發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

AIR SOFT GUN射膠珠B B打得爆汽車件(大銀幕)。。?
軍醫玩鎗超過三十年仍難以致信,亦未有所聞!
至少軍醫自己測試無數次仍未能做得到!

信相3J加0.3BB(膠珠)亦不能做到(粒弹自已碎晒就有!)。。。(咁啱打正玻璃擊碎點就唔知,不過幾會亦很微)

膠珠BB彈加1J以上力度是可以打爆紅酒杯、薄水杯之類D玻璃是很容易的事,但要打爆汽車(大銀幕)? 廿幾三十年前在老友錦田個廢車場用支大改9000、MGC黑豹打膠珠都做唔到,除非用鋁珠、用鉛珠、玻璃珠、steel BB又唔同講法。。。
用steel B B的話,1J已經可以輕易打爆汽車(大銀幕)了!,而據經驗(not in HONG KONG)~用6mm鋁珠、鉛珠(單發)更要3J左右才可能做得到!(打全自動唔知,未試過。。)

段估樓主都唔會用Steel BB打Game咁顛掛。。?!

Happy Shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

2.泊車在戰做cover怕比人射中。。。?好似街頭“古董黨”騙案!
一般Air soft係射唔爆汽車玻璃的!但射凹架車車身就绝對得,咁要唔要賠呢?!
下次遇到呢D事一定要報警!警方大把專家幫您試。。。怕什麼?

Happy shooting!
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

其實車身凹左蜜蜂巢咁後果重嚴重过爆玻璃!
玻離爆左換件就全新一樣,但車身凹左蜜蜂巢 就有排搞都搞唔番全新咁,如果場主唔介意架車变蜜蜂巢,而介意爆玻璃。。。軍医始終覺得用一架正常用得的「愛驅」做戰區的Cover係十分不當的做法!

軍醫始終覺得用一架正常用得的「愛驅」做戰區的Cover係十分不當的做法!
場主用意好有問题。。

Happy shooting!

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 17:29 發表
會唔會D車既用意唔係做 cover, 而係扮 civilian, 唔准打的 ? 打中要罰,  安放落去D裝修工人應該係同一用途
總之用自己架用得既車放在戰區,结果同動机只有2個:
1。自己找自己麻煩
2。立心找別人麻煩
稍為有腦的人也想得到。。
D鎗過唔過火係另一回事,如果懷疑過火,應該報警懷疑有人藏械,而不是要求賠錢!

引用:
原帖由 walther 於 16-10-2017 17:38 發表

咁佢即係可以接受D車成身彈痕又爆燈殼 ? 咁姐係佢D車要定唔要 ? 唔 make sense 囉
That's The point!

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-10-2017 17:43 發表
思疑過J要賠 (不過J不收費?)

o吾賠報警 (報刑毁定過J?)

易爛o吾使賠...?

...

...

......

什麼邏輯?
難度是掩口費。。??

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 17:54 發表

其實我覺得「合法火力」為前題下,任full 任掃都唔應該亦冇權叫客人賠。
但如果係23456 或者鋼蛋我又覺得有斟酌空間。
若打鋼珠打爛人地架車就唔駛斟酌啦。。梗係要賠了!

引用:
原帖由 fufu999 於 16-10-2017 18:02 發表

你估下個場主如果係車度搵到鋼珠,佢會唔會仲深潛係水底,淨係搵朋友轉達?
一早POST左相上黎俾各老友共享啦

如果有人打鬼火或者鋼珠, 唔洗場主, 我地自己都報左警
我地成班呀叔,家中有大有細,先唔會同你博命; ...
總之仍係呢句:

將一架用得而又怕被损毀的車放在戰區,结果同動機只有2個:
1。自己找自己麻煩
2。立心找別人麻煩
稍為有腦的人也想得到。。

如果懷疑過火,應該報警懷疑有人藏械,而不是要求賠錢!
講完!

玻璃彈?!OMG...

HAPPY SHOOTING!

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 22:39 發表
好多玩家會問其實合法力打唔打得爆D 玻璃,又誠如樓主所說:「我地全部有CHECK 槍1.8J 樓下,冇可能打爛,你屈我」云云,
其實車窗玻璃係唔係真係咁易爆?時間關係在下已經做左測試,學是學非一番。

https://img ...
一早講咗呢類實驗軍醫廿年前已經做过唔少!莫講1.7,當年用1.999打0.3膠B B亦未試過打得爆!
如果汽車玻璃咁易爆就真係死得人多,話易爆既師兄可能睇得電影多掛。。。
打凹車身就1J都得。。。

引用:
原帖由 Dave 於 16-10-2017 22:59 發表

軍醫前輩級當然明

電影,搵件外套包住是旦一拳.. D 玻璃就粉碎...
其實渣開車既都知...好難爆...
多谢Dave兄既實驗就真。。。 加上汽車既頭、尾大玻璃係向外弧型,比較卸力,就算支鎗再大力少少,打膠B B的話,通常係粒珠自己碎晒就有份。。。

發新話題