發新話題

model gun 推介

我自己係咁分:兩者都不能發射出任何物料.
cap槍..可在提供的假彈,放入?物料,在開槍動作時(pistol),有聲音,有火花,槍會blow back.
model gun..只可作觀賞和把玩用.例如昨天有C Hing在二手區放售的一支'西班牙'製造的長槍.
希望有C Hing提供其他意見.

引用:
原帖由 walther 於 20-10-2017 11:02 發表

多謝師兄, 好多牌子都未聽過. 童工擺咗一D寫著不能發射既槍出嚟,但我唔係好識得分佢係魔刀根定係喼根.下面係其中兩枝
這兩支都是cap槍.

引用:
原帖由 walther 於 20-10-2017 12:06 發表

其實小弟靚仔嗰陣都反過 cap gun 同 model gun. Cap gun 包括零食檔賣既啪啪紙(火藥係一卷紙上面)槍同後期既 cap 槍(火藥係個膠殼入面). Model gun 就只有砌過 LS 既 kit,結構重現性極高,但不能發射.依家世界 ...
見到樓主的分享圖片,引發起我的舊日情懷. Thx for sharing.

引用:
原帖由 hykenny 於 21-10-2017 23:10 發表
Tanaka Cap Glock 17
基本同真鐵差不多,但係用重膠做。
請教C Hing,我都有這支的Tanake Cap Glock 17,
(我已把滑架鎖制按下)但不能成功地,好像C Hing一樣,把滑架拆下.
請多多指教,怎樣才可以拆下呢?

回39# hykenny C Hing.
謝謝給予指引, 但仍然未能成功拆下,
從槍身的隙縫中,看到有粒物件,頂住滑架.
可能是這物件,引至滑架不能推前.

引用:
原帖由 Ben_9413 於 22-10-2017 14:26 發表

匣已退出?
這是所有拆槍的指定動作,都已經做了. Thx for sharing.

回52#

謝謝C Hing的關注, 小弟已成功地把滑架拆下了.
我係用物件輔助,把滑架用力推前.就把它拆下來了.

發新話題