發新話題

John Wick 2 G34 SAT TTI Steel Slide

其實g17/18飛機夠唔夠力推鋼架呢?
玩過一枝鋼架係好正 但就覺得唔係枝枝都夠力推

引用:
原帖由 Kwind 於 27-11-2017 15:33 發表

18我都想知...18未試過鋼SLIDE

就算單發OK...唔知連發會唔會好快腳軟
砌左枝鋼45ct 就咁拉下slide 好好手感 打都可以咁佢本身飛機直徑大 後座力都比其他槍大好多
但如果marui g17,g18,p226呢d無大直徑飛機真係唔知夠唔夠力推 唔夠力既話就是變左枝模型槍

引用:
原帖由 loveless 於 27-11-2017 19:09 發表
Marui G18上身淨換鋼架鋼管真係有點吃力,
唔倒錢落去的話用WE算數
下身都係要換左條rail 或者執執佢
但we飛機直徑好似係大d d

引用:
原帖由 loveless 於 27-11-2017 23:10 發表

推得郁,唔(夠)爽之0麻
小弟2支馬記用最娘炳PGC鋁架,一套吉打鋼架最後買咗支WE,
打得最啪啪聲最爽係另一支WE底既SRU Stealth.
WE 遲早會爛呢樣蝕個樣斷呢條壞個忽,但未爛之前都算OK
同埋WE乜彈匣都照 ...
17基本上壞咩都買到件
唔知用引擎做比喻岩唔岩
細車引擎推大車 同大車引擎推大車
一定係大車引擎推大車順

Vfz d新槍都岩推鋼架 vp9 hk45ct fnx45 fns9

引用:
原帖由 walther 於 27-11-2017 23:30 發表

咁大車引擎推細車就最勁, 換鋼 slide 嚟做咩呢 ?
E.g. Fns9原廠slide 叉滿差不多開到100槍
點解換鋼slide 型囉 英雄主義 疊馬
其實係鋼既質感好唔同 打起上黎靚聲好多 recoil勁好多
但要犧牲回膛速度 用多左氣

睇你點取捨

引用:
原帖由 toto0321 於 30-11-2017 14:51 發表
有冇發現條鋼架兩質平滑地方有d圓形印?係低質定正常?
應該係車果時d刀痕?

我係到諗booms係咪即係nova

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 1-12-2017 01:47 發表

唔奇, 全世界都無, 淨係得佢有鋼版...

反而我諗, 模動係OEM生產條台灣鋼, SAT係老闆 或關係倒轉
所以模動用KIT方式賣, SAT就單賣, 如模動單賣, 就要賣貴過SAT

airsoft呢D廠好多個名, D件好多時亙相照應唔 ...
nova,prime野第一消息都係booms流出

引用:
原帖由 near104 於 1-12-2017 15:03 發表
其實有留意BOOMS既FB佢9月果陣已經賣過一水NOVA既TTI鋼架 小弟果陣都入左手 但係兩邊平滑地方都係有圓形印
slide兩邊唔係應該多數側鑼咩?
我手頭上兩套nova身都係有刀痕
如果要無晒刀痕 首推d牌

引用:
原帖由 near104 於 2-12-2017 01:07 發表

佢用咩加工其實我又唔知 但表面好D其實都應該冇左好多刀痕細紋
我都有另一套NOVA SAI 1911KIT 都冇咁既問題
真係好多milling刀痕

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 2-12-2017 22:12 發表

光面處理唔錯, 只係blue的手工唔太專業.. 業餘級
其實用極糼水磨沙紙清少少個面, 再自己blue返均勻會靚仔好多

但圈圈刀痕真係好明顯, 同SAT果支係有分別, 因為走刀條路無SET好, 停咗係一個成LAW ...
佢打砂又唔可以打得太勁 或者用太硬既砂
另外d刀痕關唔關feed rate同把刀轉速事呢?

發新話題