發新話題

零票房?!

奇怪,Stephy 是攞最佳女角,是對她演技的肯定,該電影並沒有拿下「最佳電影」,而Stephy 從來沒有表態她的政治取向為何,請問兄台是以何根據去支持閣下的論點?
引用:
原帖由 Lolanto 於 17-1-2018 13:18 發表

套戲囉獎都係因為導演的政治立場

好似2015年果套十年
究竟世界上還有神嗎?

似乎你諗得太遠,講緊嘅係電影本身。如果你閲讀理解能力有限,或者想像力太豐富,咁就冇辦法喇!
引用:
原帖由 MG-42 於 18-1-2018 00:30 發表

票房是香港市民對電影的真普選民主投票,不是學會小圈子 如果你有更好的論點,可以拿出來 , 而且你覺得杜生未站邊前票房很好? 他一向言語傷人為樂當風趣, 你與其話佢被政治影響不如話佢份人有問題影響 , 你有幾 ...
究竟世界上還有神嗎?

如果係咁,搵阿貓阿狗做代言人可矣!
你睇睇成龍俾人笑足今日就知。
引用:
原帖由 JBL 於 18-1-2018 12:22 發表
快餐店生意上升又関個代言人事?呢個理由有創意我中意!美心大家樂無明星做代言人一様好生意,咦?咁揾呀杜生做代言人咪廢既?查實大X活老細係X絲帶支持者,一向對杜生有好感當係同路人,空手道上 ...
究竟世界上還有神嗎?

唔好,我連阿豬阿狗都不如。所以我建議你做,因為我肯定你收得平過我先。 廣告商實鍾意,話唔定一炮而紅呢!
引用:
原帖由 JBL 於 18-1-2018 12:44 發表

揾你做囉,呢度你至勁!
究竟世界上還有神嗎?

講緊「戰狼」系列?
究竟世界上還有神嗎?

突然間,花生期貨價格暴升!
究竟世界上還有神嗎?

http://www.cup.com.hk/2017/02/01/from-china-noodle-to-ramen/
其實你見到的,是指「支那麵」...
也差不多有100年了,在「支那」這個詞語還沒有褒貶之分時,日本中式餐館「來來軒」引進中式拉麵,是日本米飯大國開始大量接受小麥製品的先驅,也是今天日本拉麵的始祖之一(之前也有麵包,但普遍日本人不接受)。但是到了今天,中國人看到「支那」這個詞語,就聽到裂玻璃聲....
引用:
原帖由 rex12781 於 18-1-2018 22:45 發表

Fb有搜尋功能架o麻,我就係搵唔到先至想請教你o丫o麻.
另外你話日本禁止使用[支那]一字,我去日本o個陣都見到o吾少[支那そば]o咼
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

「....後生時就成日想睇D 戲是「有D 野帶走」,而家基本上只會帶走爆谷+ 汽水樽+ 肚腩....」會唔會貼切啲?
引用:
原帖由 Dave 於 19-1-2018 10:55 發表
首先講左先,我冇睇十年,最主要係太重政治指向既片我是唔睇的,我份人睇戲只求視覺娛樂,
後生時就成日想睇D 戲是「有D 野帶走」,而家基本上只會帶走爆谷+ 汽水樽。
對上入戲院睇的戲是「奇蹟男孩」。

自己都 ...
究竟世界上還有神嗎?

賽德克巴萊勁正!
引用:
原帖由 loveless 於 19-1-2018 23:13 發表

香港應該冇乜人會特登去揾太陽的孩子,
不過賽德克巴萊好似都有幾百萬票房
究竟世界上還有神嗎?

福伯垂垂老矣⋯⋯
引用:
原帖由 loveless 於 21-1-2018 16:42 發表
Youtube原來有福伯伯片段;
https://www.youtube.com/watch?v=FXgheg_jU4c
心都酸..

不過..
1982年套戲, 其實係福哥硬上弓強姦o左一個無助的Rachel.
而原著小說中, 又掉返轉係無感情的Rachel色誘 Deckard 去逃 ...
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

究竟世界上還有神嗎?

大阪電影節,有幾多部大陸電影入圍?當中有幾多可以賣埠?
吹吓水啫!
引用:
原帖由 MG-42 於 17-3-2018 23:41 發表
亞洲明星大獎 ?   亞洲共有有幾多個國家, 當中幾多個有上畫?   日本可否代表亞洲?  講下笑姐
究竟世界上還有神嗎?

票房同藝術成份完全兩回事。
王家衛、許鞍華啲戲好收得咩?
剩係識睇票房,同識欣賞電影嘅人嘅觀點角度完全唔係一個水平。
引用:
原帖由 MG-42 於 18-3-2018 06:52 發表

亞洲明星大獎 個名好豬肉獎囉,可能見有日本演員就有得分... ,  賣埠? 日本電影咪得番卡通片動畫... 不如你數完全球電影產業收益排名先 , 認真非吹水
究竟世界上還有神嗎?

以M兄所言,大陸電影都攞過「豬肉獎」
引用:
原帖由 loveless 於 18-3-2018 10:01 發表
大板亞洲電影節入選的影片很大部份涉及日本題材。
幾年前中國電影“親愛”講中國主角及日本母親,拿了最佳電影。

香港駐東京經濟貿易辦事處年年都科水比大板電影節搞香港電影特輯。
香港政府有基金支持本地電影 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題