發新話題

估唔到日本仔成屋都係Made in China

引用:
原帖由 reniless 於 12-12-2017 13:09 發表

洗錢係講開心,唔係講洗多洗少的(導遊姐姐講)。
即刻去買對LV 先

引用:
原帖由 Dave 於 12-12-2017 13:13 發表

借!

丫唔係...係融資...
之後再搵d 「財務賊惑師」幫你債務重組一身輕
即刻去賣對LV 先

引用:
原帖由 Dave 於 12-12-2017 13:13 發表

借!

丫唔係...係融資...
之後再搵d 「財務賊惑師」幫你債務重組一身輕
好易! 劏啲內藏去賣! 連本載利翻埋泥!

https://www.youtube.com/watch?v=yY86vH7z9qA

用USD$115 trade ditcoin!  買牛呀!

佢係FB話250元買林保! 都唔知邊句真?

識個有錢阿姨就得啦!
有時老虎發現啲新嘢,
問我邊度得返嚟,
我都係話有個有錢阿姨送。

引用:
原帖由 rho837 於 12-12-2017 13:52 發表
https://www.youtube.com/watch?v=yY86vH7z9qA

用USD$115 trade ditcoin!  買牛呀!

佢係FB話250元買林保! 都唔知邊句真?
對VinWiki有興趣D...
全程 kickstarter 包裝手法,
起左一年多少少,
即係就黎有得被融資或被發達

The Sims入面嘅Aunt Rosebud原來真係存在㗎!?
引用:
原帖由 reniless 於 12-12-2017 14:24 發表
識個有錢阿姨就得啦!
有時老虎發現啲新嘢,
問我邊度得返嚟,
我都係話有個有錢阿姨送。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 rho837 於 12-12-2017 12:43 發表
...中國有公司試過抄袭我們套系统産品但因銅合金片技術掌握不到以至運作上不能達標在三日內過熱斷路著火! 所以澳洲公司早早估計亜洲地區會有抄袭問題就花了10年時間R&D秘密銅合金技術更不會外流生產有關物料, 10年後中國發明到的時候我地以經佔哂大部分市場及進化產品推出!
中國最弱暫時都係材料科學, 呢關突破唔到, 重工業就無法有原創力, 只能繼續做代工....

強國抄襲專利產品好西利! 但秘製技術就冇辦法在短時間內抄襲得到! 不過再抄襲多20年後強國會係全球最有實力開發新技術國家之一!

開文酸他國人民, 何不修身審視一下自己的生活質素, 然後再跟大家分享一下有甚麼貼地的MIC產品是好用又被港人違忘的, 豈不樂哉? 這事不能假手於人, 要靠自己喔! 切身感受是重點
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

我OT緊.

面前用既係Lenovo電腦,
Yealink 電話系統,
GlocalMe 既全球wifi蛋
公司派既iPhone,  
POSH 既檯檯凳凳,
Canon 既Imagerunner 影印機,
Arristo 咖啡機, Miele吸塵機, 小寶智能機械人...

要揾有乜唔係MIC 反而有難度.

引用:
原帖由 horenhim 於 15-12-2017 14:38 發表
開文酸他國人民, 何不修身審視一下自己的生活質素, 然後再跟大家分享一下有甚麼貼地的MIC產品是好用又被港人違忘的, 豈不樂哉? 這事不能假手於人, 要靠自己喔! 切身感受是重點
只係轉post一個日本當地電視節目,自己覺得酸係自己問題啫
人地真真正正日本人接受咗,又唔見得個個都覺得酸,何不修身審視一下自己的器量 ?

外國企業有所謂良心的話,
中國製造業就唔會有今日.

同樣道理之下,
今日既局面,
消費者責任, 其實最大.

到有朝一日,
買西班牙牌子既Jamon ,
或意大利牌子Prosciutto,
一睇包裝原來都係中國造既金華火腿,
就真的噴飯了..

引用:
原帖由 loveless 於 16-12-2017 14:25 發表
外國企業有所謂良心的話,
中國製造業就唔會有今日.

同樣道理之下,
今日既局面,
消費者責任, 其實最大.

到有朝一日,
買西班牙牌子既Jamon ,
或意大利牌子Prosciutto,
一睇包裝原來都係中國造既金華火腿, ...
喂! 咁都俾你估中! 而家有人係大陸學(抄襲) 水牛芝士及鬼佬CAM華火腿......

唔L係啩!
引用:
原帖由 rho837 於 16-12-2017 18:05 發表

喂! 咁都俾你估中! 而家有人係大陸學(抄襲) 水牛芝士及鬼佬CAM華火腿......
究竟世界上還有神嗎?

發新話題