發新話題

電槍係用田宮頭,有需要改T插嗎?

題外話,一雞八千是否只是一個傳說?
引用:
原帖由 Dave 於 4-11-2017 10:15 發表
以玩具槍來說,T 插/ 田宮的電阻差可以無視,分別是在於田宮插是一條圓柱銅心接觸點,
而T 插是兩片比較寬的平面,電阻差是來自接電面大小分別。
至於極限使用情況下哪個比較快死真的難說,
但可參考一下片中PKM  ...
究竟世界上還有神嗎?

咁當年提出「一雞八千」的人,應該不是說謊,只是大家不相信而已⋯⋯
引用:
原帖由 Dave 於 4-11-2017 16:23 發表

你督下我個post 的圖片, 會hyper link utube, 真係一雞8000
究竟世界上還有神嗎?

原來係咁....
當年響冇MOSFET 嘅情況之下,支槍唔著火簡直係奇蹟。
引用:
原帖由 新手一隻 於 4-11-2017 23:19 發表

http://evchk.wikia.com/wiki/一雞八千
又未必,佢每個星期派幾包,派夠三年又似乎有點多。再講pdi幾時出過齒?
究竟世界上還有神嗎?

早在兩年前,曾經見過一支416電槍出煙,不知是鋰電出事還是摩打出事⋯⋯
如果真係要打一雞八千,除咗Fet咗支槍,仲要換T頭、拉銀缐先搞得掂。
引用:
原帖由 新手一隻 於 5-11-2017 00:01 發表
小弟當年未玩槍,唔知情況。

mosfet係有用,但唔至於沒有mosfet就會著火的。

上面dave兄片中的原裝a&k pkm,相信亦是沒有mosfet的。
究竟世界上還有神嗎?

所以就係唔知原裝係咪mosfet咗。
引用:
原帖由 新手一隻 於 5-11-2017 08:20 發表

但係上面支原裝a&k做到一雞八千,仲有片為證喎
究竟世界上還有神嗎?

咁起碼證明到「一雞八千」原來係真嘅...
引用:
原帖由 新手一隻 於 5-11-2017 19:32 發表

原裝應該沒有mosfet
究竟世界上還有神嗎?

發新話題