發新話題

[others] A&K M249 GBB

唔知係咪open bolt射擊呢?
日本仔g company好耐之前已經改過a&k249做gbb

https://youtu.be/gS6TT04Er0o
應該係片中同一枝 唔係全行程 但我覺得都ok
Btw 個model好辛苦

引用:
原帖由 EF66-1192 於 3-12-2017 15:48 發表
竟然唔係全行程
唯有等mk43 再睇下等a+ 定距好
仲有廠出?
唔知我們出完m1a1會唔會出249
睇片佢枝m1a1 open bolt做得唔錯

岩岩再睇埋d comment 佢應該可以散賣kit比aeg自改
咁遲下可能有m60/mk43,m240,pkm gbb kit

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2017 10:52 發表

睇番個結構,改全行程應該有機

問題係改長左個行程又要相應增加番個出氣去跑全行程,應該full 不到200 粒了

改左全行程既話 應該要改埋trigger set
唔係既過扣住條bolt果位都係咁前

引用:
原帖由 gainax 於 5-12-2017 07:21 發表

睇左條片感覺短行程full個feel一般般改全行程應該頂唔順
同埋個假子彈唔識震or連動加上短行程整體感覺唔像真似ebb
不過Ak野。。有出好過冇得玩了
感覺上佢搞左咁耐 都唔係太完滿
咁佢唔係做gbb起家既 唯有觀望住先

引用:
原帖由 Dave 於 8-12-2017 11:19 發表
始終論「震」,「勁」來說,hpa 系統係肯定吊打topgas,
但亦頗有人追求輕便像真 ( 相對像真啦都係假 ),而家見到份bolt 都真係似番bolt ,
唔似得hpa 地通拿係一舊磚頭,何況a&k 出野貴極有限(估),
ak aeg 一碌 ...
其實問心唔係全行程既槍大把ghk ak,we m14,scar
大部份M4都唔係

只要操佢像真 最好識停彈 設計冇大問號 都好ok了

引用:
原帖由 Dave 於 8-12-2017 21:01 發表

其實M249 擊發時幾乎係睇唔到個BOLT...理得佢乜行程 ,何況人冇佢有,
只要價格不要太離奇,新槍開盒打得順唔好又卡又壞又爛,好賣真是預計之內。
何況機槍最緊要係「派彈」,短行程高載彈量絕對是合理設定。 ...
如果有kit賣既話 用卡色媽咪裝都得wor
好似係鋼身

引用:
原帖由 Dave 於 8-12-2017 22:11 發表

卡式媽mi 是鋼身,a&k 都係鋼身
咁都正wor!
我有枝mk43 只知個上蓋係鋼

發新話題