發新話題

用左輪打IPSC (ASG 715)

用左輪打ipsc枝槍會唔會好快死呢?
壞左件可能要成枝買

不過玩槍最緊要開心

引用:
原帖由 horenhim 於 4-1-2018 14:24 發表
有生之年系列
去歐洲搵? 哈哈.....
下, 地獄唔係已經係ASG代理咩 ?
仲搵乜鬼供應商 ?

引用:
原帖由 pbay 於 4-1-2018 15:44 發表

仲搵乜鬼供應商 ?
艾冬撈! 我淨係想有得玩, 再早幾月前去門市問得到的答案類近
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 4-1-2018 15:44 發表

仲搵乜鬼供應商 ?
雖說係代理,但亦要睇市場同廠入貨,呢啲配件,攞親一定十幾二十套,但市面上有興趣嘅有幾多人?賣唔出壓貨就麻煩
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

[quote]原帖由 jacko 於 5-1-2018 02:18 發表

雖說係代理,但亦要睇市場同廠入貨,呢啲配件,
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

D乜野Glock Kriss個D鬼5馬6野都有人入貨, 呢D功能性配件冇人入, 我不懂
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 5-1-2018 09:35 發表
D乜野Glock Kriss個D鬼5馬6野都有人入貨, 呢D功能性配件冇人入, 我不懂
所以這些就是看市場,用glock 的玩家比玩左輪的玩家多很多的⋯⋯⋯
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

我理解即係有人一次過購入廿套或以上應該有機入此item
快d 搵義士full pay 團購先

不過買得廿套.. 直接去外國購購可能仲快..

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 horenhim 於 5-1-2018 09:35 發表
岩岩上evika .com 睇,送香港收 50 usd usp 錢,
子彈2 套+ 4 clip + 1 holder = 30 usd ,屈指一算,
連運費 ttl 1 套 280 蚊hkd 唔算貴... ( 買10~ 15 套左右 )

eh 一套 gun haven 膠彈都 16 usd ,即 hkd 126 ,而家是 2 套 = 237 + 4 粒slip 5 usd = 40 hkd 跟多舊holder

但問題在於evika 無輪瓜賣  

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2018 10:53 發表

岩岩上evika .com 睇,送香港收 50 usd usp 錢,
子彈2 套+ 4 clip + 1 holder = 30 usd ,屈指一算,
連運費 ttl 1 套 280 蚊hkd 唔算貴... ( 買10~ 15 套左右 )

eh 一套 gun haven 膠彈都 16 usd ,即 hk ...
冇錯, 我差個輪
我已經打算在evike買,
除非歐洲找到全套肯寄

又, 自己改個輪........咁不如索性買真moon clip 改?

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 5-1-2018 11:55 發表

冇錯, 我差個輪
我已經打算在evike買,
除非歐洲找到全套肯寄

又, 自己改個輪........咁不如索性買真moon clip 改?
玩具殼同真殼不肯定是否一樣size,asg clip 應該跟玩具數

改輪有諗過,但果個位置比較難落刀磨,除非有鑽床車床,用鑽頭垂直刨走佢

其實佢係IPSC 套裝, 不如地獄搵IPSC槍會合作, 搞一次 左輪IPSC fun day,
報名表中問下幾多人用715, 會有興趣買呢套野既,
跟住按量入批貨做pilot, 買一套免報名費, 或報名者送一套之類, 應該唔少人響應 (715相信好多人買左, 但根本無落場機會)
賣gear果D又推廣下鏡, 腰帶同槍套 (相信715用家都好想搵個好套用)
當日帶槍上來換埋, 即裝即玩,
一次過做埋推廣, 團購, 促銷, 交流, 係咪多贏方案呢

引用:
原帖由 jacko 於 5-1-2018 02:18 發表

雖說係代理,但亦要睇市場同廠入貨,呢啲配件,手羅親一定十幾二十套,但市面上有興趣既有幾多人?賣唔出壓貨就麻煩
715 銷量相信絕對唔差, 大家用後評價亦高, 準直爽, IPSC潛力甚高.

問題係配件缺乏, 想用佢玩IPSC困難重重 (有loader有mag pouch, 但無快拔/槍套呢下難搞)

CO2槍已經唔打得 wargame, IPSC向係必然, 難得支槍有好質素, 有潛力
本地代理不如做多少少推廣下, IPSC槍會亦幫下手搞fun day試水溫.
推熱左件事, IPSC有機開多個新範籌, 代理亦有益處.

引用:
原帖由 pbay 於 5-1-2018 13:34 發表

715 銷量相信絕對唔差, 大家用後評價亦高, 準直爽, IPSC潛力甚高.

問題係配件缺乏, 想用佢玩IPSC困難重重 (有loader有mag pouch, 但無快拔/槍套呢下難搞)

CO2槍已經唔打得 wargame, IPSC向係必然, 難得支槍有 ...
再講射擊比賽不只IPSC, 連牛仔speed shooting都搞到(台灣), 之前HK亦有左輪挑戰賽,
而該配件價格亦不高而有促銷DW715的作用, 我看不見不進貨的理由....
but hey, We are not the decision maker
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2018 10:53 發表

eh 一套 gun haven 膠彈都 16 usd ,即 hk ...
我覺得evike d DW715 已經換左moon clip輪..........
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題