發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

我想, 理賠都要賠得服

大前題在有賠償債任下, 進場時要大家同意場地狀況o巴

現在怎也脫不到有打死狗講價的味道

引用:
原帖由 新手一隻 於 17-10-2017 22:12 發表

先唔好咁快滑坡去燒車著。

究竟幾時證實咗樓主打爆玻璃?
前面懷疑樓主團人刻意破壞,又良心又盛,證據呢?
無證無據又要懷疑樓主,仲要人心裡有數,似乎十分牽強。

看返337樓,佢係講“我就算放 ...
一句到尾...事發,有人 ( 未必係樓主但有可能 )表示會負責任,但聽到價格後縮沙反口,已經冇咩好講。
唔好理那人身有屎還是義薄云天唔理邊個做既都頂左佢認左頭,總之事實係佢認左,而家冇遵守承諾,就係毀約。唔理佢係因為覺得貴還是唔忿氣還是一開始已經打算呃住先走數。
而期間佢亦因為「被相信」而沒有被進一步追究。換言之佢既「謊言」係換取左自由。
如果那人 ( 未必係樓主但有可能 )一開始係據理力爭話絕不負責因為唔係我做,
場主會唔會咁輕易放人或者唔報警唔CHECK 槍呢?

正如上到庭,個官問你認唔認,你認... 已經直接考慮刑罰,唔通有人認左,個官仲要話「唔好住!我都未審,審埋先認啦!」
新手一隻兄其實兜咁大個圈諗野果個可能係你自己...

另外個人意見,如果你係處男,有條女走埋黎話我拖呢個細路係你個仔,
你又點會認? 反之如果你本身都播開種,你難免會懷疑其實係唔係自己的...
唔通隔黎陳生攪大既,你又認為有人會「息事寧人」認住先?道理很簡單,只怕是有人簡單複雜化。

順帶一題,總版主既對白係
引用:
原帖由 gtoray 於 17-10-2017 13:49 發表
老實講,依家咁睇,場地真係無真憑實據證明到爆玻璃係由事主一團人做成,有既只係環境證明,主觀因素
但我個人認為事主一團人就係整爆玻璃既黑手,我唔係法官,呢度亦唔係法庭,純個人感覺
人地話「一團人」,你就問「無證無據又要懷疑樓主」,其實你分唔分得清個人同團體既分別呢?你叫人「做嗰理性人好唔好」,你自己講野唔好19999 先。

至於「看返337樓,佢係講“我就算放個飯盒系場入面打爛左都有權要你賠”,即係無論件物件能否承受正常射擊,只要擺入場區打爛咗,都要人賠啊。
換言之唔理場地佈置合理與否、定係特登擺舊易碎品入場區陰人,通通入用家數。咁樣都合理真係無嘢講。」
呢句野係「流浮山M4 神」講的,煩請你問番當事人,唔好QUOTE 錯人入錯洞。
上面又顯示新手一隻兄又玩個體代表全體既花式,你叫人「做嗰理性人好唔好」,你自己講野唔好19999 先。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

答應賠錢 , 認左罪  但 又問點解關樓主事 又講證據   笑料
比得果百幾二百蚊入場費 就有權免責地打爆場內任何野  又多單笑料

有咁既logic 真係大開眼界
成年人原來都要仲要下下都要白紙黑字寫明邊d做得  邊d唔做得
寫左唔代表會有人遵守  加埋班唔識自律既人
唔怪得起安全區食飯都要戴眼罩

1 個讚好! TOP

樓主一團人認左頭賠錢,連樓主自己都覺得有機會係佢團人打爆(見#301),咁樣都唔懷疑得佢,咁樣都叫有罪推論...?

