發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

引用:
原帖由 no-name 於 17-10-2017 00:39 發表
唔知係咪我閱讀理解有問題,我睇到而加得出既感想同大部份師兄都唔同

1. 架車唔係所謂經過槍林彈雨身經百戰歷盡風霜地洗禮過,只係放左入去冇耐,我認知入面大把車食左幾年彈連側玻璃都未爛
2. 根據返樓主同 Dav ...
我都有D野諗唔明,如果W係有心屈錢既,點解咁天真嬌未收錢就放人? 專登大執位再放D車入去屈錢呢條絕橋都諗到呢位人兄一定係一個天才!
另外,如果自己明明係清白毛cool的話,竟然會去接受每人比一百幾十諗住息事寧人? 依家唔係一條友入左黑店比人落閘放狗凶你wor 一班十幾廿人咁樣比人屈啖氣都吞得落?比我現場拍埋片再FB live 之後再放上來la
D劇情真係拍得住TBB d高質連續劇
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

如果我比人屈我整爛左人地D野,我諗我都會現場拍D片影D相記錄返當時實際現場情況以備不時之需,既然上得來出post,樓主無謂吊大家癮吧

引用:
原帖由 gainax 於 17-10-2017 02:19 發表

打左成日game仲未攰夠要一班人上差管定等ar sir落口供,
又唔知日後有冇手尾,我估現實個個當跌d錢好過搞落去,話個個要賠十皮我諗成件事即刻個個撐到好行,當打爆玻璃都係個别人做,
唔通全團人應該有十 ...
G兄有道理,要講到比人凶而要屈服相信無人比你更權威

我都認為W最笨實係無證無據之下就話人打爛乜乜乜又要人賠仲要唔係即場處理好,即場唔報價唔再check槍又唔報警,又仲要咁天真相信host/樓主等人既"口頭承諾"而放人走

奇怪就奇怪在呢樣,如果人地當場話要拉要鎖要出律師信又凶又丙就話要屈服je,打左半場,明明被屈,未知價錢,樓主亦無話過被凶被丙,現場更加無提及過報警,樓主自稱成班呀叔家中有大有小既"新手"因為以上情況下怕事怕麻煩而屈服的說法請恕小弟不敢9筒了

引用:
原帖由 olw0978 於 17-10-2017 04:14 發表
嘩,一日唔追可以多十幾版,劇情變幻莫測,煲到依家雙方各執一詞又各有疑點,難怪花生價爆漲有升無跌

Btw,誰說鍋釘界沒落了?貌似不仇無新血,原來不少新人都積極參與討論,還勇於打 power 呢,令人欣慰
師兄既觀察力

引用:
原帖由 fufu999 於 18-10-2017 02:22 發表

見你識場主就破戒覆你一次。

由頭到尾我哋都冇認過係我哋整爛兩塊玻璃。
而當場我地只係同場主講過“等你報價之後再傾”
場主一相情願認為開任何價錢我哋都會接受未免太天真

既然場主 ...
有exact wording何不放上來等大家評理,這並不是你開post 既原意嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 18-10-2017 20:41 發表
樓主咪成團人夾返個3K比人,除返一人一百上落姐當買天真教訓
不過成件事道理係你地道你地真係冇做過既話我地班 game友實撐你地,
而家見到既係無證冇據就要人賠咁既態度無下次避之則吉啦
G兄真喺呢方面既權威
我堅唔明真係無做過的話點解要夾?

其實有無人講到實際爆玻璃既時間係正常wargame 進行中?定係食飯時間?

引用:
原帖由 Contingency 於 19-10-2017 11:10 發表
我就唔見有講,最多都係提過好似有人食飯試槍....
所以幾時,咩人,點樣導致爆玻璃都係一個謎...
係呀,我都有D印象有人提過
如果證實爆玻璃時並非正常wargame 進行中又另一個故事了

引用:
原帖由 Ben_9413 於 20-10-2017 11:00 發表

請畫面不要過兩J

利申: 口味清淡及 嚐素
過唔過JJ咁要睇下有幾多個男優
避免off topic:希望知情人士盡快向花生友提供G料,凶徒(如適用)請盡快自首

希望知情人士可以更新一下大家最新情況

好奇一問,如果某人在某圍村私人土地上同朋友追逐嬉戲,假設地面狀況正常無異樣,但自己跑得太快唔小心左腳kick 右腳PK撞埋旁邊停泊既汽車玻璃,導致玻璃爆裂及割傷,責任誰屬?

又或者

如果某人在某公園裡同朋友追逐嬉戲,假設設施狀況正常無異樣,但自己玩得太high唔小心一野撞埋遊樂設施部分導致爆缸縫廿九幾針,又責任誰屬?

引用:
原帖由 walther 於 27-11-2017 14:03 發表

已經 loop 過 N 次, 其實師兄想引導咩新結論出嚟 ?
我都想問呢個問題

發新話題