18 12
發新話題

[WE] [我們]M1A1 Thompson

好似around 2100
如果有m1928我先再諗

引用:
原帖由 walther 於 30-11-2017 20:21 發表
呢D舊槍都有拉神 ? 其實舊到幾舊至可以唔駛呢 ? 50 年 ?
呢樣真...
60年後應該係拉神

或者咁講係西北根叫we oem
而we唔可以收到西北根個request之後唔理西北根 自己出
咁以後唔洗諗發拉神比你

利申:亂up

引用:
原帖由 blockhead 於 1-12-2017 02:43 發表

應該係marking, 商標無期
無知一問m1a1係邊間廠做?

引用:
原帖由 屈濕 於 1-12-2017 13:53 發表

第一間整係佢Auto-Ordnance Company
我支KA個marking係跟佢
但呢間公司執左未呢?
如果執左就應該唔洗比拉神?

引用:
原帖由 Ben_9413 於 1-12-2017 15:59 發表
號稱頭水4百支

暫時外國feedback都幾受落

希望o尼支同沙鷹一樣o甘省招牌

利申: 其實我等緊支G3
最近入左枝沙鷹
唯一評語係'好唔we'
槍身好紮實 無以前we果種鬆動

利申:我都等緊g3 如有m1928同彈鼓都會入

引用:
原帖由 Ben_9413 於 7-12-2017 12:11 發表

因為稍後出彈鼓
真唔真啊
btw真鐵m1好似係裝唔到彈鼓 一定要m1928先得

引用:
原帖由 屈濕 於 7-12-2017 13:04 發表

The M1/M1A1 Thompson's could not accept the 50/100 round drum magazines used on the M1921/M1928A1 models so were limited to 20-round and 30-round box magazines.

都合理,睇相睇戲都冇見過M1A1用dr ...
睇the pacific 我見d marine用平護木以為係m1原來都係m1928
the pacific都幾多幕影到枝m1928

引用:
原帖由 屈濕 於 7-12-2017 13:44 發表

初期用M1928,後期換裝M1A1
好似二戰之前marine已經買左少量

以we既一貫做法 其實m1928機會都細 又要重新開模
而且入面應該有唔同 我睇d youtube片m1a1打完會後定左 m1928打完 bolt會回位

引用:
原帖由 紗夢 於 7-12-2017 15:41 發表

1928打完應該都會後定喔 條片係咪用drum mag
https://www.youtube.com/watch?v=g1nKXbrim8s&t=642s
9.26佢打晒會有下放bolt

btw有間轉賣我們既香港online shop到左貨

引用:
原帖由 紗夢 於 7-12-2017 21:58 發表

咁奇怪既 機械上1928 o係吉匣應該有野頂住個bolt ga wor

https://www.youtube.com/watch?v= ... =youtu.be&t=48s

https://www.youtube.com/watch?v= ... ure=youtu.be&t= ...
可能唔同版本掛 但如果有呢隻停bolt就ok了 佢再出都唔洗諗係咪真function
但we既風格...一個系列出一兩枝

引用:
原帖由 紗夢 於 7-12-2017 22:07 發表

係咪咁呢 岩先電腦再睇多次
9:26 扣板機放bolt無擊發
9:28 hickok話有 bad round 再拉 bolt
9:34 甩匣有下彈殼聲
有可能了
好期待開箱post 未見過open bolt gbb係點運作

引用:
原帖由 七點六二 於 7-12-2017 22:27 發表
希望出二戰BAR GBB...
Bar正啊 但應該好重
m1a1 carbine我都想we出 ka果枝真係算把啦

引用:
原帖由 紗夢 於 7-12-2017 22:26 發表

我估同真鐵一樣咁簡單 扣板機個bolt衝前,固定擊針一齊篤埋個彈匣o華o老噴氣blowback又黎過

咁個trigger set應該都耐打

引用:
原帖由 Dave 於 8-12-2017 17:28 發表
https://www.youtube.com/watch?v=2F01tH-jZaI&app=desktop

一匣 55 rd, 一雞不解釋 ( 0.2 bb, 22 度 , rwa gas )
留名等拆解
Btw 隻匣唔算大 都打得唔錯wor

個6mm marking有d可惜
但唔多覺眼
btw隻漆似沙鷹果隻

18 12
發新話題