發新話題

廣東河源假酒事件22人甲醇中毒 4人垂危

之前在大陸網扣兩支WILD TURKEY!  大家想了好耐至開來飲! 為安全起見, 我們先飲兩杯本地買威士已(真酒精入血液先-霸住一部分血液可以載氧入腦!), 之后如果飲大陸買回來WILD TURKEY係假酒(工業用洒精係有毒因為唔會載氧气入血液上腦)入院都唔洗死!

引用:
原帖由 Ben_9413 於 27-11-2017 19:50 發表

點解o甘搏網扣
因為香港冇了代理! 大陸又買到好平價! 咁咪試試!

結果發現係正貨! 因為冇大陸人識欣賞所以冇人造假! 但而家唔敢講冇假! 因為當天我在深圳敎左班深圳老闆飲,我話平酒可以好正,佢地話Wild Turkey 101原來係好正! 跟著以後成日飲又突然興起好多大陸人都飲!

引用:
原帖由 kornhill401 於 28-11-2017 12:51 發表

C Hing介紹到咁正,真係要試試, 唔知香港有無得買呢? Thx for sharing.
一般三百幾至六百元! 臺灣有啲酒網有售!

引用:
原帖由 pbay 於 28-11-2017 17:02 發表

原來大陸呢陣熱潮係Ching帶起
講下笑姐! 大陸班人飲酒唔洗我敎叻過我們多多聲!

Wild Turkey 本身係美國好出名, 係人都識, 啲美軍好中意Wild Turkey 同 Jack Daniel 美國威士己!

引用:
原帖由 48191 於 28-11-2017 19:34 發表
Jim Beam最難飲就一定!
Jim Bean 咳藥水味!

Bourbon 同 Tennessee whiskey (同一類美國威士己) 個口感係"粗糙"過英國single malt scotch whisky! 但係各有各好飲口味! 别外澳洲Rum都有好飲口味!

臺灣及日本威士己淡某某冇口感只係好入口! 而家只作收藏但唔會再飲!

引用:
原帖由 48191 於 30-11-2017 20:31 發表
咁嗰支「譽滿國際」嘅日本「響21」又得唔得呢?
年頭開了一支! 講真炒到咁貴! 唔值!

Sullivans Cove 塔施曼尼亞 有一支今年第一! 平好多! 好飲過向!

發新話題