發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 fufu999 於 16-10-2017 15:28 發表

可能小弟真係講到1999。我由頭講一次:

事發於上星期六 W易發
一行十二人約戰,火力上限1.5J AEG
開Game前check槍,只有一支GnP原裝16吋1.8J@0.2bb,其他全部合格。最後持有gnp的朋友同場地租左槍。

開Ga ...
做咩quote我
我講緊另一件事喎
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 16-10-2017 15:44 發表
做咩quote我
我講緊另一件事喎
Sorry... Quote錯

Game場開game, 無裁判保障安全, 但附送活動真人NC surprise 靶, 真抵玩

突然間諗起一套戲, 但唔記得個名, 入面D人用槍好勁, 可以令粒子彈打咗出嚟後識轉彎,繞過障礙物然後打到目標, BB 彈槍應該更容易做到呢個效果, 果個場係咪有個咁既主題 ?

話說有朋友呢2 日去左w28 一轉,當紅之事當然是「w28 屈錢風雲」呢個話題,而場主亦樂意談及此事,事後亦轉告本人因為本人十分八卦,詳細如下。

話說w28 於2017 年天熱少人打GAME 開始裝修,算是大改,整個員工COUNTER 位都拆了,不知將來如何整。
之前車場同3D 貨櫃場已打通了,水桶位置亦完全移除,現在狀態是超大型車場中間夾雜幾個貨櫃的複合場地,
而 10 月 14 日之時,亦即樓主打GAME 當日是已經設立好,是可以打得的。
W28 之前於FB 亦貼了照片,新增的十架行得走得汽車是為了新場區而設,希望可以隨時改動以增加新鮮感。

可見汽車都算新淨。而友人這兩天到現在觀看,基本上這十架車全都是玻璃完好,車內坐位基本上沒損壞及設施亦健在,並非甩皮甩骨等劏之流。

友人問及場主攪咩比人丟你屈錢,場主卻有另一套說法,然而先旨聲明,W28 亦有可能老點我友人,
亦不一定是事實全部,任何人都只會說對自己有利之事,這是可以理解的,各位看官大可揀岩邊包花生食邊包,絕無硬銷成份。

場主的口供如下:

當日天朗氣清,打GAME 好日,該團乃三十有找的麻甩團。
整個上午打GAME 亦好地地,食飯時間場主更同該團HOST 吹水。
然而午飯時間,場主查看場地,發覺有兩架汽車損毀了後玻璃。
場主表示早上巡場時是沒有汽車損壞的,因此問之前用過該場的團隊 ( 樓主團 ),是否有人知甚麼事。
當時沒人認頭。
場主問HOST,HOST 說知道誰人射爆,但不想開名,表示會要求爆窗者負責。
場主問車房,報價3K 整兩隻尾窗。
當時HOST 沒有反對,聽完價格後說會叫當事人賠償。
3 點半左右,該團有人提前離開。
場主問HOST,當事人呢?HOST 表示已經走了,但HOST 表示「他們會賠錢的,他們會聯絡你」。4 點左右,該團走哂。
事後場主沒收過電話,再聯絡HOST,HOST 直接提供了「當事人」電話給場主。
場主打給當事人,當事人沒有實牙實齒說賠或不賠,只是說不關他們事。
表示當時不是故意射,而是玩時用車做COVER 時「射幾槍就爆左,是你們的玻璃質量有問題」云云。
至於場主亦表示對方確實有提及「任CHECK 槍我地全部都1.8 樓下」,但此對白是成團走哂之後才說,並非即發生事時說,
而說這話的人既不是HOST 亦不是「疑似」爆窗友,而是另一位參加此團的玩家A。
2017 年 10 月16日,場主表示已聯絡不上該團的任何一人包括「疑似射手」,「玩家A」及「HOST」。

友人告知我的資料大概如此,或有誇張失實吹水老點偏頗及主觀意見,都是果句信則有不信則無。

至於「中幾槍就爆」的車尾如下圖,真是各位自行判斷好了。

車尾箱尾蓋

車尾玻璃粉碎

為防割傷,貼塊膠布先

一紅一黑的同款汽車,同生共死

遮遮佢唔覺的

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

點解淨係要賠玻璃呢 ? 個D蛋印成身都係又唔駛賠咁得意呢 ?

哇~ 車身都打得穿?

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 16:11 發表
話說有朋友呢2 日去左w28 一轉,當紅之事當然是「w28 屈錢風雲」呢個話題,而場主亦樂意談及此事,事後亦轉告本人因為本人十分八卦,詳細如下。

話說w28 於2017 年天熱少人打GAME 開始裝修,算是大改,整個員工CO ...
首先,兩隻窗3000係係我哋離場後先開價的,當初host同我哋講場主會報價,如果幾百蚊就一人夾幾十算數。如果佢係我哋走前就報左3000我哋一定唔會打到4點。
第二,我哋3:30打最後一場打power,有一個人唔想打走先有咩咁出奇?
第三,你lee d相同我哋見到爛左既玻璃唔同,果兩塊玻璃主要只係中間冇左,四邊仲奶住左一大忽係道。

就算係跟據場主口供,都冇辦法證明我哋打當塊玻璃。
而場主都同意佢冇事先提醒過我哋要注意車輛玻璃。
而我更加唔明點解佢懷疑我哋過火,我哋要求佢check 槍佢又唔做?

既然Dave大大認識場主,煩請佢儘快報警,還我地一干人等清白,謝謝。

引用:
原帖由 2slow 於 16-10-2017 16:24 發表
哇~ 車身都打得穿?

嗰D唔係窿,而係玻璃碎,玻璃有層黑色嘢.

引用:
原帖由 2slow 於 16-10-2017 16:24 發表
哇~ 車身都打得穿?

如果有支咁既槍落場,我諗我哋自己唔打先,唔會係個場投訴爛玻璃先啦。。。

不過齋睇D彈痕都肯定過 JJ 啦, 除非鈴木D車係汽水罐做.

引用:
原帖由 fufu999 於 16-10-2017 16:25 發表

首先,兩隻窗3000係係我哋離場後先開價的,當初host同我哋講場主會報價,如果幾百蚊就一人夾幾十算數。如果佢係我哋走前就報左3000我哋一定唔會打到4點。
第二,我哋3:30打最後 ...
再補充,host一定冇講過所謂當時人。。。
叫佢唔好亂Up,我懷疑佢老屈個租槍既戰友係當時人。

嗱....咁老老實實啦,打爆頭尾燈洗唔洗賠先?呢啲膠殼好易爆喎.....

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 16:27 發表
不過齋睇D彈痕都肯定過 JJ 啦, 除非鈴木D車係汽水罐做.
場主而家先講個車身。。。。
點證明D彈洞係我哋打既呢?以後打wargame咪要檢查哂全場障礙物彈洞以免被屈?

呢個位都係子彈窿?

發新話題