發新話題

點解香港啲樓越嚟越貴

引用:
原帖由 Gato13108 於 29-10-2017 12:28 發表

那三成壓力來自不知何花錢還是找不到目標?
我係到諗如果有日唔洗煩錢 我應該去做的士佬
唔鍾意做就拒載

引用:
原帖由 kornhill401 於 29-10-2017 18:55 發表

樣衰,可以唔停車.但拒載,就犯法.唔好制.
我知C Hing都係講下笑.
過海唔車、短程唔車、交更唔車
相信香港都冇工可以大牌得過的士佬

引用:
原帖由 rho837 於 29-10-2017 21:32 發表

的士牌炒到貴哂! 買GoGoVan或揓頭貨櫃車!

我有個親戚佢個仔犯左事出來冇工作做! 我買左架Hiace俾佢去做GoGoVan! 叫做每年還三萬給我(還十年)!

而家佢一個月有五萬生意額! 自己養到自己夠啦! 還唔 ...
租車未得囉

引用:
原帖由 hang2 於 30-10-2017 20:30 發表
洗碗吾易做  戴套都冇用 真係洗到手都爛 D錢抵人賺
有裝修師父搵吾到學師幫手  都有成千蚊日 而家D後生吾願捱
大學生更吾會諗  辛苦兼成身水泥  但出面工種又少
3行堅辛苦 冇人入行係正常
有氣有力既可以一試 但千奇唔好做判頭

引用:
原帖由 loveless 於 30-10-2017 21:14 發表

即係肯做就冇窮人,
加倍情何以堪
個個肯做 洗碗工就唔值錢了

引用:
原帖由 Dave 於 30-10-2017 21:54 發表

洗碗都就黎冇得做,而家興包攬洗碗,放一批碗比你乾淨的,
之後車走你果批污糟碗,中央處理。對於鋪頭或者花費差不多,但起碼煩少樣請人難同埋後巷洗野比食環踢

其實有時唔好話d 後生唔願捱,而家機會比起以 ...
讀個毅進 加入慈母

引用:
原帖由 Dave 於 30-10-2017 21:58 發表

所以丟還丟,申請警察人數有升冇減...大佬.. 搵食姐..
學歷低 人工高 好過做黑社會啦

依家仲有人覺得返成世工先買到豆膶咁細間屋係正常
定好似乜乜青年主席話齋每月儲3000係多話儲500
最理想既買樓方法緊係每月儲一萬 儲夠一年
加埋老豆果788萬買層800萬既樓
係咪好勵志

https://youtu.be/TOHwBcyKgm4
幾有趣 得閒可以聽下

合理既 儲住等下一次沙士/金融風暴
跌果時就應該買到/比到首期

發新話題