發新話題

model gun 推介

1) CAP 槍 - 日本仔居多, 膠身為主, 但都見過有人改用全金鐲身及鋼件! 見過支custom M4 (MK18 MOD 1) 用日本仔CAP槍系统, 井性GBBR M4加工改裝成CAP槍! 好靚! 但好貴!

2) 掩槍 - 要申請許可証! 年年驗槍續牌!

3) BLANK 槍 - 香港係犯法!

4) Model-Gun 操作槍(膠身為主)! 日本仔居多, 但臺灣都有出過支M4(好靚), 日本HOBBYFIX可以買(但天價)!

其實買支VFC M4 GBBR又平又底玩! 同真冇乜分别 ! 重有Blow-back action!

CYBER GUNS 手槍同樣!

引用:
原帖由 walther 於 19-10-2017 17:39 發表
如果想玩下二戰槍如 P38, 碌架, 盒子炮等有邊個牌子做得比較好呢 ?
以前有小量係街見過! 好貴! 天價! 但唔好玩得個睇字!

引用:
原帖由 walther 於 19-10-2017 20:09 發表

咁如果係全金屬 GBB 呢 ?
唔清楚!

引用:
原帖由 阿堅 於 20-10-2017 20:50 發表

跟得比你通常都用到
我支膠92FS係入唔到真狗仔! 真係同真鐡尺寸有分別!

引用:
原帖由 Ben_9413 於 20-10-2017 22:20 發表

無分別就出事了
唔關入到真子彈是! 有些model係冇問題入到真尺寸dummy(真子彈)! 有啲係同尺寸! 係睇生產人對每支槍防真特點!

引用:
原帖由 schuetze 於 24-10-2017 13:57 發表

容我補充師兄的資料
痷槍 - 要申請許可証! 三年續許可証。
以前在古代買過一支blank槍,但係槍管全塞的”天痷blank槍”,也可算一類吧
哦! 明白3年續次牌!

我97前行上環見有地灘買賣雜物! 見到一支疑似好舊生鏽大陸NORICO M1A開價3仟! 一拿上手望望覺得疑似係一支真無牌痷槍! 覺得疑似痷得好小野! 槍管有粒疑似子彈殻熔錫焊就算, 個疑似BOLT物體斜cut一刀就算, 但個疑似trigger就點焊燒死, 幻想到如果係真槍的話就可能有機會好容易翻生! 當時唔敢買但都冇錢買就放底走了! 半日內轉頭經過以經不見了!

可能97前有好多來港工作西方人移居時從外國屋企載呢類疑似痷槍來香港當家居擺設!

發新話題