發新話題

Gen4 GLOCK 17迷版鋼滑架開箱

少量製作, 衝壓相信成本較高, 所以多數CNC掛

引用:
原帖由 walther 於 1-11-2017 01:32 發表
今晚行過槍街,本來想去睇下枝迷版 G17, 點知見到呢枝迷版, 六舊幾水,最細既 Glock,full marking,二話不說就敗咗了
配埋鋼SLIDE仲正

引用:
原帖由 walther 於 1-11-2017 10:36 發表

幾間舖都有,老細話呢水 full marking 係最後,因為拉神問題, 擺出嚟果枝D marking 全部用膠紙遮著嗮,好鬼鼠,我係響齋崎啱士買
老細係無吹水..

自從VFC簽咗GLOCK LICENSE, 謎版一定唔會再搞, 無必要亦費時得罪GLOCK
但LICENSE槍, 我見過版, 有玩具MARKING..  所以. 有乜GLOCK 謎版真係好收齊佢, 好快絕種

引用:
原帖由 walther 於 2-11-2017 06:06 發表

咁姐係佢可以用 VFC 品牌繼續出 full marking Glock ?
睇下呢個license版, 果段白字真係... 同埋明明條slide係Austra slide, 但膠身唔係made in Austria marking
你話死唔死

https://m.facebook.com/story.php ... ;id=185197414859566

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-11-2017 11:18 發表

咁..迷版槍..即係仲有生存空間. Thx for sharing.
點只, 應該係有炒賣空間, VFC唔會出, 其他廠出一定比VFC告..
現時市面上存貨真係買少見少.. .好好把握機會

(日本一定唔會有謎.. 唯一係吉打呢D零件廠應該都會出散件, 可能都唔會比VFC告)

我都順便SHOW下支謎鋼19 雖然我覺得marking係太粗字, 但都好過淺睇唔到
真係無後悔上年跑過去長沙灣入貨

附件

2-11-2017 11:52

引用:
原帖由 walther 於 2-11-2017 14:40 發表

幼字係謎版,粗字係鋼版 ? 枝槍有 full auto 嗎 ? 網上睇到有D有, 有D冇
鋁G19 係有AUTO 鋼19無 但有無故連發問題, 要換件解決
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 6&highlight=G19

引用:
原帖由 hykenny 於 3-11-2017 09:03 發表

穩定啲,實淨啲,同可以換sight
補充一下
兩邊牌子都可以換sight
馬記只可用玩具馬記sight
謎版係用真數, 即係可用真品sight 或 仿真品sight

引用:
原帖由 walther 於 3-11-2017 13:50 發表
馬記個西好似係收螺絲, 但 VFC 個西係好似真鐵咁攝落條魚尾筍度,攝得幾 fit, 可以調教,同真鐵一模一樣, 分別只係唔需要用真鐵果D工具
https://www.armurerie-douillet.c ... duitphotos/produitp ...
我試過鋼slide係好實, 十分FIT, 所以一定要用工具先裝到..(鋁就唔搞.. 算)

工具可以用3D printer打印, 只係強度無咁好, 但都可用幾次

https://www.thingiverse.com/thing:1214485

引用:
原帖由 walther 於 5-12-2017 11:40 發表

姐係冇得搞
有, 不過香港係無人做, 成個社會淨係炒樓炒股票..

QPQ 台灣大把人識做, RA TECH都做到, 有大愛可email比佢地問下, 或問下朗哥有冇計?

乜嘢SAI TTI金管上面氧化鈦, 台灣都有人做

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 walther 於 5-12-2017 11:47 發表

香港 FPR 嗰D鋼槍既金管係鍍鈦的
係, FPR D 金管係鍍鈦都係一定要
FPR D鋼件個價係台灣同類的幾倍.. 呢個工序當然要做足, 自己唔做都比大陸血汗/台灣做惦佢啦

發新話題