發新話題

[認真] 德州槍擊至少26人死亡

引用:
原帖由 新手一隻 於 6-11-2017 21:01 發表

完全支持師兄看法,最好係人人擁核,相互保證毀滅,咁就世界和平。
錯了, 我支持禁槍
我仲支持禁刀,因為會吉死人.
禁車,因為會撞死人.
禁埋硬地板,因為頭落地先會死人.

我都是一句

歷史使然, 美佬對保衛財產意識及法外狀況生活已深入骨髓, 你剝奪拒擁槍, 一定內戰, 一有戰事, o米又要用槍

God created man.  Colt made them all equal.

可能停低同佢講「Love & Peace」,最後連菊都佢爆埋......
引用:
原帖由 jn_jona 於 6-11-2017 19:31 發表

大地方警察慢又有野獸冇槍未任人魚肉囉 或者用愛與和平試試溝通下
果邊華人/亞洲人都係比較'受歡迎'既搶劫對象 因為華人/亞洲人都唔喜歡買槍 又喜歡袋現金係身
阿200磅黑人當然可以有槍 但可以睇睇果到d新聞 ...
究竟世界上還有神嗎?

任何事情推向極端都會變得不合理。
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

4 個讚好! TOP

因為美國人本質都係邪惡,個個各懷鬼胎,爾詐我虞,一定要靠槍械自保。
而新時代特色社會主義思想下既人民都十分善良,就算禁左槍都仍然國泰民安,太平盛世,人民安居樂業

引用:
原帖由 48191 於 6-11-2017 21:51 發表
可能停低同佢講「Love & Peace」,最後連菊都佢爆埋......
用愛與和平穿透坦克車

咦 難道澳洲近年無發生過既持槍恐襲?

新疆肯定無發生過多人傷亡既恐襲啦 如果有一定係用槍做ga啦

為何禁槍唔禁刀 當年係wgy最熱門既小學雞問題
估唔到而家仲會有人講

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 type38 於 7-11-2017 09:58 發表
為何禁槍唔禁刀 當年係wgy最熱門既小學雞問題
估唔到而家仲會有人講
有進步了,依家講點解禁槍唔禁車

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 bennytsang16 於 6-11-2017 16:21 發表
香港法律對非法管有槍械的判刑非常重,即使無發射無傷人,法庭一般都會判數以年計的即時監禁,幾年前吉野家經理無牌管有槍械彈藥,就被判監禁6年4個月!黑幫械鬥嚴重傷人都未必判這麼重。
無牌藏有攻擊性武器一般判刑好輕!

非法使用及藏有攻擊性武器就判刑好重!

走私軍火交易就判刑好重!

發新話題