發新話題

伸縮棍,香港犯法嗎???

最好就唔好帶黎香港...過關俾人搵到都幾頭痕
因為係ac入面正職係police個d阿sir成日remind我地
千奇唔好係外國買伸縮棍..彈弓刀個d野帶返黎香港玩..就算唔係"鋼製"...
都有機會俾人拉去警署傾計"

引用:
原帖由 小子1008 於 15-1-2008 19:50 發表
最好就唔好帶黎香港...過關俾人搵到都幾頭痕
因為係ac入面正職係police個d阿sir成日remind我地
千奇唔好係外國買伸縮棍..彈弓刀個d野帶返黎香港玩..就算唔係"鋼製"...
都有機會俾人拉去警署傾計"
咁塑膠製都要拉!!|)

有合理懷疑就一定拉得。

而拉

除非有人信你用來"R"背脊 or 釣魚啦,
佢製造出來唯一用途就係打人既,捉到一定係管有攻擊性武器啦,話知你用咩料造,
至於管有違禁武器又係另一條lu~ 唔多關事

告還告,入唔入到係另外一回事,你有方法証明呢知唔係攻擊性武器而個官又信就得.
正如"林先生"就係好例子.

不過大前提係你有幾多錢同人打官司.

我以前係NZ都有枝,咪睇佢空心,好實淨架,用果時都唔會有空心既感覺!
不過我認為都係枝hockey棍好d

都係baseball bat實用d...

引用:
原帖由 sakurako 於 30-1-2008 11:03 發表
都係baseball bat實用d...
六粒中電maglixx先至係皇道,又合法,又好用

小弟响大陸有2支, 俾佢嘔1棍, 真係邊度都吾洗去!
甄子丹响"殺破狼"同吳京對打, 佢舞支掍舞到好似揸籐條咁, 真係好鬼勁!

引用:
原帖由 Ang123456 於 6-2-2008 22:35 發表
小弟响大陸有2支, 俾佢嘔1棍, 真係邊度都吾洗去!
甄子丹响"殺破狼"同吳京對打, 佢舞支掍舞到好似揸籐條咁, 真係好鬼勁!
Agree!  I think that was a pretty good shot
今年目標
1. FAIL
2. 90%done!
3. Get a tool box
4. DONE!

引用:
原帖由 dansm 於 18-1-2008 23:17 發表

咁塑膠製都要拉!!|)
you want to challenge the LAW....

引用:
原帖由 saikeung23 於 9-2-2008 20:00 發表

you want to challenge the LAW....
$10城個d細路仔玩具都有啦,,又拉得!?

引用:
原帖由 derek_lok 於 24-2-2008 01:05 發表

$10城個d細路仔玩具都有啦,,又拉得!?
咁又唔會拉~只係笑你姐~
家下d後生真係...
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 westdog 於 25-2-2008 15:11 發表

咁又唔會拉~只係笑你姐~
家下d後生真係...
無錯啦,,例就一向都係度,,用唔用就睇人!!
香港最可笑既地方就係,,合理唔一定合法,,反之亦然....

搞清楚執法同司法先啦~~

回覆 #29 derek_lok 的帖子

你諗清楚自己講緊咩先啦~我唔想被版主話我地post war~!!
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

發新話題