發新話題

零票房?!

引用:
原帖由 loveless 於 4-11-2017 21:22 發表
唔係爛片,亦唔係佳作
個人覺得滿口仁義道德並唔會令一個只係出黎撈既人變得偉大
我相信大部份需要食飯嘅人類,都係要出嚟撈先有飯食。比起滿口仁義道德,我更鄙視為咗搵食而滿口歪理嘅人類。
PS:唔係指笠兄你

引用:
原帖由 JBL 於 18-1-2018 17:50 發表
錯!予其賴落政治壓力度,不如正視—下內地市民既反彈情緒,你罵得大陸人,就預咗人地會低制你套戲,國產零零七係鬧大6政府腐敗,無咒罵及母欲大6人民,所以大6人民接受周星馳,仲要會心微笑,但呀杜生直頭係F ...
呀杜生直頭係FB鬧大6人為支那人<請問有無呢句說話o既出處呢?我搵o吾到o咼
另外[支那]o尼兩個字,以我o既認識,只係某個時期中國o既名稱,並無任何其他意思,
點解會變o左係用o黎侮辱人字眼o尼?

引用:
原帖由 JBL 於 18-1-2018 22:02 發表

成幾年前佢fb既事喎!佢fb日日有新野貼,點搵,你去問下佢有無講過囉!斷估佢唔會敢講唔敢認瓜...?
中華民國在日本戰敗後曾明確要求日本禁止再用支那一詞稱呼中國,
日本答應,無記錯仲立例禁示國內煤體使用,法例有效至 ...
Fb有搜尋功能架o麻,我就係搵唔到先至想請教你o丫o麻.
另外你話日本禁止使用[支那]一字,我去日本o個陣都見到o吾少[支那そば]o咼

引用:
原帖由 JBL 於 18-1-2018 23:16 發表

咁以後我就叫你做支那人啦好無...?
?oh=93e1f0f1a84214df6f0b76333bf1c1eb&oe=5AE203F2
其實我又o吾係o個年代o既人,o吾通我無端端叫你做清朝人o羊?
不過你要o甘叫我又阻止o吾到你o既,而且o尼兩個字對我o黎講只係一個地方o既名稱.
另外阿杜生o係FB鬧人o個句o野,我o係FB用搜尋功能都搵o吾到,可o吾可以教下我點樣搵到?o吾該你先

發新話題