發新話題

[VFC] 究竟VFC係咪真係好快打柴

引用:
原帖由 CLos3r 於 5-2-2018 11:21 發表
我買過既GBB最伏係V記UMP
隻匣結構真係弱智
匣底漏氣又要換佢個加厚底膠
上果四粒螺絲又驚滑牙
整完又到匣頂漏氣
係漏到整極都唔得
d匣唔平架大佬
幾舊水俾d咁既野我
VFC我最伏係G36K gen 1
4隻甲無打過只收藏都漏氣,外殼會自然粉碎。
枝槍係槍鋪試完槍外未試過打響過
Send mail俾客服,呃我買哂gen 1槍機改良件後仍然死寂就失蹤唔再覆mail
到依家再買gen2 mag後單發正常連發嘔彈
等有時間先再執執佢。

雖然係咁我都重係好愛VFC

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-2-2018 16:04 發表

我都有同朋友討論過v記呢種造槍方式
我自己覺得係願者上鉤
次次都有人喊打喊殺 最後都係會課金 包括我自己
g3既話我一定買vve m110只得v記會出 明知會爆bolt都應該會買
我就無喊打喊殺
同你講一樣只係臭又要奶

引用:
原帖由 MG-42 於 7-2-2018 20:55 發表

可能佢係第一間廠留意好多人買枝槍係當模型擺多過打... VFX佢條路好明顯係花心機去研究造靚外觀,都唔去認真造到性能100%

因為$3000呢個GBB價冇可能會買到一枝外觀極好用料極靚極度仿真而又性能完美既GBB , 除 ...
一睇篇文就諗起令人懷念又害怕既舊時代
果時童公房係咪重o係明搶個鋪位
當年清一色得貴價日本改件
跟住又諗起想當年第一次見classic army m4張宣傳海報。。
一買已經全金屬? 重要只賣咁既價錢?究竟係標錯價定係我發僅夢雖然無記錯應該係自家品牌大大隻classic army marking壓左落槍身度

引用:
原帖由 Dave 於 8-2-2018 09:58 發表

在下入行果個年代是2008 年,十年前了,不過當時買馬記已經開始有平價件 ( 國狗開始冒起,550 蚊一支金弓 aug )
一套金身 唔知gp 定乜 ( 果陣 唔識分 ) 索價 500 ~600 蚊有上下身。
當時marui m4 sr16 (槍價 2 ...
未有港台parts前,小弟節衣縮食都只玩得起一枝馬記 MP5
J擊手係咪war4附近隔離,樓底好高成個貨倉果間
G&P當年好似評價話預左掃齒,但當買個外殼前節都抵

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 13-2-2018 02:01 發表

我唔係vfc 鐵粉, 但手上vfc mp5k, mp7a1, hk45ct, 鋼glock 19...全部都睇得又打得(未計賣左既ump.45, vp9, fnx45, glock17gen4)

咁多年黎令我繼續支持vfc 既原因有3個
1, 佢肯聽用家意見, 去改良自己,  ...
其實都係睇個人偏好細節像真定性能系既玩家取向吧。。
以前我好愛KSC,當年long range 到 hard kick system時,對比馬記性能真係差到爆。但佢真係唔止對d外觀,連內部小零件外型都要盡量像真果下我真係完全敬佩
最津津樂道就係SIG P226個重現慣性擊錘動作,對比他廠全程用擊錘彈弓硬打撞針個感覺真係太美妙 所以擊錘da位置得KSC同真槍一樣,其他全部,所有廠都係錯
(不過亦都係咁聽過好多人表示ksc 226有時打唔響,因為佢太追求像真但有時套落玩具槍度就出現好多問題 )
2340甩左個grip裡面套件各個小零件既像真度太令人驚豔了 MK23個複進杆又要跟足真嘢兩段彈弓,搞到原裝就算打topgas都係唔夠力退膛,第一水上滅聲就退膛卡一半,好多問題 M9,1911個閉鎖組又係外型跟足真嘢 性能超廢但玩賞得好開心。。當時極欣賞KSC佢寧願性能,操作都會出事,但都一定要堅持細節像真 因為想追求性能一定買馬記啦,玩得ksc都係鐘意佢依份堅持 可惜到s7後雖然性能大增,但以前果份死都要執著細節既精神已經無左了
對住VFC有小小似係咁既精神影子,但我諗令大家咁不滿係起碼當年KSC開箱果下都叫打得響,跟住雖然唔敢包了 而VFC就比較多bug,咁都賣得出街,如果對比唔係槍而係其他商品既話又真係唔太合理。但無計有時真係對某型號既槍太有愛忍唔住比錢,因為知就算其他廠有機會出,但照其他廠慣例就算真係會有,但外觀細節都9成9比唔上佢,所以甘願俾左錢先,願意自己再執下佢 所以就算係鐵粉,我諗都係出於對實槍既愛,而唔係VFC

發新話題