33 123
發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

樓主打power打得咁開心呀?用玻璃彈想殺人呀?唔好當人係傻先得架!明眼人都知,身有屎既緊係走先啦!正一害群之馬!

我發嗡風樓主唔洗咁上心,誰是誰非關我鬼事咩,最抵死樓主自己上網出POST話畀人知走人數先好野

食花生食到唔想停,不如樓主出黎表演下用BB彈打爆兩塊汽車玻璃,等我拍片比大家睇黎証明樓主係清白既好唔好?
打得爆既話個$3000我幫你畀,仲私人畀多$2000你當車馬費.....算唔話得掛!

引用:
原帖由 fufu999 於 18-10-2017 02:22 發表

見你識場主就破戒覆你一次。

由頭到尾我哋都冇認過係我哋整爛兩塊玻璃。
而當場我地只係同場主講過“等你報價之後再傾”
場主一相情願認為開任何價錢我哋都會接受未免太天真

既然場主 ...
等緊你

樓主得閑睇下學是學非
https://www.youtube.com/watch?v=Pb1gweZKaEc

樓主開頭出post目的係爭取

中期被其他人舉證及被質疑時就

後期發現唔對路就

私人醒你八個大字

以上圖片適用於以下人仕

引用:
原帖由 gainax 於 19-10-2017 23:33 發表

由頭到尾乜都見唔到,有既話個個一早指責搞破壞者啦, 係成日得d唔知有冇關係既一直口屈乜乜物物但又冇任何證明,
照佢地邏輯:
如樓主回應事件→死撐
樓主唔回應事件→身有屎潛水
咁既邏輯下樓主都係理應有錯快d去 ...
以為你經一事就長一智,點知係經一事就失一智,教精你啦!
樓主自己話host及其友人自願與場地付責人協商賠償事宜,即間接承認責任
及後樓主上網話場地付責人屈佢乜乜物物,即有機會涉及誹謗
又有網友表示因樓主的言論,有機會不會光顧該場地
如場地生意大受影響或結業,而場地又舉証誹謗成立,
好大機會向樓主索償,銀碼無人知(所以樓主最好救神拜佛場地生意興隆)
唔好下下就用"邏輯"兩個字,法例話你知追數佬用紅油淋債仔屋企和小妹妹用粉筆係公眾地方牆上畫一朵小花都係刑事毀壞

引用:
原帖由 gainax 於 20-10-2017 01:25 發表
樓主班人話傾賠償問題係已經等於承認有做?  呢個世界上冇默認呢樣野喎?, 同埋在場又唔知有冇其他因數而答應而家一直講口同鼻拗無從判斷,
同埋呢位師兄一直斷定樓主有做乜乜行為又冇實際證據顯示,咁做呢d行為係咪又疑 ...
再教精你一次啦!唔好以為無直接寫出名稱就乜事都無,樓主有無引渡其他人作出場地猜測?有無人引用其他有關場地連結作為討論?有無人引用有關場地其他圖片作為討論?
你當日都只係打"GXK",學你話齋,點解你當日驚到褲都濕曬呀?權威人士

引用:
原帖由 gainax 於 20-10-2017 02:30 發表
咁最終咪得過拗字  既然有令人覺得唔清楚或誤會咁等樓主出黎解話解決事件,
如果我係師兄你就唔好再作挑釁行為, 老實講一日未清楚事件就理直氣壯斷定誰錯既態度唔會令人欣賞,  如果係同情或理解同樣作為玩家心情, ...
我有幾挑釁呀?我開晒條件出黎畀樓主,如果佢做得到可以証明佢講係事實(因Dave做唔到),又有人幫佢陪錢之余仲有車馬費。
但你話我係挑釁樓主即係話你自己思想上都覺得無可能做到而樓主係講大話

引用:
原帖由 gainax 於 20-10-2017 02:30 發表
咁最終咪得過拗字  既然有令人覺得唔清楚或誤會咁等樓主出黎解話解決事件,
如果我係師兄你就唔好再作挑釁行為, 老實講一日未清楚事件就理直氣壯斷定誰錯既態度唔會令人欣賞,  如果係同情或理解同樣作為玩家心情, ...
仲有就係無野好拗,只睇呢個post既口供,樓主基本上就輸面好大。
至於同情心係畀一D知驚知死既人,而唔係畀一D無識死既屁孩。

果然專業!
不過你好似睇漏咗樓主第一個post,
留意下文中表達的意思。

引用:
原帖由 rho837 於 21-10-2017 18:39 發表

我睇完後都係一句! 在本地法律之下, 口頭承認賠錢, 唔洗多講! 賠錢了事啦!
這就是重點!

引用:
原帖由 derp 於 21-10-2017 19:54 發表
唔好意思, 岩岩食完飯, 一陣要出一出街. 容許我簡短地回覆其中一位師兄既問題:

498 樓 DENON 師兄:

我唔太肯定你指樓主"文中表達既意思"係指乜. 如果你係指從上文下理我地可以推斷佢已經承認責任, 如果我係代表 ...
樓主標題係"各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物"我無理解錯樓主意思係"在場地活動進行中",
"場中障礙物如有易碎物件(如玻璃)"樓主以假設玻璃為易碎物件,會被BB彈打爛",後期Dave提供實驗証明汽車玻璃非會被BB彈打爛
如果打爛左會被追討賠償。而且場地不會預先警告。小弟新手一名,今日真心上了精彩一課。我理解係玻璃被BB彈打爛左,而樓主係現場見証所有發生的一切

就是以上原因小弟才拿出$5000,要求樓主示範用BB彈打爛汽車玻璃給大家睇,幾十歲人真係未見過,$5000當買一個見識!
可惜樓主一直不回應我提出的條件,如果樓主証明到BB彈能打爛汽車玻璃,第一:証明樓主講既係事實,第二3000玻璃費有人代畀,仲可以有$2000車馬費,第三:我相信場地會馬上解決汽車玻璃會被BB彈打爛問題,避免發生意外

引用:
原帖由 流浮山M4神 於 21-10-2017 22:12 發表
我地呢班識字,有常識,識法律既熟客一定企28個邊. DAVE, DENON兄. 我撐你, 打電話去報警落案啦,使鬼系到招呼樓主&班傻仔,成班花生友,場地名聲要緊

P.s. D新AC明顯鬼野.槍界邊有咁多新人.d花生友真系要去驗眼
請問大師,落乜野案?乜有案咩?只見到有人上網話畀大家知自己走人數

嘩!流浮山又大頭洲,幾時會出現三門仔呢?

33 123
發新話題