18 12
發新話題

[others] GH P210 Leagend

GH P210 Leagend

P210, 這支可說是一代名槍, 可惜玩具一直以來只有一間Marushin有出過, 但可以算是中看不中用, 就算換了全金屬外殼, 也只是掛牆好看⋯⋯⋯⋯⋯⋯
終於, 現在有一支耐操好玩的出產了∼這支"Gun Heaven P210 Legend ", 以Co2為動力, 全金屬, blowback, 6mm(裝彈數為14發), 可調hopup, 可調後準星⋯⋯⋯⋯一切一切也是以下埸把玩或以射靶而設, 美中不足之處是全槍無marking, 但以現時鐳射刻印這麼方便的年代, 這也不是什麼大問題, 另外短行程的blowback也可能令人不習慣, 但我個人試打後覺得短行程也不是什麼壞處, 射擊起來很快速, 不得不提, 這支P210的blowback可算是喜出望外, 不會因為短行程而減弱, 力度方面, 以6mm 0.2g BB彈計, 也有1.2J左右, 可說是室內室外都可應付, 以港幣六百多元入手, 可說性價比十足

附件

IMG_1492_大小 .JPG (49.28 KB)

3-11-2017 23:21

IMG_1492_大小 .JPG

IMG_1493_大小 .JPG (50.3 KB)

IMG_1493_大小 .JPG

IMG_1473_副本_大小 .jpg (57.47 KB)

IMG_1473_副本_大小 .jpg

IMG_1474_副本_大小 .jpg (60.57 KB)

IMG_1474_副本_大小 .jpg

IMG_1476_副本_大小 .jpg (54.84 KB)

IMG_1476_副本_大小 .jpg

IMG_1477_副本_大小 .jpg (56.25 KB)

IMG_1477_副本_大小 .jpg

IMG_1479_副本_大小 .jpg (39.41 KB)

IMG_1479_副本_大小 .jpg

IMG_1480_副本_大小 .jpg (53.54 KB)

IMG_1480_副本_大小 .jpg

IMG_1481_副本_大小 .jpg (47.32 KB)

IMG_1481_副本_大小 .jpg

IMG_1482_副本_大小 .jpg (46.7 KB)

IMG_1482_副本_大小 .jpg

IMG_1484_副本_大小 .jpg (42.24 KB)

IMG_1484_副本_大小 .jpg

IMG_1488_副本_大小 .jpg (49.84 KB)

IMG_1488_副本_大小 .jpg

IMG_1489_副本_大小 .jpg (42.46 KB)

IMG_1489_副本_大小 .jpg

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

1 個讚好! TOP

點解我一支SIG都冇

好抵玩喎,只是個扳機個樣,, Thx for sharing.

引用:
原帖由 loveless 於 4-11-2017 00:13 發表
點解我一支SIG都冇
因為你有幾十支Glock 同 1911,無位放其他

引用:
原帖由 jacko 於 4-11-2017 12:12 發表

因為你有幾十支Glock 同 1911,無位放其他
位呢家野o麻...同時間/乳溝一樣都係迫出黎既

冇Marking ,唔知條Slide同barrel係乜金屬,唔敢買番嚟做深刻,怕上唔番色。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 5-11-2017 01:02 發表
冇Marking ,唔知條Slide同barrel係乜金屬,唔敢買番嚟做深刻,怕上唔番色。
請問,有咩金屬會上唔返色

如果是亞鉛,是否只用陽極就可以了?金屬表面處理著實不太了解。
引用:
原帖由 jacko 於 5-11-2017 13:58 發表

請問,有咩金屬會上唔返色
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 5-11-2017 14:22 發表
如果是亞鉛,是否只用陽極就可以了?金屬表面處理著實不太了解。
用gun blue,再唔係Cerakote,無咩金屬做唔到色

1 個讚好! TOP

Cerekote埋單肉赤的話,用30蚊支派樂士都仲得。
不過呢個情況,刻完blue 番最快捷方便

原來亞鉛可以Blue.... thank you.....
引用:
原帖由 jacko 於 5-11-2017 14:29 發表

用gun blue,再唔係Cerakote,無咩金屬做唔到色
究竟世界上還有神嗎?

Er.....
新玩具同當年Marushin果支有幾相似?
睇相覺得同現行日/台設計好唔同
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 暈又暈 於 5-11-2017 20:10 發表
Er.....
新玩具同當年Marushin果支有幾相似?
睇相覺得同現行日/台設計好唔同
完全不同,之前Marushin的是P210-6, 這支是P210 Legend, 另外結構上也是兩回事

真鐵個 trigger 係咪都係咁樣既呢 ? 網上睇到D真鐵圖片係冇凸咁出同埋唔係兩隻色. 不過點都好, 有槍廠願意好似馬路仙咁出D較冷門既槍款係好事.

引用:
原帖由 48191 於 5-11-2017 17:27 發表
原來亞鉛可以Blue.... thank you.....
係 blue 得, 但 blue 得靚唔靚就好難講, 可能會一撻撻.

18 12
發新話題