不過個個都好似知道內幕咁,我呢D小市民都係食下花生算

引用:
原帖由 流浮山M4神 於 17-10-2017 21:39 發表

你知自己講緊乜架呵? 而家g兄系講緊"蓄意"同埋"應否"你既言論同小學雞"喂,你隻手過界"有咩分別
下,咁你話打爛飯盒都有權咁點解打爛我支鏡唔使賠先?對方係有意圖瞄準向我蓄意發射我當然可以要求賠啦. 不過玩到咁就唔使玩架la. 如果個場係玩放火咁當然會放火燒車啦.

以前M4個場咪幾好! 任射冇煩惱........

引用:
原帖由 流浮山M4神 於 17-10-2017 20:51 發表
終於有正常人出黎講下野。老老實實唔好話玻璃呀,我就算放個飯盒系場入面打爛左都有權要你賠啦。成班友都九唔搭八,咩正常火力打唔打得穿;咩放得系場區預左爆。咁攪法仲邊有人攪場。另都系個句啦 fb都講明唔好打玻璃 ...
你咁講,之前打CQB俾人射親,跟手搵埋呀媽一齊報警果條友係咪做得好啱 ?
最緊要開game前講番句 : 喂唔好打頭呀 :0)

引用:
原帖由 Ben_9413 於 17-10-2017 22:28 發表
我想, 理賠都要賠得服

大前題在有賠償債任下, 進場時要大家同意場地狀況o巴

現在怎也脫不到有打死狗講價的味道
由頭到尾都冇證據同動機係證明班團整爆就要求人地賠, 呢度已經冇可能講服大眾, 而家出左post仲一班唔知有冇關係人又屈過J又用乜乜彈出口術,睇到呢道我地班game友已經唔敢再去,開心出去打一日game反過黎比人屈個個都唔服啦,邊個搞事味捉個唔好連累其他人,捉唔到兇手就要全部人負責自己損失真係服

引用:
原帖由 gainax 於 18-10-2017 00:14 發表

由頭到尾都冇證據同動機係證明班團整爆就要求人地賠, 呢度已經冇可能講服大眾, 而家出左post仲一班唔知有冇關係人又屈過J又用乜乜彈出口術,睇到呢道我地班game友已經唔敢再去,開心出去打一日game反過黎比人屈個個都 ...
我覺得又唔係個場想去屈人爆玻璃 為果3000蚊搞臭朵根本冇咩可能
但依家的確係仲未有實質證據係樓主果班人惡意破壞

btw,乜依家進化到去射爛個飯盒都要賠錢咁高級 我都係返屋企玩泥沙算

比個情境題,大家又有乜意見....

宜家打個車場,我見到有條友用架車做cover,個頭就o係塊玻離後面縮下縮下四圍望,咁我打落塊玻璃嚇鬼佢,又或者佢o係塊玻璃cover伸個頭出嚟,我auto打佢但有90%打咗落塊玻璃度....之後塊玻璃爆咗......

咁我係有心定無意??

引用:
原帖由 新手一隻 於 18-10-2017 00:03 發表

181, 234, 237, 238, 260, 265, 286, 300, 307, 332
高手! 但你想up乜?

引用:
原帖由 tf141 於 18-10-2017 00:09 發表

你咁講,之前打CQB俾人射親,跟手搵埋呀媽一齊報警果條友係咪做得好啱 ?
最緊要開game前講番句 : 喂唔好打頭呀 :0)
放d有危險性既野係game場入面本身已經唔合適,一陣有人仆親撞爆玻璃割傷留疤痕到時係邊個賠比邊個? 落到場比對面射爆萬幾蚊支真鏡又可以要人地成team人賠? 無錯係可以追討成唔成功就唔知但係一旦開到聲就無人敢再同你玩冇人敢再去,大大支既話可以一直搞落去最後比你贏左糖都蝕間廠,想有保障呢方面問題只有裝cam同拎走有風險物品至係根治方法,到時真係有人搞破壞有哂證據大家仲讚好捉走搞事份子, 而家都冇任何根據靠估估下屈埋所有幫襯客戶,想唔趕客都幾難

其實G兄你係咪在場,你講到親歷其境咁bor~

發新話題