發新話題

點解香港啲樓越嚟越貴

引用:
原帖由 Dave 於 30-10-2017 21:58 發表

所以丟還丟,申請警察人數有升冇減...大佬.. 搵食姐..
學歷低 人工高 好過做黑社會啦

引用:
原帖由 Dave 於 30-10-2017 21:54 發表

洗碗都就黎冇得做,而家興包攬洗碗,放一批碗比你乾淨的,
之後車走你果批污糟碗,中央處理。對於鋪頭或者花費差不多,但起碼煩少樣請人難同埋後巷洗野比食環踢

其實有時唔好話d 後生唔願捱,而家機會比起以 ...
係  早前有姐姐仔辭左分厚職  投資接碗碟洗   希望飲到頭啖湯

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-10-2017 22:41 發表

學歷低 人工高 好過做黑社會啦
而家D黑社會學歷高架

del

回覆 50# 的帖子

我比較好奇點解你的回應字裡行間咁激動,心虛?
香港樓價同貧富懸殊問題已經係公認,係得d既得利益者唔覺得係問題.
不過我都明白既,尼d既得利益者係要靠尼個扭曲既制度先生存得到落去.
反正消耗既只係香港尼個地方的未來,搵夠錢隨時走得嘛.

引用:
原帖由 美味炸雞脾 於 31-10-2017 02:56 發表
既然咁了解時事看透世界,2008年第一季,股市急挫下,由地產股帶領回升幾千點,原因就係美國進入零息,香港買樓成本風險大大降低,今日升浪未完結,都係由該日開始,香港又有幾多人把握黃金機會?
言下之意
你認為08年打後先開始工作既人就必須捱貴樓, 連呻一句 "d樓比你地尼班友炒貴曬" 既資格都冇?

[quote]原帖由 美味炸雞脾 於 31-10-2017 02:44 發表

反思一下,你
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

[quote]原帖由 美味炸雞脾 於 31-10-2017 02:44 發表

反思一下,你
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

上左車同行緊路既無得拗...亦冇可以和而不同的餘地...
上左車既永遠覺得上車唔係難事,
未上車既永遠覺得遙不可及。
如果要講到「尊重」兩隻字其實亦屬多餘,要故意提呢2 隻字本身已經充滿住歧視。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 31-10-2017 10:17 發表
上左車同行緊路既無得拗...亦冇可以和而不同的餘地...
上左車既永遠覺得上車唔係難事,
未上車既永遠覺得遙不可及。
如果要講到「尊重」兩隻字其實亦屬多餘,要故意提呢2 隻字本身已經充滿住歧視。
「離地」
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題