31 123
發新話題

用左輪打IPSC (ASG 715)

用左輪打IPSC (ASG 715)

得六飛, 好難玩
但都好似打得幾準, 4寸管
https://www.youtube.com/watch?v=0KSgPuV4tBA
佢話D彈殼係特製, mount到moon clip

好想知個鏡係點mount上去.

引用:
原帖由 walther 於 3-1-2018 15:55 發表

睇個款係拆走個後西, 裝條短骨上去( 有現成, 用螺絲收落個槍身度 ),然後再裝個骨 mount 紅點西, 應該不難.
咁裝都幾型, 好想試下
但唔知乜野短骨o岩用 ?

引用:
原帖由 horenhim 於 3-1-2018 16:07 發表
問過槍地獄佢地冇進貨715專用moon clip....
WHYYYYYYY
好似地獄無出專用moon clip, 只係片中哥仔揾左ASG幫佢車一批彈殼,
可以用到真鐵moon clip

引用:
原帖由 rho837 於 3-1-2018 17:37 發表
好玩!  不過Airsoft左輪唔跳(冇後挫力)冇乜吸引!
左輪要跳就要真鐵lar....
https://www.youtube.com/watch?v=0FbUMqoyjDw

(學佢換手reload應該會順好多)

係715拆後sight加塊片, 好靚仔
問題係塊片乜野size/format.....
ASG有無出spec ?

引用:
原帖由 horenhim 於 4-1-2018 09:54 發表

ASG有出! 地獄冇進貨

http://actionsportgames.com/en-g ... --12-rounds--dw-715

http://actionsportgames.com/en-g ... patible-dw-715-drum
...
連特規子彈同mag pouch賣, 好正啊
唔知幾錢 ?
地獄肯入貨一定好多人買來IPSC

引用:
原帖由 Dave 於 4-1-2018 11:52 發表

https://unit13shop.eu/index.php/ ... m-silver/a-24987?ct

https://unit13shop.eu/index.php/ ... son-715-6mm/a-24519

個瓜一舊水左右,
兩排彈連moon c ...
原來要裝moon-clip專用輪瓜

引用:
原帖由 walther 於 4-1-2018 12:15 發表
地獄D輪係幾準的,我枝Webley 同 SAA 既雜蛋性都幾好.
練Draw槍射靶真心好玩, 10m內指邊打邊
有咁既準繩度唔用來打IPSC真係浪費

引用:
原帖由 horenhim 於 4-1-2018 13:31 發表

我已經四圍send email問
推到佢入貨

引用:
原帖由 horenhim 於 4-1-2018 14:24 發表
有生之年系列
去歐洲搵? 哈哈.....
下, 地獄唔係已經係ASG代理咩 ?
仲搵乜鬼供應商 ?

其實佢係IPSC 套裝, 不如地獄搵IPSC槍會合作, 搞一次 左輪IPSC fun day,
報名表中問下幾多人用715, 會有興趣買呢套野既,
跟住按量入批貨做pilot, 買一套免報名費, 或報名者送一套之類, 應該唔少人響應 (715相信好多人買左, 但根本無落場機會)
賣gear果D又推廣下鏡, 腰帶同槍套 (相信715用家都好想搵個好套用)
當日帶槍上來換埋, 即裝即玩,
一次過做埋推廣, 團購, 促銷, 交流, 係咪多贏方案呢

引用:
原帖由 jacko 於 5-1-2018 02:18 發表

雖說係代理,但亦要睇市場同廠入貨,呢啲配件,手羅親一定十幾二十套,但市面上有興趣既有幾多人?賣唔出壓貨就麻煩
715 銷量相信絕對唔差, 大家用後評價亦高, 準直爽, IPSC潛力甚高.

問題係配件缺乏, 想用佢玩IPSC困難重重 (有loader有mag pouch, 但無快拔/槍套呢下難搞)

CO2槍已經唔打得 wargame, IPSC向係必然, 難得支槍有好質素, 有潛力
本地代理不如做多少少推廣下, IPSC槍會亦幫下手搞fun day試水溫.
推熱左件事, IPSC有機開多個新範籌, 代理亦有益處.

引用:
原帖由 horenhim 於 5-1-2018 14:17 發表

再講射擊比賽不只IPSC, 連牛仔speed shooting都搞到(台灣), 之前HK亦有左輪挑戰賽,
而該配件價格亦不高而有促銷DW715的作用, 我看不見不進貨的理由....
but hey, We are not the decision maker
話時話, 台灣果面有無入moon clip套裝同輪 ?
話晒果便總公司, 可能會進取少少.
我估香港地獄都係跟總公司頭, 台灣地獄唔郁, 香港都無得郁.

引用:
原帖由 magichour 於 9-1-2018 22:54 發表
1. 某些 IPSC 場禁止任何 CO2 氣槍
2. co2 不像 top gas. top gas 匣打左十飛可以叉番滿, 但 co2 一係打晒, 一係換樽. 枝左輪變左打 1/2 個 stage 就要換樽.
3. 無/少改裝件
4. 暫時無 revolver optics division (應該沒有人會用 revolver 打 open division) 或比賽無開 revolver standard division.
1.原來有IPSC場明令禁CO2 ? shotgun都係叉co2.... co2出氣較穩定, 較不受氣溫影響, 打靶又唔係打人, 大力少少唔過JJ無問題喎....
2.左輪換樽麻煩的確係問題, 但資金雄厚既ching應該唔介意每個stage換樽.
3.的確有少少deadlock感覺.... 副廠一定睇市場做人, 正廠有出, 但代理唔入亦無用; 台灣其實都有左輪IPSC組, 但地獄方面引入原廠改件唔太積極 (如今次moon clip); 加上本地IPSC會對開左輪組似乎較保守(反觀香港較台灣更早引入3gun, 直接打開一個跳殼shotgun新市場, GBB rifle亦有新景象).
4.有無optics唔大問題, 簡單如Production組槍list加支715落去, 但求有得玩左先, 廠商同代理見有市場, 自然會跟進.

引用:
原帖由 magichour 於 9-1-2018 22:00 發表

safariland 同 crspeed 其實有左輪用 speed holster.
其實係有, 但勁貴 , 亦要從外國買.

而DAA race master可換膽, 卻無本地鋪引入左輪膽試下邊隻岩715.
講真如果佢試到有左輪膽岩715並適量返貨, 一定推高DAA銷量.
因為買一個holster唔止一支hicapa用, 真正有得互換, 唔洗為左輪買個全新holster, 咁就抵買了, 我都即刻敗返個啦.

31 123
發新話題