發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

咁實情係賠左未?如果樓主覺得自己無問題的話,咩都唔洗做,等佢報警最好

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 loki 於 15-10-2017 12:25 發表
我想知成個故仔🤤 我玩左唔係好耐 大約得10年左右 打得爆玻璃既槍我見過 但唔係合法既玩具槍囉😂 同埋有人係上車面? 點解會打車尾玻璃既? 打一槍就爛定不停咁打先打得爛? 仲有 我想要現場相社 ...
唔一定有人喺車入面先打到車嘅

引用:
原帖由 Masgrey 於 15-10-2017 15:29 發表
因為28新買左堆行得既2手車放車場,希望之後可以每月郁車改變個場比新鮮感大家。所以都會提醒玩家唔好再亂破壞汽車。用BB彈射爆就一定無可能架喇,但反而見過有唔少玩家會用MUZZLE或者其他野去吉玻璃。樓主講到一舊舊 ...
先不論今次事件誰對誰錯,但作為埸主,理應明白放任何物件入埸區,都會有爛嘅機會,唔好話BB彈打中,假如有人跑嗰陣唔小心踢起粒石,又咁啱打爆牌玻璃,咁點計? 其實架車如果有玻璃,為安全計,應先全部拆除,反正架車只係Cover,有無玻璃都唔影響佢嘅功能,一樣郁到車嫁

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-10-2017 01:18 發表

我都唔記得咩場了 只記得果位師兄好慘
咪就係#91嗰位師兄囉

引用:
原帖由 新手一隻 於 16-10-2017 04:10 發表

求故仔
緊係問當事人啦

引用:
原帖由 fufu999 於 16-10-2017 15:28 發表

可能小弟真係講到1999。我由頭講一次:

事發於上星期六 W易發
一行十二人約戰,火力上限1.5J AEG
開Game前check槍,只有一支GnP原裝16吋1.8J@0.2bb,其他全部合格。最後持有gnp的朋友同場地租左槍。

開Ga ...
做咩quote我
我講緊另一件事喎

如果今次件事告得入,我相信我唔會再去打,唔係一定話佢要人賠唔啱,而係打得有壓力,唔通次次打之前,要影相再check下啲車有無咩損傷?又怕到時打凹左,又話要全車翻噴又賠一萬幾千點算?

真高興∼雙方都有新會員,不過講還講哦∼唔好太偏激啊

附件

17-10-2017 09:58

我都幾肯定Dave兄唔係VV28嘅人,但係,我都係認為,Wargame 其間,任何Cover爛左都唔應該要賠,除非故意破壞,例如掟石,用棍打等等非wargame活動當然要賠啦,過唔過J,用咩彈已經唔係賠唔賠嘅重點,應即時報警,如果埸地發現過J槍打爛嘢,只要求賠錢而唔報警就係包庇

引用:
原帖由 Contingency 於 18-10-2017 14:45 發表
食字....
你唔quote我段嘢就無問題,用"回覆"比較好

開始離題啦

引用:
原帖由 rho837 於 24-10-2017 15:59 發表
其實開GAME場以經小知有小! 大家出得來打WARGAME應該尊重做場地班人! 人地場車好地地泊係度, 有腦都知唔咪用來做COVER! 明知誰人做就唐唐正正行出來認數, 三千元一定有價講! 俾大家知道走數以經唔咪一件光彩事情! 但 ...
埸地已表明啲車係cover

發新話題