36 123
發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-14 21:37 發表
車場果D 車在下記得大車有不少尚有完整玻璃,在下玩時都是直接射中玻璃,其實沒甚麼可能打得爆。
如果樓主的槍真係爽穿玻璃,我只能說可能打中「秘孔」...一中左隔三秒會爆炸。
暫時以樓主提供的資料來看,只能說各 ...
o甘打笠車身揩花油點計

究竟場地設計係掩體定障礙物.....

Game 場會預掩體無穿無爛........

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-14 22:31 發表

充滿疑點+1

個人理解為,放得係場地做COVER 的東西是預左你用「BB 槍」擊中的,當然是合法火力,
但如果是「非實戰需要」地被破壞,例如槍托撞擊,用攻擊頭火帽擊穿,或是拳打腳踢掟石鎚仔,個人認為可視為損 ...
但暫時資料係場懷疑過J, pin point 射擊...

問題有兩個:

1/ 過J打爆 與 不過J打爆

2/ 其他物件 意外打爆 與 蓄意打爆

求上述處理方法s

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-15 17:32 發表

其實一般場地租用 ( 打GAME 算是租用場地設施 ) ,通常都有條款係話「如有任何人為損壞需要作出賠償」,
又或者「保留追究權利」,客氣D就可能加一句「正常損耗除外」。

香港康文署亦有此條款:
「使用設施 ...
劏車邊使十萬

另一邊箱

其實玩o野D, 玻璃爆了整傷客, 果時客賠幾千, 而場...可以摺埋了

Ps.  現在單方發言, 我決定保持兩秒花生距離

引用:
原帖由 我當你透明 於 2017-10-15 19:26 發表
我踢波,射波射穿網,又係咪要賠俾政府?!
首先大家研究o下閣下果對是否鬼腳

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-15 21:10 發表

果幾架唔係劏車,係2 手車,行得走得之前仲係公路行緊的。我果句說話是「那十幾架車加起來最少十萬吧 」。

就算我當你唔賣就劏的車,我當你一萬蚊一架好未?W28 買入起碼了十架,在FB 有圖可見。 ...
無牌費無牌簿行得走得待劏車

仲一次過買o甘多

可能幾千一部都o吾奇

利申: o吾知米貴的腳車愛好者一名

Ps.  一皮o野買車賠三千玻璃....... 加埋燈油火水電煤燕梳雜費人工支出稅務款項行政費用之後o黎講, 都算合理

引用:
原帖由 kornhill401 於 2017-10-16 14:53 發表
引用:[quote]原帖由 Ben_9413 於 15-10-2017 19:06 發表
實玩o野D, 玻璃爆了整傷客, 果時客賠幾千, 而場...可以摺埋了

如果我係攪war game場,一定做.. ...
需知道

免責條款不等於毫無民事責任

Game場開game, 無裁判保障安全, 但附送活動真人NC surprise 靶, 真抵玩

越來越迷離

1/ 打成咁, 點解o甘執著剩係賠玻璃? 我係場主破壞既成, 𠝹塊亞加力落去仲安全o拉???

2/ o羊為之打power先...  

...似full埋去, 但幾時做成真係口同鼻拗

引用:
原帖由 walther 於 2017-10-16 17:17 發表
但佢又冇略人喎, 只係問玻璃舖報價, 唔係問廠喎.
得罪講句, o尼D爛鬼swift, o吾計車價, 退一萬步, 反正都係預俾人打, 執塊劏料後玻璃上去要3千???

引用:
原帖由 fufu999 於 2017-10-16 17:24 發表

打power即認死先死,唔洗一槍死....打得power更加係信得過大家冇鬼火先會打, 我地同行有人短衫短褲
你知o拉, 一講打power可以好想當年好堅忍好自律的

思疑過J要賠 (不過J不收費?)

o吾賠報警 (報刑毁定過J?)

易爛o吾使賠...?

...

...

......

什麼邏輯?

引用:
原帖由 happypony 於 2017-10-16 17:49 發表
打唔打得爆玻璃是小事,打到道門凹晒先大件事,如果任何人呢種情況必須通知職員即時驗槍如一發現超焦認立即叝警.
不過如果個場打爛野要賠我諗都好難叫人幫襯
o吾小心銀笠度門撞甩倒後鏡又如何?

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-16 18:18 發表

w28 呢次係蝕章,始終人都走哂.. 嘜都唔洗講。
報警或者警方會去場地睇損傷,或者搵軍火專家研究下合唔合法火力做到呢個損傷,
之後搵番當日嫌疑者上去報下到,或者協助調查之類...
但除非即時抄家搵到超火槍 ...
叫得警察o黎, 超火一回事, 爆玻璃一回事

假設查有超火, 怎証明同爆玻璃有關?

假設查無超火, 那爆玻璃是否要賠?

個人認為蝕章與否不是重點, 重點是龍門在o那?

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-16 18:20 發表

師兄有道理。

不過話分兩頭,近呢3 日好多新手新account 熱烈討論此事,估唔到wargame 界原來仲咁多新血,可喜可賀
o尼D指定動作, 可理解, 算o拉...

歡迎新血加入

36 123
發新話題