發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 walther 於 2017-10-16 17:17 發表
但佢又冇略人喎, 只係問玻璃舖報價, 唔係問廠喎.
得罪講句, o尼D爛鬼swift, o吾計車價, 退一萬步, 反正都係預俾人打, 執塊劏料後玻璃上去要3千???

軍醫始終覺得用一架正常用得的「愛驅」做戰區的Cover係十分不當的做法!
場主用意好有問题。。

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-10-2017 17:16 發表
越來越迷離

1/ 打成咁, 點解o甘執著剩係賠玻璃? 我係場主破壞既成, 𠝹塊亞加力落去仲安全o拉???

2/ o羊為之打power先...  

...似full埋去, 但幾時做成真係口同鼻拗
打power即認死先死,唔洗一槍死....打得power更加係信得過大家冇鬼火先會打, 我地同行有人短衫短褲

今次就話射爛破璃,下次場主話你射爛咗放係車內做裝飾清朝青花瓷,係古董,唔知點賠?

會唔會D車既用意唔係做 cover, 而係扮 civilian, 唔准打的 ? 打中要罰,  安放落去D裝修工人應該係同一用途

引用:
原帖由 fufu999 於 2017-10-16 17:24 發表

打power即認死先死,唔洗一槍死....打得power更加係信得過大家冇鬼火先會打, 我地同行有人短衫短褲
你知o拉, 一講打power可以好想當年好堅忍好自律的

引用:
原帖由 fufu999 於 16-10-2017 16:25 發表

首先,兩隻窗3000係係我哋離場後先開價的,當初host同我哋講場主會報價,如果幾百蚊就一人夾幾十算數。如果佢係我哋走前就報左3000我哋一定唔會打到4點。
第二,我哋3:30打最後 ...
其實我比較有興趣知其實樓主是否認為自己「責任」?如果覺得自己理直應該一毫子都唔賠。
如果已經認頭就真係要賠 ( 合理價格內啦 ),車窗玻璃唔計裝工其實閒閒地都500,車尾過千其實唔算奇怪。
BTW 報唔報警認為由比場地自決就好,在下唔會「叫報」或「叫唔報」,在下此等小人物亦冇咩牙力左右佢地公司決策。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 queen 於 16-10-2017 16:29 發表
嗱....咁老老實實啦,打爆頭尾燈洗唔洗賠先?呢啲膠殼好易爆喎.....
場主指出「傷痕」時,曾有此對話:「呢D 尾燈位膠殼就唔好計啦,真係好易爛,但車尾玻璃可以粉碎...我可以肯定2J 之內冇可能做到...」

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 17:29 發表
會唔會D車既用意唔係做 cover, 而係扮 civilian, 唔准打的 ? 打中要罰,  安放落去D裝修工人應該係同一用途
總之用自己架用得既車放在戰區,结果同動机只有2個:
1。自己找自己麻煩
2。立心找別人麻煩
稍為有腦的人也想得到。。
D鎗過唔過火係另一回事,如果懷疑過火,應該報警懷疑有人藏械,而不是要求賠錢!
Happy Shooting!

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 17:35 發表

場主指出「傷痕」時,曾有此對話:「呢D 尾燈位膠殼就唔好計啦,真係好易爛,但車尾玻璃可以粉碎...我可以肯定2J 之內冇可能做到...」
咁佢即係可以接受D車成身彈痕又爆燈殼 ? 咁姐係佢D車要定唔要 ? 唔 make sense 囉

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 17:17 發表
但佢又冇略人喎, 只係問玻璃舖報價, 唔係問廠喎.
問原廠死得啦.. 當年我架車問佢報個膠儲物兜... 即係客席前面果個,報價28000.. CLS..

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 17:38 發表

咁佢即係可以接受D車成身彈痕又爆燈殼 ? 咁姐係佢D車要定唔要 ? 唔 make sense 囉
That's The point!

思疑過J要賠 (不過J不收費?)

o吾賠報警 (報刑毁定過J?)

易爛o吾使賠...?

...

...

......

什麼邏輯?

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 17:33 發表

其實我比較有興趣知其實樓主是否認為自己「責任」?如果覺得自己理直應該一毫子都唔賠。
如果已經認頭就真係要賠 ( 合理價格內啦 ),車窗玻璃唔計裝工其實閒閒地都500,車尾過千其實唔算奇怪。
BTW 報唔報警認 ...
我地一路都唔認為我地需要承擔戰區中障礙物損壞的責任. 初初只係覺得如果一人夾幾十可以少件事開開心心打game,當支持下香港wargame界....
都係果句, 場如果咁care戰區中障礙物會受損, 應該好似提我地有裝修工人一樣, 提我地唔好打D車..
又唔事先講,我地開game前更加冇檢查過D車 (你去旅行租車都要出車前檢查,有損傷先可以確定責任及賠償)
點講都講唔通...

其實我地仲打左好多BB上樹(我起碼FULL左半匣落去有人係後面其中一棵) 棵樹之後死左係咪又入我數?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-10-2017 17:43 發表
思疑過J要賠 (不過J不收費?)

o吾賠報警 (報刑毁定過J?)

易爛o吾使賠...?

...

...

......

什麼邏輯?
難度是掩口費。。??

發新話題