24 12
發新話題

想問吓下列配搭,有冇問題會否掃齒

想問吓下列配搭,有冇問題會否掃齒

想問吓下列配搭,有冇問題:
金弓波箱+CA快摩+CA快齒(cut 2格頂歯+金屬天梯+120%彈弓+吣嚀尾頂+冬姑拍頭+半缸+油坑坏士+9.6v3600ma大電/11.1v25c鋰電
咁嘅配搭會有幾快同會否好易掃呢?小第係新手1名請各位brother比d意見,此配搭用於m4

好易

用番膠天梯
最好唔好用冬姑頭
有錢就換個波箱吧...始終信唔過國產野

一定有問題...

1.油坑坏士定唔順
2.金弓波箱定唔順 --> 換deepfire啦, $300+ with bearing
3.金屬天梯 -->太重, 天梯回唔切掃, 可用deepfire膠天梯/armycode 膠天梯
4.冬姑拍頭 -->重同無必要, 用普通拍頭鑽大d個氣孔就得, 最好唔要埋bearing
5.CA快摩 --> 噪, 換guarder快麼

射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 hwtang 於 11-1-2008 12:06 發表
一定有問題...

1.油坑坏士定唔順
2.金弓波箱定唔順 --> 換deepfire啦, $300+ with bearing
3.金屬天梯 -->太重, 天梯回唔切掃, 可用deepfire膠天梯/armycode 膠天梯
4.冬姑拍頭 -->重同無必要 ...
deepfire 膠天梯??? cut 左齒點解唔用deepfire 金屬天梯?????
120% 仲要cut 兩格之後都仲回唔切???

引用:
原帖由 華田 於 11-1-2008 15:20 發表

deepfire 膠天梯??? cut 左齒點解唔用deepfire 金屬天梯?????
120% 仲要cut 兩格之後都仲回唔切???
120%用金屬天梯(我諗佢話類似systema個d全金屬天梯)梗係回唔切啦

deepfire金屬"齒"天梯我都有,不過比我都認為佢個setting重dd,
尤其係PDI 120%太"淋"啦, 推個錦既天梯都唔知夠唔夠快回位
120%扭力又唔係大用乜金屬"齒"天梯ar... $200個wor, 好浪費
既然用deepfire金屬"齒"天梯無增加到效能, so根本無需要用到佢

deepfire 膠天梯硬得厲又唔淋(如果你鑽過deepfire 膠天梯就知)
120%夠用.

射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

如果你講果 D PARTS 都買齊晒,

就照裝住打住先喇 , 打掃先算 ,

邊樣野壞就換邊樣野 ,

換多左, 你就會知道你自己最佳的 Setting ....

仲有一點:

如果打 10.8V 或以上, 射速可能過快,

用 M4 可能內管太長, 淡氣回唔切, 有機會D彈出得唔順 同 打空槍,

( 唔爭在加埋 延遲器 喇 )

引用:
原帖由 hwtang 於 11-1-2008 16:02 發表

120%用金屬天梯(我諗佢話類似systema個d全金屬天梯)梗係回唔切啦

deepfire金屬"齒"天梯我都有,不過比我都認為佢個setting重dd,
尤其係PDI 120%太"淋"啦, 推個錦既天梯都唔知夠唔夠 ...
鑽就未試過......用較剪削就試過.....
不過重申一點: 如果cut 左齒條120% 都唔可以回得切......咁11.1v 既鋰電搭ca 麼打加ca 快齒, 可以係一條120% 配deepfire 全鈦齒天梯回彈之前轉到兩個圈???
如果大哥你真係仲係覺得膠好既話........
你試下就知道........
記住要cut 左兩格齒先喎!!
仲有係cut 頭, 唔係cut 尾......

引用:
原帖由 華田 於 11-1-2008 21:56 發表

鑽就未試過......用較剪削就試過.....
不過重申一點: 如果cut 左齒條120% 都唔可以回得切......咁11.1v 既鋰電搭ca 麼打加ca 快齒, 可以係一條120% 配deepfire 全鈦齒天梯回彈之前轉到兩個圈???
如果大哥你 ...
好啦好啦, deepfire 全鈦齒天梯得啦
無謂為jor人地條天梯我地lee d第三者係度拗

辛苦晒兩位代言人

引用:
原帖由 hwtang 於 11-1-2008 23:05 發表

好啦好啦, deepfire 全鈦齒天梯得啦
無謂為jor人地條天梯我地lee d第三者係度拗
咁又係....反正又唔係我叫人地用膠天梯.....

無話邊個 正確 或 唔正確

各有各位師父的 Setting ...

但可以唸吓:

如果壞槍損壞的機會率 ...

1. 膠 同 金屬 磨擦 會點 ?     ..... 會死一樣的%

2. 金屬 同 金屬 磨擦 會點 ?  ..... 兩樣一齊死的%

120%我保證你掃到笑. 頂齒撞天梯中間.
m120就夠快.

金屬天梯:重(假設係大陸個隻, 深火另計) 冬古頭:重

齒: 快齒+快摩+大電 = 好快

120%=M100, 淋到死, 邊回得切條天梯?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

PDI 120% 彈弓 用 8.4V 電喇 .

問題解決晒, 如果唔要求打快 D ....

RE:

個人感覺, 而家的 PDI 120% 彈弓 比以前果 D 淋 D ...|)

多謝咁多位brother

24 12
發新話題