36 123
發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 rho837 於 2017-10-22 09:02 發表

成件事根本同法律或報警處理拉唔上關係! 只係一件小額錢債事件!

為了幾千元上來亂唱歌! 俾5/5個 (我第一次用呢個icon)
由場地懷疑人有鬼火一刻, 引致物件損毀, 已經十分法律了

假設香港今天4J才過火, 場地會不會這樣追究先

引用:
原帖由 queen 於 2017-10-23 10:59 發表

以為Post已完但原來未,再見到呢個post就忍唔住又回下....

呢類吹水Post小弟一向都唔鍾意用自身工作專業去拋人,得呢次真係要用啦.....
話說小弟已經於建築玻璃業界打滾超過20年,但由於始終是做建築玻璃而唔係 ...
有o野學

測試標準之所以為測試標準, 就是為了令測試結果 公平,客觀,及有公認性...

o吾跟標準試, 以模擬情景測試得o吾得? 當然得.  參考價值高不高? 兩睇

引用:
原帖由 Dave 於 2017-10-23 11:57 發表

工業測試標準當然同情境模擬有所分別,
前者是為達安全系數,後者係期望得出類似結果,嚴謹程度有所分別。

我做的是模擬,模擬的是一個正常玩家射擊汽車( 我假設係交戰而非故意吧 ),
究竟有多大可能連續打 ...
可能我理解錯誤o拉, 我以為初始測試目的純粹為試o下所謂合法力能否打爆玻璃o者

一萬個人一萬個口, 大家睇法不同, o吾奇

Anyway, 這是近期少有的高質討論串, 有o野學, 亦是我喜歡CGF的原因

繼續花生...

引用:
原帖由 rho837 於 2017-10-27 01:52 發表

Audi新車冇得頂! 舊車冇得整! 但新出玩左4年就賣走了!

Q7 3.0TDI Quattro 真係無敵! 又慳油又快! 出入彎操控一流!

其實VW柴油車排放再做多三倍假都潔浄過堆米國車! 只係米國眼紅要濕翻Jack ...
俾人捉黃腳雞的feel

引用:
原帖由 屈濕 於 2017-11-26 02:12 發表
今日發生係我地度,又係一泥就話有人用鬼火槍,唔係冇理由會爛
鬼仔用槍=鬼火

36 123
發新話題