發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2018 13:08 發表
V記有問題既地方你可以彈佢,但講到乜乜好流,又掛牆槍又垃圾之類評論我覺得你已經唔係想客觀評論, 而係固意針對攻擊了,只為中過第一水就唔理性係唔係都盲反左先,不斷偏坦某一邊來踏另一邊,偏坦某一邊既鍋氣甩漏就睇唔 ...
G 兄邊隻眼見到我話V 記「垃圾」?你可以按我名上面「只看該作者」,再按 CTRL + F 搜索「垃圾」兩隻字,
成個POST 搵到一句我話V 記係垃圾我就當你嬴。搵唔到就唔該你收番你句「誹謗」。
G 兄可能呢期玩緊 V 記所以呢期一定要V 記最好其他都係衰先開心,但你自己玻璃心唔該唔好屈人鬧你個品牌,
明明我已經好留口頂多話「掛牆之選」,已經好有口德,甚麼「次貨」、「B 級品」、「呃錢」呢D 詞彙通常在下少說 ( 頭盔定先可能有講過唔敢話從來冇 ),
但承如自己最初說,V 記如果做到開箱打一匣唔嘔氣,唔好第一水就爆炸,犯少D 低級錯誤,只係做番最基本一支玩具應該有既野,
已經唔會咁批評佢。甚麼「盲反」? 在下手上V 記未賣既都仲有4, 5 支,最初果支係 第一水G36 ,直情係資深用家,理性批評啦
反而G 兄你自己都識講甚麼「外觀優先」、「性能妥協」,根本係美化左既對白,咪係:「外觀優良性能差勁」既美化對白版本而已。
咁外觀索冇內涵既女人叫花瓶,有外觀冇性能既槍話佢「掛牆」,又有咩問題呢?

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2018 13:08 發表
V記有問題既地方你可以彈佢,但講到乜乜好流,又掛牆槍又垃圾之類評論我覺得你已經唔係想客觀評論, 而係固意針對攻擊了,只為中過第一水就唔理性係唔係都盲反左先,不斷偏坦某一邊來踏另一邊,偏坦某一邊既鍋氣甩漏就睇唔 ...
順帶一題,在下支417 唔係第一水,UMP 亦唔係第一水而係已經改左版的鋁製輕身BOLT,
咪又係咁...
唔好再「屈」我只係著眼「第一水」啦,
就算第一水唔通就可以有問題?
同樣係台仔廠,WE 第一水DE ,第一水盒子炮,第一水湯普生都是近期野,在下是買哂,除左盒子炮斷左隻勾 ( 補購30蚊) 之外真係冇咩獲氣可言。
KJ 第一水 P-09 用左2 年龍精虎猛。不如問下點解其他台廠都好地地,係V 記第一水先咁多詛咒...
有時D 野攤出來講就知龍與鳳,唔好講太多普世價值「第一水一定有問題」云云,登時諗起成龍果句「我犯左所有男人都會犯既錯」...關人咩事姐...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 173# 的帖子

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 179# 的帖子

G兄,i know how u feel bro, coz係呢度gbb淨係得馬記

引用:
以事論事咋 ! I never lose myself on internet debate lol

你要明白這個界別是十分有趣的, 有好多奄尖聲悶的"玩家"又要乜又要七又要full metal full marking 後座力乜乜乜, VFC是滿足了那堆人
對性能有要求的, 那就是另一回事囉!
有人不介意自己動手 or 洗錢, 有人介意比錢淨買個殼返來!
MP5到今日都重有新version up coming soon!

