發新話題

電筒牌子問題

同一樣既野可以有幾個牌子名
copy既dbal-pl 同packing 兩個牌子可以差200

引用:
原帖由 紗夢 於 18-11-2017 16:38 發表

係啊黃膽,但我意思係我用叉電隊著過枝660同951後,下次用番非叉電時,就算係新電都係好暗 不過可能係d電太cheap 遲d再試真d

講起surefire 諗起上次放枝628
個師兄射我左眼話oh唔小心,跟住2秒後射埋我 ...
我最近都買左枝951 原裝佢比左兩粒電我 我用住先 應該都係cr123a?

岩岩到手果時 裝好電接掣試試 冇光既 原來未開ir蓋

引用:
原帖由 紗夢 於 18-11-2017 16:58 發表

報告下先,我換左P90燈膽,用依隻叉電,無燒
電筒野唔係好識p90同p60(p61)有咩分別?

引用:
原帖由 紗夢 於 18-11-2017 17:11 發表

6V
P60膽   65流明  用倒60分鐘
P61膽  120流明  用倒20分鐘 (我奶過野,實際差唔多光,但使用時間就真係得番一半,不推薦)

9V
P90膽   105流明  用倒60分鐘 (怕叉電唔知會唔會高壓左會燒6V膽,所以換依粒,用兩 ...
我果枝係951 kit02 應該都係乖乖地用p60好了

引用:
原帖由 紗夢 於 18-11-2017 17:18 發表

CXW好似有Fit M95X 系列既 LED 膽,好光
但我為左浪漫無換到
本身係黃光就由佢係黃光
我隻insight usp utl都係黃光 好浪漫

btw 如果用ir蓋 led膽 咁出黎既ir未會好弱  
唔知concept有冇錯

引用:
原帖由 RCOOH 於 18-11-2017 18:10 發表

睇佢光譜齊唔齊。

鎢絲係加熱後自然發光,光譜齊全,用棱鏡可以拆出完整七色,為之顯色性100,而LED只發藍光,其他色光係die面鋪螢光粉溝色,人造光。淘你個寶低級冷(係)白光LED一直都偏藍,顯色性50左近,CR ...
好detail 唔該師兄

引用:
原帖由 4jai 於 19-11-2017 14:00 發表

我果時就係用呢款電吉P60膽,GG左
BTW,依家細路支M952用 http://www.lumensfactory.com/  
952 kit01?
952v係用咩膽呢

發新話題