42 123
發新話題

二手槍應該如何交收?

可避則避, 講個信字。
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2017 23:27 發表

最怕對方返到去話有事
我自己既話一般dry fire下就收貨
公園仔到d阿叔都見慣 有時會r水吹
老實講個人做法一定係試完最好打一夾睇啱外觀先交易完畢,
好怕返手尾約黎約去好麻煩,本身都怕約交收事宜麻煩已經好少放野

信用很重要,故在交收前我都會儘量解決買家疑問。大多數都是在地鐵交收,選擇在角落或是人少的位置。槍本身亦儘量不外露。能不開槍是最好。

有次交收手槍,試槍無問題,買家番到去話爆飛機

引用:
原帖由 gainax 於 4-11-2017 00:57 發表

好怕返手尾約黎約去好麻煩,本身都怕約交收事宜麻煩已經好少放野
引用:
原帖由 selvaria 於 9-11-2017 11:40 發表
我都怕有手尾...所以我通常出去交收前都會再CHECK一次件貨先拎出去交易

咁耐試過幾次...出門前一CHECK件貨有問題即時影相拍片再聯絡買家件貨出問題交易唔到

大部份都願意諒解...

係最近有一次賣支Silencer...買家返去話開槍會射到支Silencer我有D無言

引用:
原帖由 Kwind 於 9-11-2017 12:26 發表

我通常出去交收前都會再CHECK一次件貨先拎出去交易

咁耐試過幾次...出門前一CHECK件貨有問題即時影相拍片再聯絡買家件貨出問題交易唔到

大部份都願意諒解...
琴日我先有一單,
支十幾年老電筒林交收前測試點鬼知唔着
明明上一次先着
唯有同個買家講清楚
之後協商合理減價買返燈泡
完成交易

引用:
原帖由 selvaria 於 9-11-2017 11:40 發表
都試過槍,照計責任理應在買家處. Thx for sharing.

delete

引用:
原帖由 520df10 於 9-11-2017 12:35 發表

琴日我先有一單,
支十幾年老電筒林交收前測試點鬼知唔著
明明上一次先著
唯有同個買家講清楚
之後協商合理減價買返燈泡
完成交易
合理協商,支持友善二手買賣市場。

引用:
我都試過類似既野 賣左枝手槍 試既時候無問題
買家返去話拆開斷左飛機彈弓 咁岩手頭上有條spare
再約個時間比埋佢 廢事招人話柄

引用:
原帖由 gainax 於 4-11-2017 00:57 發表

賣野出去真係好怕翻手 買野既話有時小問題自己搞搞佢算
對方有心陰你既話唔會肯出返黎 對方唔知既只怪自己唔好彩

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-11-2017 14:46 發表

我都試過類似既野 賣左枝手槍 試既時候無問題
買家返去話拆開斷左飛機彈弓 咁岩手頭上有條spare
再約個時間比埋佢 廢事招人話柄
試之前當面拆過比佢睇
試完番到屋企就話爆飛機

42 123
發新話題