發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 16:11 發表
話說有朋友呢2 日去左w28 一轉,當紅之事當然是「w28 屈錢風雲」呢個話題,而場主亦樂意談及此事,事後亦轉告本人因為本人十分八卦,詳細如下。

話說w28 於2017 年天熱少人打GAME 開始裝修,算是大改,整個員工CO ...
Sorry 篇文真係好長,睇漏左,歡迎check槍係當時即刻講的,而且唔止我一個講,我講完仲問係咪我打爛的。
而且走左之後我哋有再覆術

引用:
原帖由 no-name 於 16-10-2017 16:31 發表
呢個位都係子彈窿?
個玻璃已經龜裂既情況下再中槍就會係咁. 如果一槍就咁D火力都好驚人.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 16:26 發表

嗰D唔係窿,而係玻璃碎,玻璃有層黑色嘢.
係, 我眼花

但睇隔離d彈孔都唔少野喎, 有機會過JJ
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 16:33 發表

個玻璃已經龜裂既情況下再中槍就會係咁. 如果一槍就咁D火力都好驚人.
咁即係有人(唔一定係樓主)喺爆玻璃之後仲 full 埋去 wo...

引用:
原帖由 2slow 於 16-10-2017 16:34 發表

係, 我眼花

但睇隔離d彈孔都唔少野喎, 有機會過JJ
首先,點證明彈孔係我哋打,我哋真心冇係開game前檢查每架車,更加冇諗過要去檢查,而且我哋已經賽前全部check 槍,真係愈睇愈嬲

賽前全部check過槍?,又冇證據證明當時團友打爆, 咁仲想要人賠乜? , 再咁大支搞落去仲有人敢去?

咁就真係各執一詞了

其實game場係咪應該考慮裝返幾支cam,
一來防盜, 二來可保證玩家安全及維護雙方利益等等
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

如果今次件事告得入,我相信我唔會再去打,唔係一定話佢要人賠唔啱,而係打得有壓力,唔通次次打之前,要影相再check下啲車有無咩損傷?又怕到時打凹左,又話要全車翻噴又賠一萬幾千點算?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

唔係曲線

講真呢次W17算好彩,爆玻璃無割親人,否則倒轉佢要賠醫藥費機會仲高.....

一個Game場,放得落戰區的所有嘢應該都預咗比人射,特別係呢類cover,場主預得比人做cover的車但唔預比人射中??咪玩啦.....啲玻璃每個星期六日都唔知要受幾多百幾多千飛BB.....遲早被射爆係非常正常....

如果咁講法,有人用部車做cover,我合法火力內full埋去打爛塊玻璃,咁我係咪又要陪錢?

越來越迷離

1/ 打成咁, 點解o甘執著剩係賠玻璃? 我係場主破壞既成, 𠝹塊亞加力落去仲安全o拉???

2/ o羊為之打power先...  

...似full埋去, 但幾時做成真係口同鼻拗

其實車身凹左蜜蜂巢咁後果重嚴重过爆玻璃!
玻離爆左換件就全新一樣,但車身凹左蜜蜂巢 就有排搞都搞唔番全新咁,如果場主唔介意架車变蜜蜂巢,而介意爆玻璃。。。軍医始終覺得用一架正常用得的「愛驅」做戰區的Cover係十分不當的做法!

Happy Shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

根本就唔應該有玻璃d咁危險的野係場做cover, 黎打game的人有損傷唔通又claim番場主咩
同埋架車係戰區里面,正常損耗一定有啦,每個星期咁多人玩,咁未邊睇下邊個唔好采中伏?下次車門凹左又要賠?個個入到去都狂full 架啦,就住就住咩. 一係用番d普通野做cover未算law.

但佢又冇略人喎, 只係問玻璃舖報價, 唔係問廠喎.

引用:
原帖由 2slow 於 16-10-2017 16:59 發表
咁就真係各執一詞了

其實game場係咪應該考慮裝返幾支cam,
一來防盜, 二來可保證玩家安全及維護雙方利益等等
同意,尤其係你咁care D cover會俾D客打爛.. 裝支cam長期mon住啦.
不過倒番轉講, 如果我地知道佢咁錫D車, 我地一定唔會打, 小弟自問眼界唔太好.
無法保證唔會打中D車

發新話題