發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 wing383 於 17-10-2017 01:38 發表

我都有D野諗唔明,如果W係有心屈錢既,點解咁天真嬌未收錢就放人? 專登大執位再放D車入去屈錢呢條絕橋都諗到呢位人兄一定係一個天才!
另外,如果自己明明係清白毛cool的話,竟然會去接受每人比一百幾十 ...
同師兄睇法相同,所以暫時估劇情,我反而覺得係 W28 太傻太天真,以為人地應左頭就冇即時跟落去,反而 on 居居打去問人 "你果陣話照顧我(塊玻璃)一世 ga wo),結果而加口同鼻拗

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 09:58 發表

老老實實,我而家最後悔既,就係當時接受左場主話之後再計數,初時場主態度唔係咁惡劣,而我哋都冇諗過件事會咁及展,而冇逼佢即時check槍,我諗我哋今次事件既教訓就係每次打game前都會要求場地che ...
都係果句... 場主同你講既係兩回事。
話當時你地團有人已認頭負責又認左真係有d 「超左」既槍。而當時導師是ling,女人仔一名,
事後有團友粒聲唔出走左先,ling 先急call 場主番來問點算呀佢地開始執野走。 ( 果日廿度左右冇雨乾爽都咁快走,可能成團都好攰 )
場主番到來問host 打爛野果位人兄呢?host 表示佢走左啦wo...

聽就咁聽啦...可能佢吹水

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 10:05 發表

如果係怕麻煩讓步當跌少少錢,咁又有 D 奇怪。
樓主又好場主又好,都講左一個共通點,我視為客觀事實,就係當時樓主一行人當時係願意賠錢,而事後散左水樓主一行人卻反口不賠。
關鍵位就在於幾時講個價錢,樓主 ...
報價一定係我哋走哂後報的,host仲傾到電話冇電。
唯一講句我做錯左既就係應該企硬唔賠。
而且我哋真心覺得Lee d 等劏既車,零件會值得幾錢,本身成架車先幾千蚊。。。
當時我哋亦都覺得本身好少事,繼續打到4點。你話我哋身有屎仲會唔會成班人係度繼續打,仲要轉左去樹林果邊打,俾場主慢慢痴膠袋。。。

如果係用玻璃彈現場或車內應該有遺留玻璃彈可post相證明. 不過場地有冇寫明唔比用玻璃及鋼彈先,如果唔係係war game 場內試槍既舉動係完全合理, 場内亦冇標明有乜野射得同唔射得咁你放d射得爛既野係度係場主既撰擇.  如果d車主要用作移動變陣有冇玻璃係無關係, 我來打game唔理你d車新定舊見到障礙物都會做試槍目標好正常. 超焦係犯法問題理應報警. 玻璃係會爆既係一般設計範圍內理應唔會爆,但做得工程耐既人都知有時玻璃會自爆都成日發生,因為係鋼化玻璃既特性.

引用:
原帖由 gainax 於 17-10-2017 01:19 發表

老實講好多人遇到呢事都怕事怕麻煩讓步當跌少少錢,人地公司你小市民拗上官c實蝕唔起時間同金錢,但去到傾唔啱數又冇做過自然有人反感抱怨,如果個日捉到把柄正常邏輯下咁易散水?散左水乜證明都冇日後仲可以點追 ...
唔係人人比人凶都要道歉認錯既...冇做過點都唔認...

樓主話自己新手但成團三十幾歲有家室又盛...估唔到中年咁忙都仲有時間入坑做新手,可喜可賀。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 17-10-2017 10:13 發表

都係果句... 場主同你講既係兩回事。
話當時你地團有人已認頭負責又認左真係有d 「超左」既槍。而當時導師是ling,女人仔一名,
事後有團友粒聲唔出走左先,ling 先急call 場主番來問點算呀佢地開始執野走。
...
講左好多次,超左係講緊支1.8,因為我哋打1.5.
你要繼續老屈隨便你。
冇人粒聲唔出走。。。我哋有鬼火會留多幾個鐘
就算所謂早走左既朋友,都3:30先走

都係果句,你諗意就報警,我哋冇野唔驚你。
但你個場咁樣做生意,就一定做唔長

引用:
原帖由 queen 於 17-10-2017 09:59 發表
合法力氣槍打唔爆玻璃??