P.S. MP7外管設計係我對No compromise get VFC完全改觀的轉捩點
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 CLos3r 於 5-2-2018 11:21 發表
我買過既GBB最伏係V記UMP
隻匣結構真係弱智
匣底漏氣又要換佢個加厚底膠
上果四粒螺絲又驚滑牙
整完又到匣頂漏氣
係漏到整極都唔得
d匣唔平架大佬
幾舊水俾d咁既野我
VFC我最伏係G36K gen 1
4隻甲無打過只收藏都漏氣,外殼會自然粉碎。
枝槍係槍鋪試完槍外未試過打響過
Send mail俾客服,呃我買哂gen 1槍機改良件後仍然死寂就失蹤唔再覆mail
到依家再買gen2 mag後單發正常連發嘔彈
等有時間先再執執佢。

雖然係咁我都重係好愛VFC

引用:
原帖由 no-name 於 5-2-2018 11:04 發表
見大家咁熱烈小弟又想分享下作為改槍低手既心情

小弟大部份槍主要係落場用,包括 Wargame IPSC 3Guns
但玩左十年 GBB 咁濟我都只係識換 D 皮毛野,無他,我興趣是玩槍不是整槍
V 記咁耐以黎出既槍小弟都好有興趣 ...
45ct係ok既 我係買full marking既第二水

附件

5-2-2018 16:00

引用:
原帖由 紗夢 於 5-2-2018 16:00 發表

VFC我最伏係G36K gen 1
4隻甲無打過只收藏都漏氣,外殼會自然粉碎。
枝槍係槍鋪試完槍外未試過打響過
Send mail俾客服,呃我買哂gen 1槍機改良件後仍然死寂就失蹤唔再覆mail
到依家再買gen2 mag後單發 ...
我都有同朋友討論過v記呢種造槍方式
我自己覺得係願者上鉤
次次都有人喊打喊殺 最後都係會課金 包括我自己
g3既話我一定買vve m110只得v記會出 明知會爆bolt都應該會買

我G28之後嘅感想只有
VFC 都係要_住買

我覺得最街街都係MP5 V.2用唔番V.1匣 要換哂d匣
想當年搶匣 又唔平 宜家同我講要買過哂

引用:
原帖由 sam524 於 5-2-2018 16:10 發表
我G28之後嘅感想只有
VFC 都係要_住買

我覺得最街街都係MP5 V.2用唔番V.1匣 要換哂d匣
想當年搶匣 又唔平 宜家同我講要買過哂
其實我都好好奇 g28/417除左buffer tube個lock
係咪仲有hop up問題、匣漏氣
另外有朋友話佢條charging handle應該用左556既闊度...

其實都幾喜歡417 特別睇完13hour之後

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-2-2018 16:16 發表

其實我都好好奇 g28/417除左buffer tube個lock
係咪仲有hop up問題、匣漏氣
另外有朋友話佢條charging handle應該用左556既闊度...

其實都幾喜歡417 特別睇完13hour之後
Hop up唔清楚 未射過遠野
匣我有3隻 暫時都未見有漏氣問題
Charging handle唔知係咪錯size 但的確係鬆 唔太fit位

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-2-2018 16:04 發表

我都有同朋友討論過v記呢種造槍方式
我自己覺得係願者上鉤
次次都有人喊打喊殺 最後都係會課金 包括我自己
g3既話我一定買vve m110只得v記會出 明知會爆bolt都應該會買
我就無喊打喊殺
同你講一樣只係臭又要奶

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-2-2018 16:00 發表

45ct係ok既 我係買full marking既第二水
堅靚仔... 捱下睇下新年有冇特價先!冇就買支沙色
我忍我係又臭又好想奶 ga!!

講開又可唔可以喺度講埋,支 HK45 好似冇咩資料,有冇 45CT 咁少 bugs?

引用:
原帖由 no-name 於 5-2-2018 18:15 發表

堅靚仔... 捱下睇下新年有冇特價先!冇就買支沙色
我忍我係又臭又好想奶 ga!!
可以換鋼既我都換左 依家睇返都覺得有d痴線
tac meow steel slide
robin hood 氚sight
迷鋼slide既 slide lock
十字軍鋼trigger
ra tech thread pro

鋼slide再叉we 3x個recoil真係好正 應該4x仲勁 夏天應該發發聲

發新話題