發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

劇情推進快到...
本來睇緊悟空同莊子揾龍珠,下一章就講緊悟空變身成超級撒亞神.....
究竟世界上還有神嗎?

據我記憶所及,嗰幾架車嘅玻璃大部分都爛哂,一早移除咗,哪來還有玻璃?
如果場主出聲,樓主其實有冇影低邊幅係場主話你哋打爛㗎?
究竟世界上還有神嗎?

吓,買啲「新」車放響Game場嘅「交戰區」入面咁趣緻?
咁場主究竟覺得我哋槍法如神可以打中敵人而BB彈可以打唔到架車定係另有企圖?因為聽落都完全唔合理。就算太家打合法力,放響一個咁嘅位置係冇可能零損傷。
引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 22:03 發表

呢幾架買左一個月多dd

其實仲有幾架,陳設左係之前貨櫃+膠桶位置。基本上全部「新」車都係齊玻璃。

至於舊車場果d 車基本上都係果d,警車、校巴etc
究竟世界上還有神嗎?

唔好話行唔行得郁先,問題在於佢原意係咁係非常有創意的。但打Game唔係跳大媽舞嗰種比較「靜態」的活動,而係槍來槍往,跑碰跌撞的遊戲。如果個場主並沒有思考過這個問題,是令人難以置信的。作為一個Wargame 場場主,一定知道放一部車在Game場交戰區會有哪些風險,是否又真的有需要這樣佈置?
引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 22:14 發表

新車其實都係2 手車,我估 10~15 年車齡果D,行得走得,W28 FB 表示係為左令場地多變所以會常移動汽車擺位,基本上真係預射中佢的。
其實基本同原來車場的設計一樣,但叫做行得走得。舊車場的車基本上得個殼冇得 ...
究竟世界上還有神嗎?

我覺得呢單嘢都幾趕客....
究竟世界上還有神嗎?

零至1m距離,其實都冇可能打爆,除非係HPA又或者係PCP......
引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 22:39 發表
好多玩家會問其實合法力打唔打得爆D 玻璃,又誠如樓主所說:「我地全部有CHECK 槍1.8J 樓下,冇可能打爛,你屈我」云云,
其實車窗玻璃係唔係真係咁易爆?時間關係在下已經做左測試,學是學非一番。

https://img ...
究竟世界上還有神嗎?

搣咗牌,冇燕梳牌費。但是一樣唔太合理。
引用:
原帖由 type38 於 16-10-2017 22:42 發表
擺得行得走得既車都搵尼搞,話就話方便轉下位
但架車太耐唔揸 舊電都實冇電 實撻唔著
長期起戶外 日曬雨淋,另外又要keep住架車有油
要保養 又要驗車 又要交牌費,為左個moving佈置??

場主真係咁重視個 ...
究竟世界上還有神嗎?

所以話呢單嘢係極有問題。
現在陷於「羅生門」的狀態。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題