發新話題

John Wick 2 G34 SAT TTI Steel Slide

其實有留意BOOMS既FB佢9月果陣已經賣過一水NOVA既TTI鋼架 小弟果陣都入左手 但係兩邊平滑地方都係有圓形印

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 15:37 發表

咁你覺得質素如何, 可否影幾張相來欣賞下
我覺得佢鋁版凸出來D光滑面做得幾好, 唔知鋼版如何,
另外都想知, 你買果一水, 條外管係乜嘢色?? 易唔易甩色或打打下花咗?
條外管都係銀色 應該係不锈鋼黎 打左好多場CQB外管都冇花
光滑面D拉絲係做得非常好 但係條SLIDE本身上色唔係太好 D角位會見到上色唔唔均混
講性能方便 條SLIDE好鬼重 用馬記飛機馬記匣打唔響條SLIDE行得一半都冇 吉打 馬記 UAC 飛機,飛機座咩都過 匣又換埋RF加氣底加加大嘩佬 玩左好耐
最後要吉打輕飛機座加吉打比KJ隻GLOCK飛機 用WE匣先打得順 清到匣
相就要遲幾日先影到

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 17:57 發表

其實都係同一樣鋼料, 點解重咁多? 料靚D?
論收藏應該NOVA外觀最靚仔, 期待相片
NOVA最靚仔我就真係唔知
但最小我果條上色唔均混 好多刀痕同圓印 頭先拎出黎影果陣仲見到有D生锈 即時上D油清清佢
不過如果唔係檢屍官好近咁睇正正常常咁玩我覺得唔差既 講靚仔鋁果條應該最靚仔 但鋁比唔到鋼SLIDE既感覺你
冇技術+手機傷眼圖希望師兄唔好介意

附件

2-12-2017 00:48

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-12-2017 17:13 發表

slide兩邊唔係應該多數側鑼咩?
我手頭上兩套nova身都係有刀痕
如果要無晒刀痕 首推d牌
佢用咩加工其實我又唔知 但表面好D其實都應該冇左好多刀痕細紋
我都有另一套NOVA SAI 1911KIT 都冇咁既問題

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-12-2017 22:12 發表

光面處理唔錯, 只係blue的手工唔太專業.. 業餘級
其實用極糼水磨沙紙清少少個面, 再自己blue返均勻會靚仔好多

但圈圈刀痕真係好明顯, 同SAT果支係有分別, 因為走刀條路無SET好, 停咗係一個成LAW ...
所以正常玩 清到夾 用黎打CQB效能都算OK 正常距離睇又叫靚靚仔仔就算
但始終價錢NOVA貴SAT 1/2 我9月果陣買 仲可以話早買早享受 人冇我有玩左3個月
但現時黎講 SAT好似性價比高D

發新話題