26 12
發新話題

用左輪打IPSC (ASG 715)

問過槍地獄佢地冇進貨715專用moon clip....
WHYYYYYYY
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 3-1-2018 17:35 發表

好似地獄無出專用moon clip, 只係片中哥仔揾左ASG幫佢車一批彈殼,
可以用到真鐵moon clip
ASG有出! 地獄冇進貨

http://actionsportgames.com/en-gb/productcatalog/moon-clip-set--6mm--12-rounds--dw-715

http://actionsportgames.com/en-gb/productcatalog/moon-clip-compatible-dw-715-drum

ha ha ha.....
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 4-1-2018 11:52 發表

https://unit13shop.eu/index.php/ ... m-silver/a-24987?ct

https://unit13shop.eu/index.php/ ... son-715-6mm/a-24519

個瓜一舊水左右,
兩排彈連moon c ...
我已經四圍send email問
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

有生之年系列
去歐洲搵? 哈哈.....

附件

unnamed copy.jpg (118.32 KB)

4-1-2018 14:24

unnamed copy.jpg

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 4-1-2018 15:44 發表

下, 地獄唔係已經係ASG代理咩 ?
仲搵乜鬼供應商 ?
艾冬撈! 我淨係想有得玩, 再早幾月前去門市問得到的答案類近
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

[quote]原帖由 jacko 於 5-1-2018 02:18 發表

雖說係代理,但亦要睇市場同廠入貨,呢啲配件,
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

D乜野Glock Kriss個D鬼5馬6野都有人入貨, 呢D功能性配件冇人入, 我不懂
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2018 10:53 發表

岩岩上evika .com 睇,送香港收 50 usd usp 錢,
子彈2 套+ 4 clip + 1 holder = 30 usd ,屈指一算,
連運費 ttl 1 套 280 蚊hkd 唔算貴... ( 買10~ 15 套左右 )

eh 一套 gun haven 膠彈都 16 usd ,即 hk ...
冇錯, 我差個輪
我已經打算在evike買,
除非歐洲找到全套肯寄

又, 自己改個輪........咁不如索性買真moon clip 改?

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 5-1-2018 13:34 發表

715 銷量相信絕對唔差, 大家用後評價亦高, 準直爽, IPSC潛力甚高.

問題係配件缺乏, 想用佢玩IPSC困難重重 (有loader有mag pouch, 但無快拔/槍套呢下難搞)

CO2槍已經唔打得 wargame, IPSC向係必然, 難得支槍有 ...
再講射擊比賽不只IPSC, 連牛仔speed shooting都搞到(台灣), 之前HK亦有左輪挑戰賽,
而該配件價格亦不高而有促銷DW715的作用, 我看不見不進貨的理由....
but hey, We are not the decision maker
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2018 10:53 發表

岩岩上evika .com 睇,送香港收 50 usd usp 錢,
子彈2 套+ 4 clip + 1 holder = 30 usd ,屈指一算,
連運費 ttl 1 套 280 蚊hkd 唔算貴... ( 買10~ 15 套左右 )

eh 一套 gun haven 膠彈都 16 usd ,即 hk ...
我覺得evike d DW715 已經換左moon clip輪..........
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 magichour 於 9-1-2018 22:54 發表
其實幾年前有師兄買左左輪想玩 IPSC revolver division, 但 IPSC 比賽沒有開 revolver division (實彈是有 revolver division 但不準用紅點鏡), 如果想多人用左輪打 IPSC 可能要解決以下問題.

1. 某些 IPSC 場禁止 ...
要說也只有1.是問題, 不過自己玩就沒問題了
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 10-1-2018 10:43 發表

其實係有, 但勁貴 , 亦要從外國買.

而DAA race master可換膽, 卻無本地鋪引入左輪膽試下邊隻岩715.
講真如果佢試到有左輪膽岩715並適量返貨, 一定推高DAA銷量.
因為買一個holster唔止一支hicapa用, 真正有 ...
直接在DAA買...就有
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 10-1-2018 10:35 發表

1- 應該是3 gun 場玩co2 散吧
2- 其實樽仔如果大批買入圍番4.5 蚊一隻,topgas 入滿一隻彈匣都差不多2~3 蚊了。
3- 主要係左輪係玩具界始終算是冷兵器,彈量太少了,如果有人開發到入殼式 + 24 發又通用到唔同輪 ...
4. IPSC有revolver division, 再唔係學老美玩 ICORE(http://www.icore.org/About_ICORE.html), 人地rule book 都有埋 不過太專門D人又會唔中意lol
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 pbay 於 10-1-2018 18:18 發表
用左輪打steel challenge, 可能係一個出路
https://youtu.be/h5O82vEzyL0?t=32s
5-10個靶, 一個一槍,
就算中間reload一次.
有speed loader/moon clip, 同曲尺都唔會差太遠
氣槍SC比用Marui 輪打
你可以miss 19次!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 ayaka 於 11-1-2018 15:30 發表
CLS.....成usd3589
斗零變大牛
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

26 12
發新話題