我二十幾年前用枝自改MGC 92叉22喺尼企打靶,有粒彈打中牆反彈射向公屋門頂塊鐵絲網玻璃,即刻穿咗個6mm孔.....

枝槍最多罐中力
學你話齋,需然有埋片測試埋,但我都係覺得係有機會打爆,不過就唔會係粉碎晒

引用:
原帖由 gainax 於 17-10-2017 02:19 發表

打左成日game仲未攰夠要一班人上差管定等ar sir落口供,
又唔知日後有冇手尾,我估現實個個當跌d錢好過搞落去,話個個要賠十皮我諗成件事即刻個個撐到好行,當打爆玻璃都係個别人做,
唔通全團人應該有十 ...
g 兄睇野往往都係比較斷章取義,或者要照顧一下你需要。

1 - 場主一直溝通既只係host,host 認頭表示知邊個做亦認有人「超左」,但不想供個人出黎
2 - 場主聽到host 負責亦冇話要拉要鎖,講個信字 <-- 呢下蝕章
3 - 全團走哂之後電話聯絡時開始唔認數
4 - 場主從來冇聯絡host 及「嫌疑者」以外的團友,亦談不上「煩到全團人」。

冇留言幾年都忍唔住講下,
因為2邊都冇決定性的證據,所以按雙方的說法其實雙方咁處理明顯蝕章...

但問題重點係使用者咩情況下損壞左場地先要賠?
如果冇過火(冇證據有人過火),又冇證據邊個人打中導致爛玻璃,最後都要賠錢。

咁相反如果個場好大沙塵,導致枝槍無法正常操作,班客又可唔可以要場地賠

BTW 保持2秒距離...

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 10:17 發表

你要繼續老屈隨便你。

都係果句,你諗意就報警,我哋冇 ...
3:30 走左.. 即係 2 點幾3 點「開始」執野啦... 睇黎師兄真係好攰

引用:
原帖由 流浮山M4神 於 17-10-2017 01:57 發表
先禮後兵.小弟做CD ROM都有幾個月, 戰齡有1-2年, 非老手經驗不淺. 純分享個人意見.

先帶出前提及結論: 我平時也打開1.9力0.2膠珠, 響正常情況下真係無可能打得爆任何車既玻璃, 如果有板友唔認同既可以提出證據. 所 ...
Fb 出個post就當叫左人要錫住d車。。
下次Book場真係要場主提個客睇哂個公司網頁。。仲慘過去interview

引用:
原帖由 fufu999 於 17-10-2017 10:17 發表

你要繼續老屈隨便你。

都係果句,你諗意就報警,我哋冇 ...
小弟暫時都唔係覺得真係你地打爆,因為冇証據,鬼火就冇得講 la 當時唔捉事後冇得講
只係覺得事實上真係有人刻意用唔合理既手法打爆左塊玻璃,場主覺得買堆 "新" parts 返黎啱啱搞好就比人有心搞破壞嬲嬲豬,然後唔知點解覺得係你地而你地又真係認左頭,最後你地覺得價錢唔啱所以唔賠,結果變左今日粒花生。

引用:
原帖由 Dave 於 17-10-2017 10:25 發表

3:30 走左.. 即係 2 點幾3 點「開始」執野啦... 睇黎師兄真係好攰
我哋個個有家室有私人野做,況且走果個都唔係有1.8J槍果位。。可能你係老手多裝備,你執野要執成個鐘,但係我哋要走十分鐘內都走得,個個輕裝上陣。。。
你而家只得番D陰謀論不停咁攻擊我哋,全部談不上證據,根本唯一事實就係個場要客賠一塊唔確定邊個損毀既玻璃。
你咁樣日日幫你/你朋友個場宣傳,我樂意奉陪,我就損失少少時間,你(朋友)個場就。。。

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 10:18 發表

學你話齋,需然有埋片測試埋,但我都係覺得係有機會打爆,不過就唔會係粉碎晒
強化片理論上一爛就會成塊爆晒粉碎晒的

引用:
原帖由 no-name 於 2017-10-17 10:18 發表

汽車用"強化"玻璃設計係專登令拒破裂時粉碎成細小粒狀, 以減低二次傷害, 變成o甘先係正常

相信有不幸路面石仔彈中weak point或見過車禍現場的師兄都明白

發新話題