發新話題

各位兄弟以後打Wargame 要小心場中障礙物

其實放得落場都應該係廢車
打game始終都係跑黎跑去 唔係射穿都有機會撞穿
再者好似未見過有車既場d車玻璃係完整
如果怕打爆...不如拆晒佢

引用:
原帖由 2slow 於 15-10-2017 15:28 發表
here's a very good reference, 合法火力應該冇法打爆windshield
https://www.youtube.com/watch?v=mPNkNuX_Z6A
樓主果單好似唔係大銀幕 係車尾
前面果塊應該唔係超少少 應該都超好多先爆

引用:
原帖由 Dave 於 15-10-2017 17:05 發表

咁易用BB 彈打爆車窗 ( 左右後 ) 的話... 我覺得BB 槍應該納入安全標準,架架車都配備一支,
被困時拎起轟幾槍即時粉碎車窗,快快樂樂逃出車,安安全全回家去。 
其實玻璃有冇老化呢樣野
見過一次強化玻璃突然爆裂 成塊散晒
但一日爆兩塊都好唔偶然
報驚處理最實際

引用:
原帖由 Ben_9413 於 15-10-2017 19:06 發表

劏車邊使十萬

另一邊箱

其實玩o野D, 玻璃爆了整傷客, 果時客賠幾千, 而場...可以摺埋了

Ps.  現在單方發言, 我決定保持兩秒花生距離
早幾年隔離台就有單割傷左個客
星期日冇骨科醫生 要醫院急call個醫生返去
我都幾記得單野

引用:
原帖由 olw0978 於 16-10-2017 00:16 發表

嗰個場已遭天遣,摺 L 左了~~
我都唔記得咩場了 只記得果位師兄好慘

引用:
原帖由 gainax 於 17-10-2017 01:19 發表

老實講好多人遇到呢事都怕事怕麻煩讓步當跌少少錢,人地公司你小市民拗上官c實蝕唔起時間同金錢,但去到傾唔啱數又冇做過自然有人反感抱怨,如果個日捉到把柄正常邏輯下咁易散水?散左水乜證明都冇日後仲可以點追 ...
樓上都證明左合法力膠珠應該冇咩可能爆到玻璃
咁場主當時認為佢地爆玻璃 應該唔止要佢地賠錢 仲要即場報警
咁當中應該仲有d事
ps 留意事態發展 花生友

引用:
原帖由 gainax 於 18-10-2017 00:14 發表

由頭到尾都冇證據同動機係證明班團整爆就要求人地賠, 呢度已經冇可能講服大眾, 而家出左post仲一班唔知有冇關係人又屈過J又用乜乜彈出口術,睇到呢道我地班game友已經唔敢再去,開心出去打一日game反過黎比人屈個個都 ...
我覺得又唔係個場想去屈人爆玻璃 為果3000蚊搞臭朵根本冇咩可能
但依家的確係仲未有實質證據係樓主果班人惡意破壞

btw,乜依家進化到去射爛個飯盒都要賠錢咁高級 我都係返屋企玩泥沙算

義工is everywhere

講左咁耐 連用咩爆玻璃都未確定到

引用:
原帖由 rYaN 於 20-10-2017 16:39 發表

某d大師講到案已破既啦
兇器都唔知係咩 諗起國產凌凌柒果幕 罪無可恕毋須審判
不過呢到唔係法院唔需要證據

發新話題