29 12
發新話題

氣動步槍

引用:
原帖由 bennytsang16 於 10-10-2017 15:28 發表
井勝 M4A1 夠靚夠順又夠鑊氣,原裝已經跟鋼 bolt、鋼 parts、鋁飛機、ProWin匣。
#記B級版而家插水三千幾連夾有馬仔,如唔係對性能要求高其實硬件上係抵玩,
肯比心機時間執下換件仲可以落場, 不過佢D名氣一早插水同而家只要係舊野好多人灑手擰頭 ,
要耐用肯比水氣動M4玩大蛇算唔錯選擇

大蛇係唔錯
不過有冇件換

引用:
原帖由 gainax 於 10-10-2017 20:44 發表

#記B級版而家插水三千幾連夾有馬仔,如唔係對性能要求高其實硬件上係抵玩,
肯比心機時間執下換件仲可以落場, 不過佢D名氣一早插水同而家只要係舊野好多人灑手擰頭 ,
要耐用肯比水氣動M4玩大蛇算唔錯選擇
-------
我諗咩都唔搞 最耐打都係離不開井記同蛇仔了

引用:
原帖由 cky0311 於 10-10-2017 21:11 發表
大蛇係唔錯
不過有冇件換
Crvv印象中好似係袋鯉唔洗擔心冇原裝件換
佢個系統有鈻煲有三連發同一堆長短外管,加上有co2夾同真數通用其他外觀真數件只要肯比水大把野可以改

回覆 18# 的帖子

A版都只係3k? 係味全新先?係既算抵話哂用料同外觀質感仍高質, 我見露X拍X最平賣13000台紙冇up乜版我估B版,
#同蛇應該蛇更加耐用因為支重煲厚好多打co2無問題, 不過我以前d蛇會改返#記煲打gas夾爽好多

市面講堅固耐操現時都係蛇天下畢竟多件多款亦可改到用wa d夾同bolt改造性能潛力比較大, 如計原裝表現用gas夾我估V記爽d外觀亦靚一節而家價位唔貴玩鍛身亦算值得玩,
#記系統缺點在咁耐都冇改變今時今日更多好選擇唯有靠性價比先有市場了

引用:
原帖由 gainax 於 10-10-2017 23:35 發表
A版都只係3k? 係味全新先?係既算抵話哂用料同外觀質感仍高質, 我見露X拍X最平賣13000台紙冇up乜版我估B版,
#同蛇應該蛇更加耐用因為支重煲厚好多打co2無問題, 不過我以前d蛇會改返#記煲打gas夾爽好多

市面 ...
oh sor我睇錯了 係冇價錢show 但我記憶中無啦啦記左係3k
可能中了曼德拉效應

v記鍛身版入面係咪全鋼件啦?
講真#記有d版本個壓字唔多似真野 v記幼字版果時仲似 冇研究依家鍛身個字咩樣
如果搵到白身自己拎去壓字 再做色會更開心

回覆 21# 的帖子

曼德拉效應我仲未睇
v記鍛版照睇宣傳up大部分已經鋼,唯有槍膛好似唔係但唔係仲好免得硬撞硬,

井記一直刻字缺點毛邊太多返光睇反白完全唔靚,

其實只要拎去噴砂省一省走多餘毛邊成個marking清晰靚好多亦保留少量凹凸扮壓落去個feel,

除左真正壓字,佢做法就最有feel,始終cnc字太工整完美係靚但欠缺真個種粗糙不平feel,所以當年#記個刻字幾多人buy

空白身拎去比個間野壓係有機會做衰, 我手上買到有3隻壓字身有2隻係印衰左流出先買到亦有時見到插水價做衰左下身賣,新做字模個陣可能做得靚,而家模用左咁耐加上個手工。。睇你敢唔敢搏拎去做了

引用:
原帖由 gainax 於 11-10-2017 02:27 發表
曼德拉效應我仲未睇
v記鍛版照睇宣傳up大部分已經鋼,唯有槍膛好似唔係但唔係仲好免得硬撞硬,

井記一直刻字缺點毛邊太多返光睇反白完全唔靚,
其實只要拎去噴砂省一省走多餘毛邊成個marking清晰靚 ...
井記個字體係唔多似
反而v記有個版本cnc幼字係岩字體但冇壓既感覺
其實真野都壓得好粗下 有d colt m4身壓好先改16a4身都有
用粗黎形容都唔足夠表達

回覆 23# 的帖子

真野太多批次一d壓得好深一d淺一d又深又淺一d睇唔到都有好求期是但揾相都一堆,

但玩玩具一定係想要整齊清楚版本
字體/字型/logo同間隔等等我覺得大至上高仿就ok,畢竟刻字只係細微野最緊要驟眼睇有feel冇做錯,如揾張真野相重疊玩具相比咁全部玩具實好多地方唔做足
有興趣可自己試試

引用:
原帖由 gainax 於 11-10-2017 20:08 發表
真野太多批次一d壓得好深一d淺一d又深又淺一d睇唔到都有好求期是但揾相都一堆,
但玩玩具一定係想要整齊清楚版本
字體/字型/logo同間隔等等我覺得大至上高仿就ok,畢竟刻 ...
圖二搞咩好似焗漆身咁

回覆 25# 的帖子

可能係翻新槍定抹得多油舊化掛? 米軍D公共財產野兵仔用得好粗下比著自己買既實肉痛

KWA 的M4 GBB也不錯,部件也不難找。

我想要馬記mws m4
想問童工改槍技術可以嗎

行入鎗舖,同佢講 : 拎最貴果枝俾我

29 12
發新話題