發新話題

[WE] WE P90 買唔買得過 ? 有冇咩暗病?

trigger真係有d幾實下 可以執既 但都係比較實

引用:
原帖由 48191 於 5-10-2017 18:25 發表
同AUG比,算係冇咁實㗎喇。
bullpup槍係咁上下啦
或者可以換wii tech套野 好似會輕雞d around 300-400

引用:
原帖由 Dave 於 5-10-2017 20:16 發表

改三個位,一是內管hop up 開口, 二是火控圓盤 , 三是上彈位前方墊片膠片扶正上彈接口。改好後支槍值 90 分
火控圓盤影響雞的重量?
上彈位果個有冇圖可以參考下?

引用:
原帖由 Dave 於 5-10-2017 21:07 發表

圖已死,睇住片先

https://www.youtube.com/watch?v=xgR9NjyDhU0

P90 原裝單發硬到P ,連發正常,100% 是因為個圓盤個單發位開得唔夠深,頂住隻雞。
上彈位貼一片膠係槍身頂住匣前方個位就得,可以兜野拍 ...
我明了
但如果圓盤開得太深會full auto
我手頭上有兩枝 一枝個trigger box搞過下 我試下搞trigger上面枝連動鐵枝 如果屈得太多
扣盡有機會brust,而且未必夠位回雞 我還原返 今次岩岩好 輕雞得黎又無問題
另外上彈位果到我用海綿膠

引用:
原帖由 Dave 於 5-10-2017 22:07 發表

我反而覺得用挑刻刀削個圓盤易D
冇咩秘訣,慢慢刨,多裝幾次試位就可,OVER 左都唔緊要,貼番片薄膠片 ( 模型用,BANDAI 薄至0.2MM 都有 ),再磨過。
我果個係食屎食著豆 另一枝咩都未搞 好重雞
另外想問下有冇試過插左隻無漏既匣落槍 先聽到漏氣聲 會唔會開枝槍個氣咀事?
thx

引用:
原帖由 Kwind 於 5-10-2017 22:21 發表

槍身個氣缸/氣咀都有機會會漏氣
另外除匣有冇咩技巧 有時一除好似滅火筒咁

引用:
原帖由 gainax 於 5-10-2017 22:43 發表
P90得我們有出鐘意呢個款無得簡,我們呢支氣化做得唔錯又唔算貴玩外型算值得入, 我諗做埋紅點鏡版就更多人玩
我們咁懶 算把啦
ra本身話想出鋁上身都冇左回事...

引用:
原帖由 gainax 於 5-10-2017 23:19 發表
魚骨上身實用d成本又低d ,我們唔投資咁多係冷們市場出紅點鏡版都估到既,但啱出新槍個期熱潮未過r@到而家都冇量產紅點上身就奇怪,
唔知係味p90同aug一樣冷門到好似好少見人拎落場
講真馬記mws未出之前 p90 debug完真係好用到
中、近距離接戰 黎個full auto brust真係好有壓力

引用:
原帖由 Dave 於 5-10-2017 23:56 發表

冇...甩匣時靠彈匣入面粒valve 彈番出黎截氣,佢彈唔哂或彈歪左就噴水了。
有人可能自作趣明曰:加硬d條彈弓頂粒valve 出黎咪得囉... 結果係拍匣入槍時連gas 都灌唔到入槍
其實簡簡單單,係匣個出氣口噴多d 夕 ...
明白了 應該#41同#51斜左 聽日搞搞佢先
另外入左匣漏氣都應該關果part事

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 01:39 發表
我們支p90算係佢gbb入面氣化最好,人體工學真野做得好唯獨換夾唔太方便同夾長左d, 對比馬記氣化其實有得揮又多彈
不過呢d款始終未有好多人鐘意, 落場仍然7成m4 2成mp7 1成其它型號
其實大家咁多年玩得太多m ...
佢有50飛 差不多人地換多次匣你先換一次 但的確換匣係慢好多 另外匣袋都好難搵
咁長既匣好難插vest 唔知mp7匣袋入唔入到p90匣
同埋枝槍真係好compact 但準方面我期望不高 佢上下身結合個方式個上身係少少虛位前後走
我諗玩得p90都會走位靈活d 準繩問題不大既

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 08:01 發表
真槍都有換匣麻煩,同犢牛式步槍一樣無普通彈夾係前下方咁方便熟練先上場易上手D
呢兩種最大優點係相同體積下槍管比較長射程較好,玩具都有痴到呢方面小小優勢既
主要玩得呢d都係有愛
We p90 有個好過癮既地方
你除匣既時候 正常會有細細啖氣噴起隻匣 咁你向後一拉隻匣就出左黎

但當然做唔到ar果d speed reload tactical reload啦
全盛時期我試過玩ar 面對面冇cover tactical reload埋
同對家一鑊熟  依家耐冇打game 變左matrix入彈

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 16:46 發表
佢克服到氣夾放係上面,做出黎氣化叉一次氣full 50+50都無問題超過一往我們做槍功力其實估唔到 p90呢d難做gbb都比佢搞到如佢正正經經走返正軌唔亂加創意做gbb係有前景   
speed reload 最快實係ar系列, 只係怕 ...
練下tactical reload都ok
gbb好難會玩speed reload

ak果d 都冇得玩tactical reload

引用:
原帖由 gainax 於 6-10-2017 20:09 發表
M4gbb唔敢禁網球拍唔夠speed ,ak右手揸要拉右面bolt,夾又長又係成個流程唔順手會慢, 玩手速手槍冇得輸
馬記可以大大力拍落去
一般都會未打晒就換 咁樣快好多
P90返死人區除匣都唔係好願 少左啖氣

我既方法 海綿膠

附件

7-10-2017 01:36

發新話題