發新話題

[DIY] WE Mauser M712 Schnellfeuer

引用:
原帖由 紗夢 於 21-11-2017 17:20 發表
小update

珍柄size大過we好多,可能唔岩裝了

銼o拉 (講支槍)

引用:
原帖由 紗夢 於 21-11-2017 17:56 發表

笠大好

佢大左成個碼 銼完會不會手斷

你有供保險既

引用:
原帖由 walther 於 22-11-2017 14:58 發表
係三斤擺出嚟果D都係有D古怪刻字,好似仲幾深下, 應該好難磨走. 師兄嗰枝係喺邊度買既呢 ?
古怪刻字係自來得手槍
太極係山西軍人工藝實習廠徽記
弓箭齒輪係兵工署刻印
32-8 係民國32年/1943年8月出廠

WE冇亂黎

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 walther 於 22-11-2017 19:14 發表

三斤個飾櫃好似個貨倉咁,又暗,仲以為個D係符咒之類既嘢,  其實嗰D中文字係咩嘢體 ?
篆體來的o拉

引用:
原帖由 紗夢 於 22-11-2017 20:12 發表

唔知啊,問笠大
多數係打落去, 分別係以前用蒸氣或渦輪做動力, 行天軸經皮帶/齒輪傳動
https://www.youtube.com/watch?v=g1thZE27poM
應該唔會係Colt o甘用roll marks, 機器配件要求會高左,
反正平面, 兵工廠應該會覺得冇必要特登去計算同制造roll dice.
總之唔會係人手打落去...

保險帶帽加多句我識條鐵o羊靠估o架o乍

引用:
原帖由 紗夢 於 22-11-2017 21:04 發表

笠博士講下機匣位刀紋既典故啦 好想知多d
https://www.youtube.com/watch?v=2DDc0hXk0ws&feature=youtu.be
刀紋有典故?
我一直以為係成本問題
睇拍賣相德國正常販賣C96係平滑的, 造工同打磨都好靚,
而一戰德軍合約既 Red 9 打磨就明顯冇o甘精巧, mill過既痕跡好易見到,
就甘造工睇相只係比西班牙ETAI好些少.
中國造既一般相對就更加粗工.
所以我一直都以為當急住要出貨上前線砰砰砰,
精美既重要性唔會係第一要求..

帶帽聲期我人格保證絕對係靠估

發新話題