發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 17:35 發表

場主指出「傷痕」時,曾有此對話:「呢D 尾燈位膠殼就唔好計啦,真係好易爛,但車尾玻璃可以粉碎...我可以肯定2J 之內冇可能做到...」
LEE句係場主自己講, 我就係當時即刻回應佢可以隨便check槍

打唔打得爆玻璃是小事,打到道門凹晒先大件事,如果任何人呢種情況必須通知職員即時驗槍如一發現超焦認立即叝警.
不過如果個場打爛野要賠我諗都好難叫人幫襯

引用:
原帖由 fufu999 於 16-10-2017 17:46 發表

LEE句係場主自己講, 我就係當時即刻回應佢可以隨便check槍
呢個唔知了,場主說的同你說的不一樣。兩個都唔信
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

最後件事點, 有冇人負責
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 happypony 於 16-10-2017 17:49 發表
打唔打得爆玻璃是小事,打到道凹晒先大件事,如果任何見到呢種情況必須通知職員即時驗槍如一發現超焦認立即叝警.
其實我覺得「合法火力」為前題下,任full 任掃都唔應該亦冇權叫客人賠。
但如果係23456 或者鋼蛋我又覺得有斟酌空間。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 17:51 發表

呢個唔知了,場主說的同你說的不一樣。兩個都唔信
咁就等dave大過兩日去w28試下full一匣車尾玻璃爆唔爆了..
但之後場主要你賠唔好搵我

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 17:54 發表

其實我覺得「合法火力」為前題下,任full 任掃都唔應該亦冇權叫客人賠。
但如果係23456 或者鋼蛋我又覺得有斟酌空間。
若打鋼珠打爛人地架車就唔駛斟酌啦。。梗係要賠了!

Happy Shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 happypony 於 2017-10-16 17:49 發表
打唔打得爆玻璃是小事,打到道門凹晒先大件事,如果任何人呢種情況必須通知職員即時驗槍如一發現超焦認立即叝警.
o吾小心銀笠度門撞甩倒後鏡又如何?

引用:
原帖由 T-800 於 16-10-2017 17:56 發表

若打鋼珠打爛人地架車就唔駛斟酌啦。。梗係要賠了!

你估下個場主如果係車度搵到鋼珠,佢會唔會仲深潛係水底,淨係搵朋友轉達?
一早POST左相上黎俾各老友共享啦

如果有人打鬼火或者鋼珠, 唔洗場主, 我地自己都報左警
我地成班呀叔,家中有大有細,先唔會同你博命

這場如果咁都報警屈錢真係無新手敢去...
樓主請講下最後點?

我要幫公司搞team building ,
本打算11月中去這裡,
如果咁樣 我都唔想有麻煩跟手尾
師兄們 有沒有場地推介?

引用:
原帖由 fufu999 於 16-10-2017 18:02 發表

你估下個場主如果係車度搵到鋼珠,佢會唔會仲深潛係水底,淨係搵朋友轉達?
一早POST左相上黎俾各老友共享啦

如果有人打鬼火或者鋼珠, 唔洗場主, 我地自己都報左警
我地成班呀叔,家中有大有細,先唔會同你博命; ...
總之仍係呢句:

將一架用得而又怕被损毀的車放在戰區,结果同動機只有2個:
1。自己找自己麻煩
2。立心找別人麻煩
稍為有腦的人也想得到。。

如果懷疑過火,應該報警懷疑有人藏械,而不是要求賠錢!
講完!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 16:11 發表
話說有朋友呢2 日去左w28 一轉,當紅之事當然是「w28 屈錢風雲」呢個話題,而場主亦樂意談及此事,事後亦轉告本人因為本人十分八卦,詳細如下。

話說w28 於2017 年天熱少人打GAME 開始裝修,算是大改,整個員工CO ...
嘩實在想像唔到係戰區入面竟然d咁危險既野
好彩無整親人o者, 仲要claim返人轉頭?
係得個戰區入面既野就有機會中槍被打爛架啦
你敢擔保呢d爛鬼劏場車塊玻璃一世都唔爆?
一爆左就last touch條友要上身賠錢?

相信好多師兄都打過數字場個警車陣
本身入面d爛鬼警車客貨車都係溶溶爛爛玻璃碎晒架啦
你而家擺幾架so called新車係戰區就話d玻璃唔打得唔爆得
我入場打會好驚囉點知你邊架新車邊架舊車呀?
數字場今年翻新大搞咁未好多新野係個場度唔打得, 一打又入你數?
咁搞法仲邊敢黎打呀?
發生呢件事場主真係要認真諗下係咪要拆晒d咁危險既玻璃
多過指責人同要求賠償囉!

引用:
原帖由 T-800 於 16-10-2017 18:11 發表

總之仍係呢句:

用一架用得既車放在戰區,结果同動机只有2個:
1。自己找自己麻煩
2。立心找別人麻煩
稍為有腦的人也想得到。。

如果懷疑過火,應該報警懷疑有人藏械,而不是要求賠錢!

Happy Sh ...
w28 呢次係蝕章,始終人都走哂.. 嘜都唔洗講。
報警或者警方會去場地睇損傷,或者搵軍火專家研究下合唔合法火力做到呢個損傷,
之後搵番當日嫌疑者上去報下到,或者協助調查之類...
但除非即時抄家搵到超火槍,否則都係得個吉。

至於「合法力」打唔打得爆車窗,其實我相信係唔得的。
w28 車尾爆成咁其實都幾肯定係有鬼槍,不過確唔確認到邊個射又是另一問題。

如果誠如w28 所說:有host 認左頭會賠,人走哂先反口...咁只好怪自己笨。

引用:
原帖由 joshualeung22 於 16-10-2017 18:15 發表

嘩實在想像唔到係戰區入面竟然d咁危險既野
好彩無整親人o者, 仲要claim返人轉頭?
係得個戰區入面既野就有機會中槍被打爛架啦
你敢擔保呢d爛鬼劏場車塊玻璃一世都唔爆?
一爆左就last touch條友要上身 ...
師兄有道理。

不過話分兩頭,近呢3 日好多新手新account 熱烈討論此事,估唔到wargame 界原來仲咁多新血,可喜可賀

其實巴士果個救生鎚都唔洗你用到2J既力打埋去
用尖既野打邊緣地帶就得
dave你可以試試...

發新話題