發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

精彩!

引用:
原帖由 DENON 於 21-10-2017 17:22 發表
果然專業!
不過你好似睇漏咗樓主第一個post,
留意下文中表達的意思。
我睇完後都係一句! 在本地法律之下, 口頭承認賠錢, 唔洗多講! 賠錢了事啦!

引用:
原帖由 Dave 於 21-10-2017 17:05 發表

專業
我之前代表公司上沙田法院! 個官問我認唔認罪! 認! 認就再排期判罰款銀碼! 岡近日再上庭聽銀碼判決! 我即場提供一些資料講價! 嘿嘿! 個官今次又很接受我提出资料! 結果由她計算銀碼可再減了一半! 正! 如果我要唔罰錢咪可以出30萬請個大律師上訴.....實際上邊一樣著數!

同樣呢啲game場小事! 明眼人知發生什麼事情! 就係有人反口唔很賠償.....完

引用:
原帖由 DENON 於 21-10-2017 22:28 發表

請問大師,落乜野案?乜有案咩?只見到有人上網話畀大家知自己走人數
為左走幾千元數! 可以唔要面子去盡......

引用:
原帖由 Dave 於 22-10-2017 01:33 發表

其實此POST 已完
成件事根本同法律或報警處理拉唔上關係! 只係一件小額錢債事件!

為了幾千元上來亂唱歌! 俾5/5個 (我第一次用呢個icon)

引用:
原帖由 DENON 於 22-10-2017 18:02 發表
嘩!流浮山又大頭洲,幾時會出現三門仔呢?
謂想洗板避走數! 遲啲三聖邨同鯉魚門都有機會出現!

走數高人

走數之如重可以遊咁耐花園! 一絶 !

引用:
原帖由 DENON 於 23-10-2017 15:55 發表
石塘咀都走出黎,仲有幾多地區人仕浦頭架?
睇落佢地係'大集團' 合力團結力量! 只求走幾千元數! 講可憐! 我們重叉一大段距離!

引用:
原帖由 Dave 於 23-10-2017 15:46 發表

請問霍金師兄,呢單野同黑洞有冇關係?
D兄!

請專重班坐輪椅既人好喎!

引用:
原帖由 DENON 於 23-10-2017 18:14 發表
有人發爛渣喎!
走了數以經係無敵啦! 重要發埋爛渣.......

咁厚面皮係唔可能會俾你激得嬲喎?

真係發爛渣喎!

其實開GAME場以經小知有小! 大家出得來打WARGAME應該尊重做場地班人! 人地場車好地地泊係度, 有腦都知唔咪用來做COVER! 明知誰人做就唐唐正正行出來認數, 三千元一定有價講! 俾大家知道走數以經唔咪一件光彩事情! 但最賤狗格就係亂咁用乜乜法律理由來講自己好似冇錯, 其實就載大家遊花園! 可恥! 應該Black List呢班人!

引用:
原帖由 jacko 於 24-10-2017 16:55 發表

埸地已表明啲車係cover
咁就兩方要坐底拆掂佢! 成個Topic都係佢地既事!

個場係私人地方, 場車係私人物品, 就算場地清楚例明場車可作遊戲打GAME時COVER用! 在任何情況下任何場地私人物品一但受到損壞的話, 根本物主係合法有權追索(余非有實質證明之前雙方有書面或口頭協議)! 追到幾多錢係別外一回事!

我之前打過單一百五十萬賠贘官私! 律師同我講個步驟好簡單:-

1) A 係對方; B 係本方
2) A告B賠償$$$損失!
3) B可選擇唔認有關A任何損失! 去打官司; 雙方要洗好多錢證明! 如果B係真係有關而輸的話! 賠償金額及律師有關費用就相當昂貴! 如果銀碼唔咪大幾千萬內反而認就洗最小錢!
4) 官係睇表面證據及簡單合理功詞!
5) 即係:- a) 無罪 - 冇做過冇成認; b) 有罪 - 有做過有成認; c) 無罪 - 有做過但冇足夠證據證明; d) 有罪 - 冇做過但冇足夠證據證冇做過;
6) 假如在個官面前, 官好簡單看, 載隊(B)口頭承諾向場地(A)賠錢! 就是最簡單直接了當! 至於賠償問題, 個官會跟場主要求個銀碼去作標準, 至於實際賠多少就要載隊去提供證明實際賠贘銀碼多小! 證明文件收集及提供個報告給個官判! 個官只係相信合資格人士提供報告! 一般呢類報告(Report)係要找Consultant寫作! 費用昂貴! 同時物B可以提供顧問報告chellenge A提供有關報告!

好啦個官判完賠贘銀碼(唔講上訴)! B賠給A之如重要找一部份律師費....到時冇咪要講數去TAX佢條數!

結果

如果講三千上法庭班人係笑話!
如果要證明支槍能否打爆玻璃𥦬的話! 睇怕要找盧覺強敎受! 買料去試試分分鐘貴過三千元!

以前以我所知! 在商場內一隻玻璃門要至少底受到500磅衝力!

可以check下BS標準車後玻璃要至少有幾多硬度及撞擊力!

發新話題