發新話題

[認真] 一帶一路又中伏

引用:
原帖由 FBC1 於 9-10-2017 22:15 發表
Dr講野甚有味道,聽出耳油。
認同呀! 如果當年佢去HKRADIO打工! 今天冇逃杰光明頂!

回覆 55# 的帖子

唔洗怕,大家都係搞帝國主義既朋友,打和Super!!
軍國主義以軍事擴張為主要目標,現時明顯唔係,
而係集中經濟同文化侵略,米國就唔洗講啦。
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 rho837 於 9-10-2017 23:42 發表

認同呀! 如果當年佢去HKRADIO打工! 今天冇逃杰光明頂!
係。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 10-10-2017 07:59 發表

係。
有心唔怕遲呀, 細佬今晚就去榕樹頭開小喇叭講古, 一於由高做起

引用:
原帖由 loveless 於 10-10-2017 09:54 發表

有心唔怕遲呀, 細佬今晚就去榕樹頭開小喇叭講古, 一於由高做起
比你激死。
你去電台做主持,勞杰可能要收皮。
FBC1

同我搞掂蘇絲黃個八婆先喇!
引用:
原帖由 loveless 於 10-10-2017 09:54 發表

究竟世界上還有神嗎?

笠兄講故創造了和諧

del
手快快回多左個post

引用:
原帖由 loveless 於 8-10-2017 17:12 發表
有歷史,就有得對比。
有師兄提過巴拿馬運河,不如就講佢。
自16世紀起,所有貿易帝國,都想打通穿越中美洲,令航運成本降低。
最終到1881年,由法國首先展開巴拿馬運河工程。
當時巴拿馬仲係哥倫比亞屬土。
在 ...
當年讀大學時寫過篇五千字report關於呢單野! 就係PROJECT MANAGEMENT CONCEPT的開始.......當然個位美國人原用聖經內一句! something like要計算好先去馬......! 终于赢了!

引用:
原帖由 Lolanto 於 10-10-2017 12:19 發表
笠兄講故創造了和諧
和諧好o丫

附件

10-10-2017 16:02

引用:
原帖由 oliver1997 於 9-10-2017 23:43 發表
唔洗怕,大家都係搞帝國主義既朋友,打和Super!!
軍國主義以軍事擴張為主要目標,現時明顯唔係,
而係集中經濟同文化侵略,米國就唔洗講啦。
我一早話左, 帝國主義無好野, 中帝美帝都要批評.
有人批評美帝我都好高興, 但可唔可開第個post ?
美國有乜衰野, 其實大家都知, 因為可以任講, 甚至可以出書鬧.

講中國就唔同, 現實世界已經又拉又鎖, 難得有個網上空間交流下, 一講又有好多美國專家衝出來, 講好多大家一早知既美國野.
好似講左美國10樣唔好, 中國果5樣問題就會消失, 呢D小朋友心態幾時先肯改 ?

引用:
原帖由 pbay 於 10-10-2017 16:28 發表

我一早話左, 帝國主義無好野, 中帝美帝都要批評.
有人批評美帝我都好高興, 但可唔可開第個post ?
美國有乜衰野, 其實大家都知, 因為可以任講, 甚至可以出書鬧.

講中國就唔同, 現實世界已經又拉又鎖, 難得有個 ...
泡在化糞池話對面街的公廁臭, 我就是不懂!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

總之我講乜都得, 但你必須跟我話題講否則請另開一post

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 10-10-2017 17:52 發表

總之我講乜都得, 但你必須跟我話題講否則請另開一post
從沒甚麼營養的拋書包中我深深體會到pointing fingers 同 扯扯扯開話題係討論的最大兵器
至於其他的, 艾冬機付阿忽!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 10-10-2017 18:08 發表

從沒甚麼營養的拋書包中我深深體會到pointing fingers 同 扯扯扯開話題係討論的最大兵器
至於其他的, 艾冬機付阿忽!
其實好問心一句...認真野從來都係要當面討論...forum ...冇成本的討論其實隨時可以潛水或互丟一輪完事,想談認真話題從來都不是這些見不到面的媒體可達成...
那還討論甚麼? just for fun
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題