33 123
發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

在場內打WAR GAME係事實! 一定有買保險! 遇左! 賠條L俾佢!

引用:
原帖由 Dave 於 14-10-2017 22:31 發表

充滿疑點+1

個人理解為,放得係場地做COVER 的東西是預左你用「BB 槍」擊中的,當然是合法火力,
但如果是「非實戰需要」地被破壞,例如槍托撞擊,用攻擊頭火帽擊穿,或是拳打腳踢掟石鎚仔,個人認為可視為損 ...
認同! Reasonable cause! 在合理情況下使用! 如果我特燈用腳踢爆個對車尾燈! 咁就有問題! 否則我用支槍對準對燈狂FULL都唔咪我錯!

講到尾係場主問題! 自己管理上出現問題!  如果想架車唔好俾客人打BB彈破壞! 應該一早張車輛遠離活動範圍!

因爆了塊場內車玻璃而報警係唔明智! 捉有人用懷疑過JJ氣槍打爆玻璃更加唔應該! 到時警察/記者走哂入來寫到個報導出來未必係件好事! Game場應該當今次取個經驗, 下次避免同類事件再次發生就正面得多! 不過common sense名知見到場內車而射車班人都係冇品! 場內車下次泊係安全區啦!

以前M4個場咪幾好! 任射冇煩惱........

引用:
原帖由 fufu999 於 18-10-2017 02:22 發表

見你識場主就破戒覆你一次。

由頭到尾我哋都冇認過係我哋整爛兩塊玻璃。
而當場我地只係同場主講過“等你報價之後再傾”
場主一相情願認為開任何價錢我哋都會接受未免太天真

既然場主 ...
....... 承認我哋當時太怕事做錯決定 .......

咁樣! 賠償係有必要.......

#426 都認左賠! 重有乜疑點利益!

不如開個舊會員投票統計:-

1) 要賠錢
2) 不要賠錢

等大家法表答案!

呢處大把證據! 叫場主去試試小額錢債案處理!

乜有會員係法官咩? 邉位係官.......

會員眼光係明湸! 公投左先啦!

而家唔咪討論誰對誰錯, 論點是應成賠償與否!

任何借口唔賠錢都係反口! 雖然沒有白紙黑字寫明, 但口頭成諾都係成諾, 就算小額錢債審判有責或無責,  都可以還一個了結!

唔賠錢係佢個人問題! 目的只係證明可能佢信用値得個幾千!

乜有案發生! 場主有報案? 而家係賠錢與否! 應承賠錢而做唔到咪清楚啲講聲囉!

引用:
原帖由 rYaN 於 20-10-2017 16:39 發表

某d大師講到案已破既啦
如果由頭開始冇承諾就未必有事

但一句! 認了賠錢! 嘜重有"䅁"咩? 大家成年人! 牙齒當金使! 出得來做人如果冇能力支付賠償咪出句聲? 可能場主算數吧了? 認為有必要講價都要放下一個合理(say 1千元)金錢先繼續商討!

公投方法一般有動腦筋正常人都想到及容易理解, 在呢處公投玩一下有什麼問題呢! 睇睇大家認同樓主還是場主公道!

引用:
原帖由 rYaN 於 21-10-2017 04:03 發表

咪睇下最後叫唔叫到樓主賠囉
乜你重未明重點何在! 現在大部分明眼人估計到樓主上來動機何在? 到現在至於賠唔起錢走數對大家跟本就冇闗係!

上得來放Post都係想取個中實意見! 好彩CGF就大把正常人! 佢想要咪公投俾佢囉!   Who knows可能大部分人同情樓主多過場主....你都有啲似企佢那邊 ?

大家成年人出得來'行'如果幾千港元都走得數! 笑料!

如果我係場主一放得佢地走人都預左有走數風險, 唔咪錢問題出得來行要講信用!

身為一個成年人(或成熟有責任人)都有Common sense知道在game場內什麼可以射及什麼唔可以射! 就算遇到打不死人都唔會追住來狅FULL! 何況明知係車(擺明廢鐡生鏽燗車除外)或窗或雀仔及狗之類物體更加唔會多手射!  

不過睇來某些人真係冇common sense!

33 123
發新話題