上,二手見人放1萬7~8
同埋如果#記真係出應該唔洗1200usd咁貴, 佢支M4定價一樣1200但本地買當年09至11年版只係5k左右, 而家支鋼1911 由7,8千插水四千幾都有,
我估真係出鋼沙鷹最多只會好 ...
佢把1911鑄到咁多沙坑...slide既線條又斜左...
但聽過當年真鐵都係咁上下

引用:
原帖由 loveless 於 30-9-2017 10:02 發表

一頸血至係斜
後期應該都係直的..
我成日有個疑惑,
特登拋斜其實成本仲高..
除非唔係特登..
唔係特登就真係TMD了

PS.
手上冇1911書, 不過揾過好多拍賣相,
響PS修正後拉線度佢,
又好 ...
即係真鐵戰時出產都有斜既?
唔係好肯定真鐵1911係咪就咁鑄完就車
但我諗近現代既鑄造都唔會咁多沙坑掛?

引用:
原帖由 loveless 於 30-9-2017 13:44 發表

道理上Colt 只用鍛胎,
但網上我又見過有人確定手上Colt中身係鑄的,
戰時生產既軍器一般都光怪陸離真係幾靚幾醜幾奇怪都有,
等如最最最最最有收藏價值既1911A1,
係1940年勝家衣車為政府評估生產速度而造的5 ...
睇過有段片 係細廠造1911 下身同零件
係用lost wax黎做
同cz75做造法差唔多所以我先諗佢係咪鑄出黎

發新話題