發新話題

MARUI MICRO PRO SIGHT 手槍紅點鏡簡介

引用:
原帖由 Eddiem249 於 7-12-2017 19:30 發表
真品都係一槍死啦
Ace 1 arms RMR 聲稱可以頂到兩招 : https://www.youtube.com/watch?v=oDy-CwzFU6g&t=37s

引用:
原帖由 新手一隻 於 8-12-2017 15:32 發表
買marui, vector定ace 1 arms好?
我就只係愛嚟收藏, 所以一定係 A1A , 因為外觀靚D.

引用:
原帖由 新手一隻 於 8-12-2017 16:30 發表

a1a有真marking比較靚,馬記就最輕。
咁光學性能上,比如話透光度,視差, 呢類嘢同埋耐用比如話碰撞會唔會爛之類邊個牌子好啲?
剛剛同我個真紅點西 Burris Fast Fire III 比較過 :
透光度 : 一樣
視差 : 對 10 米或以外既靶兩個都冇視差問題
粒點清唔清 : 清,但 A1A 粒點係鏡既邊緣時係比接近中間時暗好多。你可能要開光D補償。 A1A 粒點可以好光
碰撞會唔會爛 : 5G

引用:
原帖由 killermike 於 9-12-2017 14:57 發表

真係好簡單。。。
一塊長型膠片,屈返左右,左右用雙面海綿膠紙 / 魔術貼。
Cgf 貼相都幾煩,我唔整啦

我咁講 你會唔會 都係唔明 ??
小弟都對 DIY 都算有D經驗,但老實講, 唔明。
一塊長型膠片,屈返左右,點屈 ?沿著摺邊加熱 ?係屋企有咩架餐可以做到 ?薄膠片就唔駛加熱既,但點頂兩招 ?
左右用雙面海綿膠紙黐 ?假設你真係整到,點樣可以將塊 U 形膠片“埋位” ?夾硬啦闊個 U 形膠片然後套上去 ? 點樣可以保證未移正位前唔會俾塊雙面膠紙黐著 ?其實都有辦法既,但呢個辦法未必係人都諗到。
仲魔術貼添 ? 果個位面積咁細,靠少少勾同絨毛會固定得到 ?唔好唔記得 RMR 果個位係個制,係咪要開返個大窿俾個制 ? 
CGF貼圖係超容易,咁樣都話煩 ?係既話你講既“好簡單” 方法就煩大約一萬陪,仲係假設行得通既話。  

引用:
原帖由 killermike 於 9-12-2017 22:42 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1289517&ptid=172860]
用間尺用手都屈到 ...
係屈到.......爆
另外塊膠片咁薄都頂到 2J 既話,睇唔到點解塊鏡頂唔到。

附件

9-12-2017 23:47

發新話題